Våren är påväg!

Det absolut bästa tecknet på att vi är påväg mot ljusare tider (förutom att dagarna blir längre, döh) är att hästarna börjar fälla sin vinterpäls! Och just nu har Prins börjat fälla för fullt - några drag med piggborsten och den är full. Lite tidigt kan man tycka, men för att all den här lurviga mammutpälsen ska hinna försvinna till sommaren så måste det börjas i tid :p





Fiskpaket

God morgon!
UH, är så jävla trött idag. Var uppe alldeles för sent inatt och letade och fixade bilder som ska upp på Facebook. Har knappt lagt upp någonting sen hösten 2013, tänkte att det kunde vara kul att ha det sparat där. Jag har liksom inte ens lagt upp de få bilderna jag tog under Sweden Rock 2014?! Katastrof!
Mellan allt bildfixande så testade jag att laga något jag aldrig har gjort själv innan, nämligen torskfilé i foliepaket. Och det blev ju hur gott som helst, så det lär nog hamna på karlsloks önskelista några gånger framöver :) 

Idag är det förresten inte vilken måndag som helst, utan det är nämligen min fina och underbara sambos födelsedag! Halvvägs till 50 nu :p så kväll ska jag laga massa god mat (blir en jäkla matblogg av det här) medans han ligger på sofflocket och pillar naveln. Precis som man ska göra när man fyller 25!









Söndagspromenad

En hel drös med bilder från eftermiddagens promenad vid sjön.
 
 
 
 
 
 
 
 


Födelsedagsfika

Yes box, vi hade ju som sagt lite fest igår. Det blev väldigt städat - vi satt mest vid köksbordet och drack, tjötade och lyssnade på musik. Lite skogsturken på YouTube blev det också när vi hade blivit lite packade. Rolig kväll! Dock var huvudvärken inte lika rolig imorse, jävla vin haha.
 
Idag fick vi besök av pappa, Irene och syster yster och hade födelsedagsfika med supersmarriga semlor som slank ner i magen väldigt lätt. Efter att vi hade moffat i oss dem så gick vi en liten promenad till sjön, så himla härligt i solskenet! Om det hade varit sånt här väder hela dagarna, alla dagar under vintern så hade det inte varit så jobbigt att härda ut till sommaren :p
 
 
 


Detta med de och dem

Näst efter särskrivningar så är det när folk inte vet hur/när/var/hur man använder de och dem som stör mig mest. Varför inte bara skriva dom istället om man inte vet skillnaden?! Så snälla, söta, rara. Om du är osäker på hur man använder dem, kolla på denna videon!
 


Ensamtid

Har haft en väldigt lugn fredagseftermiddag/kväll än sålänge, så himla skönt! Just nu är Olle iväg och hälsar på hos sina föräldrar, och jag passar på att pricka vidare och dricker en stor kopp te. Älskar verkligen mina temuggar, de är hur stora som helst! Det är såpass att när man tror att det snart är slut så har man bara druckit upp hälften, och har alltså lika mycket gott te kvar! Hur bra som helst :)
Lite senare blir det tacomys (karlslok som önskat) och kura ihop sig i soffan framför senaste Apornas Planet-filmen. Vi har inte fått tummen ur och sett den än, hähä.
 
 


Sweden Rock 2015

Aaaaah vilket grymt jävla år det kommer bli :D Biljett, camping, och husvagnar är fixade, vi kommer åka ner ett gäng på 7 pers (men sen träffar man ju alltid hur många som helst där nere också, såklart!) ochha ett partycamp som heter duga. Bara Tysklandsresan som fattas nu! Och som om det inte vore nog så släppte Sweden Rock 7 nya akter igår - bland annat Ace Frehley, The Darkness, Gojira, Riot V och Portrait. Tycker att de har kompenserat upp förra årets dåliga line up väldigt bra :D
 
 


Freeeeedag

God morgon!
Var uppe för länge inatt och målade, vilket känns idag, uuuuh. Så i helgen ska jag bara sova. Olle ska ha lite födelsedagsfest också, så dricka alkohol och slagga. Blir ju en bra helg det här! :)

Vad ska ni göra i helgen?

In progress.




Snö

Idag har jag pysslat i stallet, ridit en lugn tur och sen kommit hem och totaldäckat. Är så otroligt orkeslös och har ingen energi alls. Men ska ändå försöka måla lite ikväll, allt blir lite bättre då :)

Bjuder på två mysiga bilder från idag. Synd att det är så dålig kamera på mobilen, för det var så himla fint med helt vitt på grenarna. Det var soligt och jättefint ljus på förmiddagen, men när jag skulle rida så blev det såklart grått och tråkigt. Typiskt!





Promarkers - Happy & Amber

Så blev jag klar med dessa sötnosarna. Som sagt första gången som jag målar hundar, och det var...väldigt svårt, haha. Och det blev inte lättare av att ena voffsingen hade ett kolsvart huvud. Känner mig inte som en hejare på Promarkers heller, så det är minsann lite klurigt det här.
Nu hoppas jag att Tove blir nöjd, för då blir jag också nöjd :)
 
Det var jäkligt svårt att få ett kort på teckningen utan att det skulle glänsa i det svarta, och samtidigt som man skulle se att det inte bara var en svart klump. Hoppas bilderna duger ändå!
 
