Gamla gubbar.

Antar att de flesta har hört nyheten om att Mötley Crüe lägger av efter deras Farewell-tour. Jag är inget fan av Mötley, jag känner igen deras låtar när jag hör dem men det är ingenting jag lyssnar på. Har dock läst The Dirt och tycker att den är himla bra! Men annars..näe. Så jag bryr mig väl helt ärligt inte alls att de lägger av. Men jag börjar istället att tänka på banden jag gillar. Min top five (Iron Maiden, Motörhead, Accept, Judas Priest, W.A.S.P) består bara av gamla gubbar, och inte kommer de hålla på hur länge som helst. Lemmy är skruttig (och gammal!) som fan, Bruce har inte längre samma stämma som han en gång hade.. Karlslok och jag pratade faktiskt om detta härom dagen, om att Maiden säkert inte kommer hålla på så länge till. Trist. Jävligt trist. Jag menar, vilka band kommer ersätta dem som lägger av?! You tell me.
 
 


Bearded Guy.

Kvällens teckning.
Måste skaffa nytt papper för det jag har nu blöder färg som tusan, speciellt med mina Promarkers. Pennan som jag gör linjer med blöder också. Vet inte om det beror på pappret eller på Promarkerserna (eller hur fan säger man?)..kanske borde börja med att göra linjer efter att jag färglagt. Eller?
 
 
 


Love of my Life.

Med risk för att stämplas som tidernas tjockis så måste jag visa feta hamburgaren som jag tyckte i mig förut, haha (ja, jag är medveten om att vi åt böörgörs för bara tre dagar sedan)! Sallad, gurka, tomat, en jävla massa rödlök, BACON, feta burgaren (självklart hemmagjord), ooost och en jävla massa dressing! Och så friscobröd till det. MMMHHH! GOOOTTTH!
Jag skulle lätt kunna leva på hamburgare resten av mitt liv, förutsatt att den alltid innehöll bacon. Och en jävla massa dressing. Love of my life.
 
 


Finbesök!

Idag fick vi finbesök av Martin och Kodda, alltid trevlig med lite tjöt och kaffe. Nu dricker inte jag kaffe (tycker det är fruktansvärt äckligt), så jag fick nöja mig med att kolla på när de andra drack, äh hä hä.
 
 


Work Station.

Idag har jag placerat min stjärt här, vid köksbordet. Förhoppningsvis så får jag inte lika ont i ryggen som när jag tecknar i soffan.
 




It's snowing!




Padlock

Fick göra om den och ändra och grejer så det tog lite lång tid..men klar blev den! Lite ojämn på sina ställen, men orkar helt ärligt inte fixa det. Det får bli en annan dag. Ska helt klart köpa nya svarta pennor att måla linjer med, den jag har nu var inte överdrivet bra. Och då ska jag passa på att köpa några i lite olika tjocklekar. Yep yep. Kommer bli bra det.
Fan vad klockan blev mycket, dags att sova. G'night.
 
Framtida tatuering? Yes, I do think so! :D


Tecknarsöndag.

Söndag, öl och teckna, självklart med kladdkaka i magen. 





Födelsedagssöndag.

Haha, en jävligt ocharmig bild på mig och min kärlek på nyår. Orkade inte leta efter en normal bild..
 

Idaaaag är det ingen vanlig dag, för det är min sambos födelsedag, HURRA HURRA HURRAAAA! Karlslok blir hela 24 år gammal idag! Nästa år är han halvvägs till 50, hä hä. Tänk att han bara var 20 (och jag 19....) när vi träffades, tiden går foort!
Det kommer hit folk på fika i eftermiddag, så denna söndagsen ska jag spendera med att mula kladdkaka. :)))


Myskväll!

Ikväll kom Olle äntligen hem från Skåne och jobb, och ingen av oss orkade riktigt laga mat..så det blev en feting hamburgertallrik för mig! Så jävla gött. Resten av kvällen ska jag mysa bland tända ljus framför Tumblr.
 
 
 


Tölt tölt tölt!