 
 
 
 


Work station

Här kommer jag att befinna mig ikväll. En kompis som beställt ett hundporträtt med Promarkes, och eftersom jag inte känner mig så duktig på Promarkers än eller har målat hundar innan så får vi se hur det här blir. Kul hur som helst :)
 
 
 


Balsammetoden

Något som jag är sugen på att testa är balsammetoden. Främst pga att min hårbotten har varit väldigt torr i flera år, trots att jag har testat en hel serie olika schampon. Sen så det senaste halvåret så har mitt hår blivit så himla torrt i topparna/längderna. Mitt hår är otroligt slitstarkt, tex så var det ett år sen som jag klippte mig sist men jag har inga kluvna hårtoppar, trots att jag fönar, plattar, tuperar, färgar, har massvis med hårspray i, osv. Vilket egentligen är helt otroligt, och jag är nog ganska bortskämd som lyckas få såpass långt hår (det går till stjärtskåran nu) även fast jag rent ut sagt misshandlar det.
Emma länkade en video från BeautybyTherese, och hon hade några klipp där hon berättar om balsammetoden som jag tyckte var ganska bra, så jag tänkte att jag lägger upp dem här :)
 
 
 


Hemma

Babblat och spelat Yatzy med min sockersmula Emma i 5 timmar. Efter 4 timmar fick jag ett eget rum (flojdigt), så sista timmen kunde vi sitta vid ett metallbord istället för att spela på mobilerna :p

5 timmars väntetid för ingenting. Känner mig som världens mest korkade människa som gjorde som alla har sagt till mig att göra i 2 månader och tog min fylliga stjärt till akuten. Vad gör man inte när man känner sig totalt ignorerad och vill ha hjälp? Det är inte kul att ha en knöl som varje dag trycker jävligt obehagligt mot strupen, och samtidigt stå i en svinlång kö för att få den punkterad.
Läkaren på akuten tyckte i alla fall att läkaren jag gått till innan var inkompetent och att jag borde byta vårdcentral eftersom jag inte har hört någonting angående senaste blodprovet. Vilket jag håller med om. Ska ringa dem imorgon och morra lite, tycker inte att det är okej att de bara skiter i mig. Jag ringde ju inte direkt för skojs skull när den hade växt, utan var ju orolig att det var någonting.

Nej, nu ska jag släppa det ett tag! Förlåt för att jag spyr ut tråkiga inlägg, ska försöka göra det lite roligare imorgon :)

Pöss och godnatt!



Jävla sjukvård

Fan vad trött och irriterad jag blir..ställde klockan imorse för att ringa till endokrin på SÄS (där jag ska punktera min sköldkörtel) eftersom de bara har telefontid mellan 8 och 9 om man vill få rådgivning av en sjuksköterska. Ringer - upptaget, ringer - upptaget, ringer - upptaget. Varför har de inte ett jäkla kösystem som andra normala mottagningar? Eller ska man ringa konstant i en timme och hoppas på att man ringer rätt hundradels sekund och kommer fram? Humpf. Tillslut tar telefontiden slut, och rösten i luren säger att nästa telefontid är mellan 15 och 16. Jaha. Vägrar vänta tills dess. Ringer ett annat nummer på avdelningen. Ringer - upptaget, ringer - upptaget, osv. När jag har hållt på och ringt i sammanlagt över en timme så är det äntligen någon som svarar. Förklarar situationen; att jag väntat i över 2 månader och att jag gärna vill veta hur lång kötiden är så jag slipper sitta och vänta och oroa mig. Hon kunde inte säga någon exakt tid, men i februari - mars?! Hur fan kan det vara så lång väntetid för att punktera en knöl? Ska jag behöva gå omkring med en 7 cm stor knöl på halsen i 4 månader innan det händer någonting? Inte konstigt att akuten är överfull, för där är ju enda stället man kommer in och någon faktiskt kollar på en. För vad är några timmar jämfört med några månader?
 
Och min "vanliga" läkare ska vi inte ens tala om.
Mitt första blodprov för att kolla sködkörtelhormonerna tog jag i början av november. Först nästan 3 veckor senare ringer läkaren och säger att det ser bra ut, men att han skickar en remiss till strumaavdelningen i Borås. Att få tillbaka provsvaren tar inte många dagar för dem, så då har det tagit 2 hela veckor för honom att ens höra av sig till mig. Ett samtal som inte ens tar 5 minuter.
I mitten av december (den 16e för att vara exakt) så går jag upp klockan 4 på morgonen för att åka till jobbet. Knölen har då växt, gör ont, är hård som en golfboll och trycker svinobehagligt mot stupen. Det gör ont och är obehagligt att svälja och äta. Ringer sjukvårdsupplysningen, och hon tycker att jag ska ringa min läkare så fort de öppnar för dagen klockan 8. Jag gör som hon säger, och jag får komma in direkt och ta ett nytt blodprov. Sköterskan som tar provet på mig säger att de kommer höra av sig samma eftermiddag eller dagen efter med provsvaren. Detta var alltså över en månad sen. Om jag har hört något? Nej, inte ett skit. Varken på brev eller ett telefonsamtal. Ringde till dem och hörde hur det gick med provsvaren innan jul, och då sa sköterskan i telefonen att de hade fått tillbaka provsvaren, men att det är läkaren som ska göra bedömningen och höra av sig. Fan vad arg jag blir. De har haft provsvaren i snart en månad, men inte fan hör de av sig.
 
Nu har jag inte världens mest akuta grej som ska fixas, men jag tycker ändå att det är jävligt dåligt och respektlöst att bara skita i att höra av sig. Det är inte så jävla kul att ha en 7 cm stor knöl på halsen och gå omkring och vänta och undra när det ska hända någonting. Det känns som att ingen (ingen inom sjukvården) riktigt tar en på allvar, utan bara viftar bort det. Klart man har funderingar, och man vet ju inte helt hundra vad det kan vara innan de har tagit prover på den, vilket de inte kommer göra försen i februari-mars..så det är en jobbig oro som ligger och gnager i bakhuvudet konstant, klart man inte mår bra över det.
 
Kanske ska göra som alla andra säger att jag ska göra, dvs åka in till akuten i Varberg. Då får man ju i alla fall träffa någon och få någon som kollar på en, istället för att prata med en stressad jäkel i telefon som ska försöka sålla bort så många som möjligt.
 
 


Pizzakväll

Jäklar vad länge jag sov idag. Skönt, men brukar alltid bli seg som fan hela dagen när jag sover så länge, så vi får se vad det blir utav den här dagen.
Igår var vi som sagt iväg och storhandlade, och sen kom vi hem och fixade käk - hemmagjord pizza. Den blev lite bränd i kanten men det gjorde ingenting. Tusan så gott, lätt och snabbt. Och onödigt :D Får köra på nyttigt käk hela dagen idag istället!
 
Nu står jag inte längre ut med vårt fruktansvärt hemska kattrum, så idag ska jag ta tag i det och göra det fint och mysigt. Orkar inte ha en massa bröte omkring mig, det är lätt det värsta som finns. Och om det slutar regna så kanske jag ger mig ut på en Power Walk/joggingrunda :)
 
Vad händer er denna söndag?
 
 
 
 
 


Lördag

Tog en härlig sovmorgon idag och åkte sen till stallet för att fixa Prins utrustning och busa lite med gosepellen i solskenet i paddocken. Det blåste jäkligt kallt, men annars var det ju riktig vårkänsla i luften :) Prins var duktig som vanligt, och det blev även lite glädjeskutt här och där.

Ska strax iväg och handla, väldigt intressant. Har just nu typ tomt med mat hemma, har skjutit upp den där biten med att handla i typ en vecka..så drygt när man måste åka 2-4 mil enkel väg för att komma till någon större mataffär. Men nu jäklar ska det plockas ihop en stor jäkla kundvagn för minst tusen spänn, och sen ska jag käka tills jag storknar. Möms! Bra lördag det här.











Slappt

Han är hemmaaa! :)
Mys och film, och sen sova. Ska fan sova hela helgen! Och måla. Löve it!

Kolla pluttesnutt Benis i bakgrunden, kommer springandes med sin råtta och vill att vi ska kasta :D <3




Tattoo inspiration

 


Throwback: Sweden Rock

2012 - Mitt 3e år och jag träffade den här snyggingen!
 
2012
 
2013. Tror ta mig tusan att detta var mitt bästa Sweden Rock-år! Och stekande sol hade vi också, i mängder. Och jag hade väldigt lite tatueringar på benet :p
 
2013
 
2014. Mitt 5e år och första året med husbil, vilket var såå värt! Regnskydd, solskydd, bekvämt att sova, kylskåp till ölen, och man slapp frysa om nätterna. Aldrig mer tält!


Nytt in; pluggar

Dagen efter vår spontanfest förra helgen så beställde Agnes, Emma och jag lite saker från Crazy Factory, och idag kom grejerna äntligen fram! Jag beställde två par nya pluggar; ett par mörka glittriga, och ett par helt svarta. Beställde också en liten gnistersten till näsan, men den kom inte med på kort.
Idag passade jag på att byta ring i näsan till den jag hade innan. Den lilla jag hade nu har varit jävligt jobbig, utan att ge en lång jävla förklaring. Så den åkte i soporna. Vill ha en mindre ring än vad jag har nu, men det får fixas nästa gång jag är hos Ed.
 