Red Prins på ridbanan idag och fick en väldigt bra känsla i tölten, så jag bad Tina att filma lite så jag kunde få se hur det såg ut! Det var bland annat Tina som hjälpte mig att hålla igång Prins när jag var borta från stallet när mamma gick bort, och hon har gjort ett så jäkla grymt jobb med tölten! Hon hjälper till att hålla igång honom nu också och vi kompenserar varandra som ryttare väldigt bra. Hon har ridit islandshäst väldigt många fler år än mig, så det är kanon att hon rider honom ett par gånger i veckan :)
 
Ett litet klipp från idag. Det blev jäävligt dålig kvalité på det, tror min kamera håller på att ge upp.. Anyways, förutom tölt så fick vi med lite trav och en väldigt energilös och framtung galopp, haha! Vanligtvis är galoppen väldigt mycket bättre :)
 
- För 9 månader sedan fick jag knappt trav på honom, och när (läs: om) jag fick det så var det inte ofta jag lyckades hålla den i ens ett helt varv innan han föll över i grisepass. Nu är det inga som helst problem med traven och vi kan med lätthet skifta mellan gångarterna.

- För 3 månader sedan var tölten vääldigt passaktig. Under de riktigt bra ridpassen så kunde man få ett par steg ren tölt lite här och där. Om man jämför det och hur han går nu så är skillnaden STOR! Så nu när takten börjar komma på plats så ska vi börja öva på att få lite bättre tempo och energi, för inte kan man alltid luffsta omkring i tant-tölt inte ;)


Gammal goding!

Sitter och väntar på att ett klipp från idag ska redigeras färdigt på YouTube (tar ju fan en hel jävla evighet..), så passade på att kolla igenom min kanal och kolla på gamla gillade klipp. Och så hittade jag den här gamla godingen! Haha så sjukt roligt klipp, vet inte hur många gånger i rad som Therese och jag har kollat på det och garvat läppen av oss när vi varit övertrötta!
 


KattN.

Yep, i bokhyllan kan man visst också sova.
 
 


Finally Finished.

 
 
 


Just nu.

Innan jag börjar med alla husmorssysslor och torsdagsstädning så ska jag måla klart denna tänkte jag. Olle är påväg till Skåne för att jobba och kommer inte hem försen på lördag, så måste ju passa på att röja här hemma när det inte är någon karlslok i vägen! Bara katterna som kutar runt som galningar, får väl stänga in dem i linneskåpet eller något haha :)





Frulle.

Skinkmacka, leverpastejsmacka, ägg, kvarg, yoghurt, hallon..om jag inte håller mig mätt halva dagen på den här brakfrullen så vettefan! Haha :)





In progress.

Gjorde en exakt likadan tösabet iii..förrgår? Men Promarkers är ingen höjdare att måla linjer med så det såg ju jävligt dumt ut, haha. Var bara att traska till ICA och köpa en tunn tuschpenna för en billig peng, så nu kan jag måla snygga linjer. Grejt! Så ikväll gjorde jag en ny zigenare, fast med fina linjer denna gången :) Får dock fruktansvärt ont i ryggen eftersom jag måste sitta i soffan och måla vid soffbordet, karlslok har bosatt sig vid skrivbordet på senare dar. Och ikväll sa ryggen ifrån innan det blev klart, får helt enkelt fortsätta imorgon. Kanske hade varit något att sitta vid köksbordet och måla framöver. Kommer ju få puckelrygg vid 30 annars, haha!





Bad Grandpa.

Vi kollade på Bad Grandpa (den senaste filmen från Jackass-gänget) igår, och satannn vad vi satt och garvade! Så pinsam och så jävla rolig.
En jäkligt rolig scen är när de är på en skönhetstävling för barn. Alltså, hahahhaha! Så fruktansvärt roligt med domarnas miner och föräldrarna som håller för ungarnas ögon! xD
 


Heeeest.

Även om hästen var lite klurig så tog den inte såå lång tid att göra klart. Väldigt roligt var det i alla fall :) Är ju fortfarande väldigt ny på det här med Promarkers; förutom denna och flätan (som var det allra första jag gjorde) som jag har lagt upp här så har jag bara gjort 2 stycken till. Och de var inget fina, hä hä. Bara att öva öva och öva!
 