Oooooch så har jag ju faktiskt bytt till en kortare stav till min medusa! Det var ju verkligen på tiden. Den köpte jag dock när Olle och jag var och hälsade på min syster i Göteborg för inte allt för längesen. Fick bli en fin liten knistrande historia där. Sååå skönt att slippa den galet långa läkstaven! Min överläpp svullnade ju inte upp alls när jag piercade medusan, så den långa staven har mest varit i vägen.
 
 
 
Helt jävla osminkad. Sorry för salamipizza-face.
 
Sen är det här lite konstigt. Mina glittriga pluggar är inte i samma färg?! Jävligt svårt att få på bild i och med att de rundade och glänser så, men den vänstra är mörkare än den högra. Vill inte skicka tillbaka och sånt (om de nu råkar vilja att man ska göra det) så de får helt enkelt vara såhär. Men ändå sjukt irriterande! Tur att de bara kostade typ 30 kr/st.
 


Myspojkar

Bild på mina fina myspojkar, dock från någon gång i höstas.
Olle åkte iväg idag för att jobba på annan ort och kommer hem tidigast imorgon kväll. Kanske på lördag. Så jag är gräsänka ett tag, vilket är både skönt och tråkigt. Nu kan jag städa utan att någon är i vägen, kolla på vad jag vill på TV utan att någon klagar. Ehehe. hehe. ehe. he.
 
 


Alternativa KM

Bara en miljon dagar senare; lite bilder (mest på Prinsen och mig) från alternativa KM som vi var på i oktober.
 
 
GNÄGG!
 
 
Fyrgång med handhäst.
 
Rumpor.
 
<3
 
 
 
 
Nästan alla rosetterna som vi fick med oss hem!
 


Lady Gaga, del 2

27 september 2014.
(Del 1 finns HÄR) Efter att vi hade landat i den lilla lyan i Herning så korkade vi upp, började snoffsa till oss och tagga för konsert. My god, vissa bilder får förbli ovisade. Sedan traskade vi mot Boxen, kom inte alls långt innan hon började spela (dvs slapp vänta sig igenom förbandet), kom långt fram, drack massor av öl, dansade gärnet, osv. Mer än så säger jag inte. What happens in Denmark stays in Denmark :p
 
Gruppfoto innan vi traskade iväg. Kameran fick såklart stanna kvar, så bilderna från konserten och kvällen är kassa mobilbilder.
 
Taggade påväg till Boxen!
 
 
Lite öl och snygga dansmoves innan ladyn drog igång!
 
Yep, snygga dansmoves.
 
!!!
 
 
 
 
Efter en hejdundrandes konsert så gick vi ut på krogen.
 
Och gick sen vidare till Donken. Sen fick vi gratis taxi hem av ett snällt danskt par och gick och la oss i det skumma hemmet. Rummet snurrade ganska rejält.
 
Dagen efter: Burger King.
Alltså, MAX på vägen ner, Donken på natten, BK på vägen hem. Vi åt ingenting annat än svettiga burgare, haha!
 
Och så funderade vi på varför danskarna har hål i sina mynt.
 
Men så kom vi ju på att det är ju för att man ska kunna kolla igenom dem! SÅKLART!
 


Äntligen!

Äntligen är biljetten till Sweden Rock Festival kirrad! TJOHO! Det blir mitt 6e år i rad på det bästa stället på jorden, och även fast det är 140 dagar kvar idag så är jag supertaggad. Jävligt bra line up, och vi kommer vara ett gött gäng på 7 personer som åker ner tillsammans. 
Någon mer som ska dit?!
 
God morgon förresten :)
 
 


Hurtbulle

Fy tusan vad jag känner mig duktig! Mockade som sagt till alla 14 hästar idag, gjorde lite squats under tiden som jag fixade med vattnet. Var sedan ute och red i en timme, och har nu på kvällen varit ute och sprungit! Har inte varit ute på hur länge som helst och trodde att jag inte skulle orka mer än max någon kilometer i taget. Men jag orkade 3 km i sträck, plus ytterligare 1,5 km lite senare. Så det blev sammanlagt 4,5 km jogg och ca 2,5 km powerwalk :) Känns jävligt gött och hoppas jag börjar komma ut lite oftare framöver!
 
Nu ska jag läsa ikapp inlägg på Bloglovin', tidsinställa lite inlägg, och sen sätta mig och tokrensa min mobil. På bara kamerarullen har jag 4500 bilder, och sen massa annat bröte i massa andra mappar. Ska även rensa bort appar jag inte använder, fixa alla uppdateringar osv. Min mobil har krånglat som tusan det senaste, ska se om detta löser problemet.
 
Haha, vad väljer man för bild till det här inlägget då? Festbilder kanske. Fest är kul!
 


Tisdag

Upp tidigt imorse, mockat åt samtliga 14 hästar, och ska nu ut i blåsten med fluffrumpan som står i bakgrunden. Självklart är den snygga reflexvästen på, haha. 
Har massor att göra när jag kommer hem sen också, så detta blir en effektiv och härlig tisdag :)
 




50 shades of black




Flytt på gång!

Min lilla kaksmula Agnes och hennes Darny ska flytta till en större lägenhet om några dagar, så idag var Olle, Emma och jag och kikade på det lilla miraklet. De har inte hunnit få dit så mycket grejer än, men den är stor och kommer bli superfin och mysig när de har fått dit alla möbler :) Och nu taggar vi inflyttningsfest om 2 veckor!
Efter husesynen käkade Emma, Olle och jag på Mandy's (fy Mimmi, fy) och susade sen hem. Bra avslut på en kall, blöt och blåsig förmiddag i stallet!





Lady Gaga, del 1

27 september 2014.
Lady Gaga-konserten i Hering i höstas, ja vad ska man säga? En helt galen, konstig, rolig och minnesvärd resa med en svingrym konsert!
Anna och jag hämtade upp en bakfull Sofia i Falkenberg, och efter lite MAX så susade vi över till Danmark och vidare mot Herning. Efter många timmar i bilen så var vi äntlingen framme. Vi hade bokat ett rum hemma hos en privatperson, och utan att gå in på några detaljer så var det ett helskumt ställe! My gosh. Och inte förstod vi ett jäkla ord av vad de sa. "Hulohulohulo ÖL hulohgulohulo LADY GAGA hulhohlulolhuo. Hololo?" "Eeeehh. Ja." Typ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


3 from Nelly.com

Skinnbyxorna // Toppen // Kimonon


Vi skulle älska varandra tills jorden gick under, och du skulle aldrig dö, nej.

Jag har aldrig tyckt om Håkan Hellström. Även om han verkar vara jäkligt skön och världens snällaste människa så tycker jag han sjunger falskt, vilket gör att jag tycker det är jobbigt att lyssna på musiken. Men hör och häpna, det finns en låt jag gillar. Och jag gillar den som tusan. Och det finns inget annat sätt än att lyssna på den på högsta volym, för inte kan man fjöl-lyssna på en sån här fantastisk låt!
 


Superbröd

Jag måste tipsa om ett jättegott bröd! Jag fick receptet av Emma, och även om jag är svindålig på att baka så klarar jag att göra det här brödet utan några som helst problem :)
 
Ingredienser
2 dl fiberhavregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
 
3 msk honung
3-4 dl naturell yoghurt*
1 rivet äpple**
 
Pumpafrön (rostade och saltade) att strö uppepå.
 
How to:
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Riv äpplet och krama ur det mesta av saften.
- Tillsätt äpplet och honungen i de torra ingredienserna.
- Tillsätt lite yoghurt i taget, blir det för blött blir det helt kletigt när det är klart. 
- När allting är ihopkletat, kleta i det i en brödform med bakplåtspapper och strö på lite pumpafrön.
- Grädda mitt i ugnen, 200 graner i 45-60 minuter.
 
Färdigt! Verkligen superenkelt. Jättegott med bara lite smör och ost på.
Jag tycker även att det är gott att ha i lite ekologiska torkade plommon eller aprikoser som jag hackar i små bitar innan.
 
* - Går att byta ut mot fil eller crème fraîche.
** - Går att byta ut mot morot eller nötter.
 
 


Apartment Tour

Nu när det är tre månader sen vi flyttade hit så får man väl ändå påstå att vi har kommit iordning ganska bra. Och bara för det så ska jag fira med en apartment tour! Typ.
 
Vi har ju även fått nya tapeter och golvmattor i heela lägenheten (förutom i köket och badrummet, de ska få bytas om ca 2 år), men vet ni inte hur det såg ut när vi flyttade hit så kan ni kolla DET HÄR inlägget. I alla fall, here we go!
 
Det första man möts av i hallen är den här svintuffa mattan som vi fick i inflyttningspresent av Emma.
 
Efter att man har spanat in den coola mattan så blir man överfallen av två argsinta vaktkatter. Ehehheh, närå. I alla fall, hallen. Fortfarande tom och tråkig, och har fortfarande inte fått upp de där hyllorna som jag vill ha precis innanför dörren. Men vi har en stor, silvrig spegel på väggen (som visst inte kom med på bild) och en fin lampa i taket :)
 
Direkt till höger ligger sovrummet. Egentligen i minsta laget om i frågar mig, men det är ändå mysigt plus att vi har en walk in closet. Så jag får vara nöjd ändå antar jag!
 
Eehhhhh, dammig lampfot. Eum.
Min fina bebis är inramad på mitt sängbord :) Olle har inget sängbord än, får spana på någon loppis till våren.
 
Till vänster i hallen ligger det här hemska rummet, som vi kallar kattrummet. Kallas så endast pga att katterna fick vara instängda där när vi bar in alla flyttlådor osv, hähä. Det ser ut som h e l v e t e, men vi (läs: jag) har inte fått tummen ur och fixat till det här inne än. Så jag antar att de här två bilderna får vara före-bilder xD Vi slänger mest in massa saker här som vi inte har plats med någon annanstans. Typ.
 
Vi lämnar det hemska kattrummet bakom oss och går ut i hallen igen. Rakt fram så är våran matplats, och min lilla plats för mamma på den vita byrån.
 