 
 


Illusions of the Body.

Klickade in på DENNA sidan efter att en kompis delade en serie bilder från den på Facebook. Värd att se, alla bilder och resten av texten finns HÄR.


"This series was made to tackle the supposed norms of what we think our bodies are supposed to look like. Most of us realize that the media displays only the prettiest photos of people, yet we compare ourselves to those images. We never get to see those photos juxtaposed against a picture of that same person looking unflattering. That contrast would help a lot of body image issues we as a culture have."
 
 
 
 


Marie och Blaengurr

Idag åkte jag en snabb sväng till stallet för att tvätta och smörja in Prins utrustning. Det var så fint väder med strålade solsken så jag tog med mig kameran, för alltid finns det något att ta kort på. Marie var i stallet och jobbade idag och skulle rida Blaengurr, så jag knäppte lite kort på dem :)
 
 
 
 
 
 


Promarkers!

I julklapp fick jag ju 2 set med Promarker-pennor. Har inte kommit så långt med övandet, bland annat för att det helt ärligt är sjuukt svårt! Men någonstans måste man ju börja, så ikväll tänkte jag att det kunde vara kul att testa att måla en häst. Inte gjort det på år och dar så vi får se hur det här slutar, haha.
 
 


Skärmshopping.

Är så sugen på att införskaffa lite nya kläder, speciellt baseballtröjor och heftiga jiinz.
 
Allting är från Carlings.


Ofärdiga teckningar.

Jag börjar ana ett mönster när jag inte gör färdigt mina teckningar. Ansiktet (som enligt mig är det roligaste att teckna) gör jag alltid först, men när det kommer till håret så är det inte lika roligt längre, he he. Så därför brukar det ofta se ut som det gör här under innan jag får tummen ur..vilket brukar ta ett tag. Som bilden på Angelina Jolie, det var säkert två år sen som jag tecknade på den sist. Kanske dags att ta tag i den snart?
 
 


Jävligt snygg utfitta.

Lever i den hära nuförtiden. Jävligt osmickrande när den är så ofigursydd, men ack så skön att ha på sig! Lämnar såklart inte hemmet med den på mig, nevvah evvah! Men tycker att den minsan är lite festlig att luffsa omkring med här hemma. HAHA.
Härnäst ska jag svida om till det jag har på mig när jag inte går i den här; ridkläder. Med ett par feta termobyxor och en vinterjacka på det också. Härligt med en sån omväxling på utfittorna!
 
Alltså..vad har jag i pannan?! Haha!
 


Trötta katter.

Så sjukt charmiga, haha! Ser ju väldans skönt ut och så..


Mer hagbilder.

Idag hoppade jag in och hjälpte till med lite stallsysslor. Det blåste och yrde snö helt galet mycket, men det var ändå ganska mysigt så vi pulsade glatt omkring :) Har dock varit sjuuuukt trött, vi kom inte hem försn klockan halv två inatt! Blä. Anywaaays, tog lite fler hagbilder innan jag åkte hem, och hästarna verkade inte missnöjda med vädret! Jäkligt bra päls de har de små pållarna, de var helt snöiga på utsidan, men sticker man in fingrarna i pälsen så är de snustorra och varma under det yttersta lagret. En sån päls skulle man själv ha nu under vintern, haha!
 
 
 
 
 


Andra gången gillt.

Karlslok och jag fick varsin fribiljett av hans föräldrar i julklapp, och vi har sagt från början att vi ska gå och kolla på The Desolation of Smaug en andra gång med dessa, fast i Göteborg denna gången. Salongen är nästan tom, gött! Vi lär komma hem sjukt sent, men vaaad gööööör deeeet? :D
 
 


Markarbete och promenad.

Jag försöker att arbeta Prins från marken en gång i veckan. Dels tycker jag att det är väldigt roligt att markarbeta hästen, och dels så ger det så himla mycket i ridningen sen!
Idag var det markarbetes-dag för Prins och mig; tömkörning och dubbellongering. Tömköringen går jättebra, men han tycker fortfarande att det är lite konstigt med dubbellongeringen haha. När vi var klara med det i paddocken så gick vi en liten promenad efteråt. Himla mysigt detdäringa!
 