Till höger om matplatsen ligger badrummet och köket.
 
Badrummet är egentligen jävligt tråkigt, men man möts nästan alltid av en Benjamin som ligger och kurrar i handfatet. Hans favoritplats på jorden, av någon konstig anledning.
 
Vägg-i-vägg med badrummet ligger köket. Litet, men gillar det som tusan!
Bilden är tagen för två månader sen, men det ser i princip nästan exakt likadant ut nu som det gjorde då. Förutom att vi har julgardinerna uppe fortfarande, som går att skymta längre upp :p
 
Vardagsrummet. Enda rummet med parkett. Hade gärna haft det i hela lägenheten!
Här kan man också gå ut till en liten liten balkong, men den är inte mycket att se.
 
 
 
 

Och så ser det ut hemma hos oss!
Jag kikade lite i arkivet, och om ni är nyfikna på hur det såg ut i våran gamla lägenhet så kan ni kolla in DET HÄR inlägget. Eller ännu roligare, kolla hur det såg ut i gamla mitt rum som jag hade innan jag flyttade hemifrån, så kolla DET HÄR inlägget :)
 


Söndag

Har precis tryckt i mig två äggknäckisar och ska börja sortera tvätt med filmen Her i bakgrunden. Den verkar ganska..intressant, haha. Men den har 8,0 på IMDB så tänkte att det kanske är värt att kolla på.
Anyways, Har nio timmars tvättid idag så jag lär vara hemma hela dagen och pyssla med det. Och så lite målande däremellan. Det blir fint det! Tänkte även slänga upp en liten apartment tour, ifall någon hade tyckt att det var kul? Stay tuned i så fall.
 
 


Möms

Opz, jag glömde att vi skulle på kalas för svärfar idag. Men det löste ju sig efter en panikdusch, och vi blev bjudna på mockatårta (som jag inte alls är förtjust i, men den var väldigt granner!) och göttigt fika. Det blev en hel del musikquiz innan vi rullade hem i blåsten, och väl hemma så fixade Olle och jag ihop lite tacos. Smakade väldigt gott eftersom jag inte hade tänkt på att äta tidigare under dagen. Nu har vi precis kollat på senaste Beck-filmen och lyssnat på när Egon (stormen hette så va?) härjar utanför. Usch, efter att jag och min kusin Therese nästan blev mosade av världens största tall under Gudrun så tycker jag att det är jävligt obehagligt med blåst, så jag lär inte sova så jättebra inatt. Tur att jag inte har tvättid försen klockan 11.
 
Vilket härligt osammanhängade inlägg. Dags för bingen. Godnatt!
 
 
 


We're riding out, pass by the moon

God morgon på er!
Idag känner jag mig både pigg och pepp på det mesta, så tänkte pyssla lite här hemma med lite tavlor och annat skoj. Och så tänkte jag ta lite bilder på lägenheten och göra någon typ av apartment tour, kom på att jag har ju inte gjort det än. Perfekt nu när julgrejerna är borta och det ser ut "som vanligt" också.
Sen när jag är klar med det så ska jag börja på en ny teckning. En kompis från Falköping ville ha en på sina två hundar. Aldrig målat hundar innan så vi får se hur det är blir, haha. Kul hur som helst :)
 
Sålänge så kan ni få lyssna asbraiga Space Police med Edguy. Ljudet sög visst getballe, men oh well.
 


Snö




Frösen

Precis som igår så var jag idag uppe tidigt imorse och hade utsläppet i stallet, samt mockade till alla 14 hästar. Ganska snart började det ösregna, vilket sen övergick till snö. Riktigt pissväder; moddigt och jävligt och jag höll på att frysa ihjäl. Kände att det inte var någon idé att ge sig ut och rida i skitvädret, så jag åkte istället hem och försökte få upp värmen med one piece, filtar och en Olle. Är fortfarande helt frusen!

Resten av kvällen ska jag kolla på film genom vår nya Chromecast som Olle fick av mig i försenad julklapp igår (ÄLSKAR den, vilken bra uppfinning!) och pyssla runt. Ehe, och kanske fixa naglarna. Skulle ju behövas :p
 
 


Julgransplundring

Vi är väldigt medvetna om att tjugondag knut inte är försen på tisdag, men både Olle och jag tyckte att det var färdigjulat för denna gången så ikväll har vi slängt ut granen och bytt ut alla adventsstjärnor mot de vanliga fönsterlamporna. Även om det är lite tråkigt att inte ha en fin och mysig gran lysandes i vardagsrummet så är det ganska skönt att få bort allt.
 
Nu ska jag fortsätta att dammsuga granbarr. Lär ju hitta barr lite överallt fram till midsommar.
 
 


Årets första

Igår kunde jag inte hålla mig längre. Efter att ha gått och suktat vid kyldisken i flera dagar så kunde jag inte stå emot att köpa en semla igår. Varför sitta och vänta på att det ska bli februari när de står mitt framför näsan på en redan nu?!
 