 


Hagbilder.

Idag hade jag en tid att passa på eftermiddagen, så jag åkte till stallet lite tidigare än vanligt. När jag kom vid åtta så var det fortfarande mörkt. precis så det hade börjat ljusna. Skönt att vi går mot ljusare tider i alla fall! Efter att jag hjälpt till att släppa ut hästarna och gjort mina stallsysslor så passade jag på att knäppa några kort på hästarna i hagen innan jag tog in Prins. Det var så himla fint ljus ute imorse/förmiddags (vilket kanske inte syns så bra då jag inte är så jättebra på att fota, haha) så ville gärna ha lite fina bilder :)
 
 
 
 
 
 
 


141 dagar kvar!

Ikväll har Agnes och jag suttit och knepat och knåpat, räknat och dividerat fram och tillbaka. I flera månader har vi nämligen funderat på att hyra en husbil till årets Sweden Rock, och idag blev den äntligen bokad! Så från och med nu börjar nedräkningen! :D
Blir jävligt svårt att slå förra årets festival, hade en så sjukt kul vecka. Får hoppas att den blir minst lika rolig och galen!
 
iPhoneen är viktig, till och med på SRF.. // MMMMMHH! Vita bööönoooorr!
 
 Hahha, jag demonstrerar något roligt från kvällen innan! // No words needed.
 
 Åkte in till Sölvesborg och köpte världens godaste pizza. // Blir tatuerad av Emilia Lee. Det var så sjukt varmt den dagen, svettades som en gris.


Tävling bokad!

Förutom att ha sprungit upp och ner från tvättstugan så har det inte hänt mycket här hemma idag. Något tecknande blev det inte, kollade på film och gosade med katterna istället. Kul det också! OCH så bokade jag in mig och Prins till en tävling, så i mars blir våran tävlingsdebut! Så himla kul! :D Vi ska tävla i V5 (för icke-islandshästfolk: valfritt tempo tölt, arbets- till mellantempo trav, mellanskritt, arbets- till mellantempo galopp) och tregång. Det är en inofficiell inomhustävling och vi åker dit för att ha kul och för att Prins ska få komma ut och se världen :)
 
 


Tvättdag.

Tvättdagarna är de tråkigaste dagarna. Man kan ju inte direkt åka hemifrån eftersom man har en tvättmaskin att passa..så idag tänkte jag passa på att teckna emellan trappspringandet! Det var så länge sen, så får passa på nu när jag har tid så det räcker och blir över.
Har velat teckna Lemmy väldigt länge nu, så får ta tummen ut och görat! :) Sen kanske det inte hade varit fel att göra klart någon av de halvfärdiga som ligger i mappen innan man börjar på någon ny, ähä.
 
 


Soluppgång.

Om man tänker bort träden så var soluppgången idag ganska svårslagen, speciellt eftersom vi på senare dar har fått sjöutsikt, haha :) Gaaaanska översvämmat.
 
 


Snöööö.

Såhär fint var det i Falköping när vi åkte hemåt nu ikväll. Och när man kommer hem så är det inte en snöflinga på marken, haha. Gör inte så mycket för min del, klarar mig bra utan snö.. Men det är så mycket finare med snö än med regn och lera.
 
 


Myskväll.

 


Ett ljus för mamma.

 


Sooool

Under flera dagar nu så har det varit ösregn, halvstorm och sisådär 5 plusgrader. Varje dag, hela dagen. Så när solen kikade fram bakom molen och höll sig framme i ungefär en halvtimme innan den gick ner så var det ju nästan som att bli pånyttfödd! Dessutom fick jag anledning att ta kort på min billiga ICA-orkidé som minsann har blommat om, hä hä.
Packar och fixar för fullt just nu, och lite senare tar jag med mig mina kissar och åker till pappa! Karlsloken slänger jag av i Borås på inflyttningspartaj, så får han joina oss imorgon :)
 
 


Mirror mirror on the wall..

Vi har en spegel ståendes på golvet bakom min klädhängare i sovrummet, mest för att vi inte har någonstans att ha den. I den står Benjamin och speglar sig flera gånger om dagen, och han står där en bra stund varje gång. Ser ut som han står och funderar på vad fan det är för värld på andra sidan, och vad det är för katt som alltid sitter och glor på honom när han råkar gå förbi, haha. Charmiga kisse.
 
 


Nya pluggar, tack.

Mina töjningar har självtöjt sig lite, så det skulle inte sitta fel med några nya fina pluggar och tunnlar. DEN HÄR sidan har flera tjusiga som jag väldigt gärna skulle vilja klicka hem. Känner mig dock lite osäker med att skicka efter saker från Amerikat, känns som att jag skulle ha oturen att få betala en fet tullavgift, bara för att.
Crazy Factory har jag dock klickat hem saker från förut och de har både bra priser och snabb leverans, så är väldans sugen på att köpa några nya fina pluggar därifrån.
 
 
 


Fina, fina häst!

Stallet idag igen! Efter att ha mockat till 9 av 13 hästar, och fixat vatten och hösilagepåsar i ösregn så var jag ganska slö och hade inga förhoppningar alls på dagens ridpass med Prins. Men satan vad bra det gick! Idag kändes han verkligen dyr, hä hä. Han var så himla fin i hela kroppen och hade klockrena gångarter, lätt det bästa ridpasset som jag någonsin haft med Prins. Och hästen han ju för fasiken tölta rent! Hade nästan börjat fundera på om han kanske är en kamel istället för islandshäst ;) Jag har ju slitit som ett djur med tölten under hösten och den har blivit liiite mindre passaktig, men under den senaste tiden har det verkligen hänt grejer. Så jäkla kul! Har svävat på moln hela eftermiddagen och kvällen :D Så nu blev jag minst sagt taggad till att fortsätta träna inför tävlingen i mars!

Från Jóhann-kursen i oktober. Tycker min min är oslagbar, haha! Ful, men oslagbar.
 


Prinsen.

 

 


Julgransplundring.

Sen vi tog in julgranen så har det varit granbarr i hela lägenheten. Eftersom katterna älskar att tugga på grenarna och att sova och busa under den så lossnar det typ en miljarrrd granbarr dagligen som sprids omkring runt om granen, plus att hälften av allt barr fastnar i deras päls som de sen sprider runt i resten av lägenheten. Så idag fick jag nog och städade bort julen. Gissa vilka som tyckte det var störtkul att lägga sig och busa i allt bös som lossnade från granen? Haha! Lär ju hitta barr överallt i flera veckor framöver.
 
 
 


Regnpromenad.

Idag var jag tillbaka till stallet igen. Kul! Efter alla vanliga stallsysslor så var jag och Prins ute och gick i regnet tillsammans med Marianne och Skaidis. Jag hade verkligen ingen energi kvar till ridning, så det blev alldeles lagom för min del. Kul att jobba lite med Prins vid handen också, för han har minsann blivit lite brötig när jag har varit borta, hähä.
 
Detta är väldigt typiskt islandshästen; när man stannar en stund så ställer de sig och sover. Experter på att spara på energin! Förutom Prins då, för han passar på att mumsa lite på tyglarna..
 
"Nej Prins, inte äääta!"
 
Posera och se glada ut? Jovisst, haha!
 


Stooor häst!

Min kompis Emma är hästtjej hon också, och idag åkte jag till henne så vi skulle rida tillsammans. Emma har ju egen häst, men jag fick rida på en av hennes grannes hästar, som har några ridtravare. Jag fick låna en söt pålle som jag inte alls minns namnet på. Han kunde egentligen ingenting och var precis igångsatt efter en längre skadeperiod, men ändå väldigt snäll och helt okomplicerad. Det blev en väldigt lugn tur med mest skritt och lite trav, men vi var ute i säkert två timmar. Kul att rida storhäst igen! Man vänjer sig verkligen snabbt vid de små islandshästarna ^^
 
 
 


Benjamin.