 


Dotwork

God morgon!
Ska släppa ut hästarna idag så är uppe tidigt och håller på att gäspa ihjäl míg. Var uppe och målade (läs: gjorde prickar) alldeles för länge inatt, vilket jag verkligen ångrar nu. Men när jag väl kommer in i ett sånt där "målar-mode" så känner jag att jag måste passa på att fortsätta måla för det är verkligen inte ofta som jag är på humlör för att göra det nuförtiden.
 
Jag blev i alla fall klar med prickandet igår och jag blev faktiskt ganska nöjd! Det var första gången som jag förökte mig på det här med dotwork, superkul :) Och det här lilla fåret Shaun ska upp på väggen framöver!
 
 
 
 


Just nu




Marie och SmaHildur

I måndags hade jag med kameran till stallet, så när Marie (HÄR hittar ni henne) skulle rida SmaHildur så passade jag på att knäppa lite kort. Lilla SmaHildur fyller 5 år till våran/sommaren, stora tjejen!
Det var så typiskt, för det hade varit helt underbart ljus ute hela dagen. När jag kom till stallet så blev det mest mulet och tråkigt, vilket jag tycker är supersvårt och tråkigt att fota i (tips mottages tacksamt!). Dessutom började det så smått att skymma, så bilderna blev ju helt skumma. Så skit i det och kolla på hur fin hästen är, som för övrigt inte är riden alls mycket.
 
 
 
 
 
 


Snuttegrisen

Åh, min lilla Benis Penis och hans snuttefilt. Tror inte det finns något gosigare!
 
 


Spontanfest

Igår var det ju röd dag, och när vi i måndags kom på att det skulle vara det så blev det lite spontan fest hemma hos oss. Eller fest och fest, vi bjöd in lite kompisar för att dricka och umgås :) Jag hann inte göra så mycket mer än att röja lite i lägenheten, duscha och klä på mig. Så hade inte en droppe smink på mig och håret i en truls på huvudet. Inte så jäkla flojdigt, men gud så skönt att inte vakna upp med gårdagens smink på sig!
Vi stannade uppe och lyssnade på musik till klockan 3 på natten, och igår hade vi en riktig slappardag på soffan med pizza, chips och film. Och julmust. Kul med lite spontanitet!
 
 
 
 
 
 
???

Benjamin visade sitt vanliga charmiga jag :)


Frukost




Flyttdagen

Hittade de här halvkassa bilderna från dagen då vi flyttade, vilket igår var 3 månader sedan!  Helt otroligt att tiden har gått så fort, samtidigt som det känns som att vi alltid har bott här, haha. Älskar verkligen den här lägenheten!
Så här kommer en liten sneak peak på hur vi bor nu, minus alla flyttkartonger. Och så har vi ju fått nya golv och tapeter också :3
 
Kattrummet, ser ungefär likadant ut fortfarande HAHA! // Hallen/matplatsen.

Sovrummet. Walk in closet in i dörren till höger! #viktigt

Vardagsrummet.

Självklart hade vi obligastorisk inflyttningspizza! Och öl :3


Time-lapse

..sort of i alla fall, hä äh hä.
Målade ju en snygg brud där i november, och här är lite step by step hur jag gjorde den.
Jag är ju fortfarande (enligt mig) ny på det här med Promarkes, och resultaten blir inte alls som jag föreställer mig i huvudet att de ska bli. Men om man vill bli bättre på något så är det bara öva öva öva som gäller så jag kämpar på så gott jag kan :)
 
Hade det varit någonting om jag försökte mig på att spela in när jag målar/tecknar och gör en time-lapse video, eller är det en dålig och tråkig idé? Tell me!
 
Promarkers Drawing on Make A Gif
 
 
 


Hästflock på Island räddad

Artikel från ishestnews.se, ni hittar den HÄR.
 
Ríkarður Hafdal leder hästen Krapi framför flocken. Bilden är tagen av Ólafur Aðalgeirsson på Laugalands heden
i närheten av Akureyri.
 
" Som vi tidigare skrivit om har Island varit hårt drabbat av massiva snöstormar under december. Nyligen genomförde några hästbönder på norra Island något som närmast kan beskrivas som en räddningsaktion av sina hästar som fastnat uppe på fjället
p g a de enorma snömängderna som bildats i dalgången.

-Under sommarhalvåret släpper vi våra hästar på sommarbete på fjället där de kan ströva fritt. De hästar som inte drivs in under höstens får och hästindrivningar brukar självmant komma ned när den första riktiga snön kommer,  berättar Rikhardur Hafdal på Glaesibaer II och Ólafur Aðalgeirsson på Skjaldarvík, de två hästbönder som ledde aktionen.
- När hästarna inte kom självmant började vi bli lite oroliga. Och när de hemska snöstormarna avlöste varandra började vi ana oråd på riktigt. Först skickade vi upp snöskotrar för att leta efter hästarna  men de hittade ingenting. Vi kontaktade då en vän som är pilot och mellan stormarna lyckades han från sitt flygplan lokalisera flocken högt uppe vid Krossastaðargil där den i princip satt fast, säger Ólafur.