Det har varit mycket funderande på ett passande namn till Lillkissen fram och tillbaka. Hade egentligen tänkt Benjamin först, men tvekade och tänkte att Torsten minsann var ett bra namn. Men nu har jag ändrat mig igen, tillbaka till Benjamin haha! Jag tycker att Benjamin är finare än Torsten, och pappa tycker att han verkligen ser ut som en Benjamin eftersom han är så pluttliten. Så det är nog en Benjamin trots allt. Ska försöka vänja mig in det så gott det går. Går ju inte att säga det namnet på annat sätt än som mini-smurf-kören säger efter introtrudelutten när Björn Gustafsson är ungdomsreportern Benjamin i morgonsoffan, haha! "BEEEEnjamIN!"
 
 
 


About Time.

Inatt när jag inte kunde somna så kollade jag på About Time. Den kom under 2013 och jag har inte hört talas om den innan, men åh vad den var bra! Massa kärlek, lite sorgligheter och flera ställen där jag fnissade som en galning. Rekommenderas!
 


I wish I had an extra finger, then I could grab more cheese balls.



Trångt i bingen.

Först låg Kosmos och skedade Torsten och tryckte undan Olle (som för övrigt låg och snarkade väldigt nöjt ändå) vilket jag tyckte såg väldigt kul ut. Sen breder fisarna (ja, katterna alltså) ut sig över heeela min sida av sängen; Torsten med ansiktet intryckt i Kosmos röv. MMMhh, mysigt! Och vart hade de tänkt att jag skulle få plats? Tur att alla tre är väldigt söta och mysiga att sova med.
Och ja, vi har gått och lagt oss innan klockan 10. Och ja, vi vet att det är fredag! Det går utför..
 
 
 


Fredagsmys.

När andra trycker chips eller dricker grogg så gör vi rådjursstek (som dock råkade vara inne i ugnen några minuter för länge, haha!), sååås och potatisgratäng. SMARRRR!
 
 


Tävlingsplaner!

Idag var jag äntligen iväg till stallet för att hälsa på och för att rida Prins. Andra gången på säkert 7 veckor som jag satt i sadeln igen, verkligen medicin för själen! Åsens Gård är ju som min andra familj, så ni kan ju gissa hur konstigt det har känts att inte ha varit där. Madde och jag började dessutom att småplanera lite inför den närmsta framtiden; från och med måndag så kommer jag att vara i stallet igen. Två dagar i veckan till att börja med, så jag drar igång med vardagen lite försiktigt. Innan har jag ju varit där tre dagar i veckan och hjälpt till med allt möjligt och oftast hunnit rida Prins de dagarna, plus åkt dit fler dagar och bara ridit om jag har velat det. Dessutom pratade vi lite om min alldeles egna ridskolegrupp som jag kommer få undervisa denna terminen (så sjukt kul!) och att hela gänget planerar att åka och tävla i mars! Det är en inofficiell inomhustävling som arrangeras av Fálki. Känns som att det kan vara bra att börja med för mig och Prins eftersom han är ung, grön och ofärdig, men absolut bra för honom att få komma ut lite! Sjukt kul att ha det att se fram emot nu till våren! :)
 
 


Apport!

Ja alltså, haha..vad ska jag säga. I eftermiddags så satt vi bakfulla och kollade på något naturprogram på TV när Torsten ville leka med en av alla kattleksaker. Jag slängde iväg den så han kunde springa efter (så kul att kolla på för han är så jäkla snabb!) och busa med den. Men vad händer då? Jo, han kommer tillbaka med leksaken till mig och vill att jag ska kasta iväg den igen! Så vi höll på och kastade apport i över en timme, haha! Tänk att inte bara en av mina katter (tror jag har visat här när Kosmos apporterar?), utan att båda apporterar! Och att jag inte har lärt dem, utan att de har börjat helt av sig själv. Sjukt kul :D
 
 


Gott nytt år!

Vi firade in 2014 med att ha fest hemma hos oss. Såg först ut som att det inte skulle komma speciellt mycket folk, men vi blev tillslut en hel hög. Väldans roligt hade jag, och vi gick inte och la oss försen 4 - 5 på morgonen. Precis som det ska vara!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, vi försökte få bild på oss tre tjejer, men det gick ju sådär. Och jag ser ut som värsta skelmonstret! Hahaha!