-Hästarna befann sig mycket högre upp än vad de brukar gå. Det fanns inga vägar, spår eller stigar. Bara snö. Så det vara bara för oss att ta oss upp i fjället för att bana väg för hästarna. En snöskoter hade gjort spår så att vi visste åt vilket håll vi gå. Sikten var bitvis mycket begränsad. Vi tog med oss ett par grimmor för att ta gammelvalackerna i och vi  fick trampa upp en smal gång så att hästarna kunde ta sig fram längs den branta bergssidan. Snön nådde oss till midjan och hästarna till magarna. Det var tungt och jobbigt, även för hästarna. De kunde endast hålla sig på ett långt led, annars fastnade de i snön, berättar Rikhardur.

Efter många svettiga timmar lyckades Rikhardur och Ólafur lotsa ned flocken i säkerhet till närmaste gården Garðshorn. Där var det sedan lätt att skilja av flocken till respektive hemmagårdar.
- Det var en skön känsla när vi fick hem hästarna och vi sa att vi inte behövde gå till gymmet den dagen, avslutar Rikhardur. "

 


Julafton

Nästan två veckor sedan jul och här kommer mina bilder från julafton, haha :)
 
Jag åkte upp till Falköping kvällen innan julafton, direkt efter jobbet. Då var förberedelserna i full gång med att klä granen och griljera julskinkan. Mitt i Bingolottos uppesittarkväll så kunde jag knappt hålla ögonen öppna längre, så jag gick och la mig hyfsat tidigt.
 
Självklart känns det fortfarande jättekonstigt att mamma inte är med på jul (eller inte är med på någonting över huvud taget), men vi hade ändå en lugn och mysig julafton. När vi hade gnuggat sömnen ur ögonen, ätit en stor och sen julfrukost, och piffat till oss lite så åkte vi och tände ett ljus och lämnade en fin röd ros till mamma på minneslunden. Dagen fortsatte sedan med julmat, Kalle Anka, julklappar, Kan du vissla Johanna, och en sväng bort till vår ena morbror. Livet fortsätter ju trots allt, och julafton kommer varje år vare sig man vill eller inte. Det gäller helt enkelt bara att hänga med och göra det bästa av situationen, vilket jag absolut tycker att vi gör! Så kul och mysigt att träffa och umgås med familjen :)
 
Hur var eran jul?
 
Färdigklädd Disney-gran!
 
Katterna och deras nya lekkamrat! :)
 
Mer lek // Julafton: steka shöbulllaaaaa!

 
 
Saffranspannacotta

 


Promenad

Vi tog oss en liten promenad vid sjön innan, och självklart åkte kameran med. Tyvärr kom vi nååågot sent då solen redan gått ner, men visst var det vackert ändå!
 
 
 


Migrän

Vilken bajsmorgon. Kände av redan igår kväll att något var på gång, och som ett brev på posten så fick jag migrän inatt. Har självklart sovit som en jävla kratta, men kravlade mig upp ur sängen tidigt imorse för att istället ligga på soffan och känna mig ynklig. Varit nära på att kräkas flera gånger, men någon gång mitt på dagen så började det äntligen att släppa. 
Hoppas jag orkar ta med karlslok ut på en promenad innan det blir mörkt för det är så himla härligt väder idag med strålande soool! Annars blir det en slapp söndag med Band of Brothers och kattgos :)





Nya målargrejer

När vi var i Göteborg så inhandlades det bland annat papper för markers (Har använt vanligt skisspapper innan, vilket har gjort att pennorna har blödit ut ganska mycket. Jäkligt irriterande.) och lite nya Promarkers! Tre av färgerna hade jag sedan innan, men de har torkat/tagit slut så behövde nya. Köpte även en helt ny som inte alls såg ut som jag trodde den skulle göra när jag testade den hemma, men som är fin ändå.
Är ensam hemma med katterna ikväll medans Olle är iväg på annat, så jag har passat på att kladda lite. Är väldigt nöjd med mina nya grejer, väntar bara på att lusten och inspirationen till att måla någonting ska komma så jag kan börja på mitt nästa mästerverk, haha! :D
 
Bästa målarsällskapet!
Måste fixa någon bra förvaring till mina pennor, så himla otympligt att ha massa plastförpackningar nu när det börjar bli ganska många pennor..


Götlaborg

Idag har vi spenderat dagen i Göteborg tillsammans med min syster. Kikat i affärer, käkat buffé, kikat i ännu fler affärer, fikat, spelat ukelele och kollat på På Spåret hemma hos henne. Mysig dag!
 
Imorgon ska jag äntligen åka till stallet igen. Har inte varit där på en halv evighet pga all jul och nyår, vill inte ens veta hur många dagar sen det var som jag satt på en häst sist, haha. Mjukstartar lite med att följa med på en 2,5 timmar lång tur ute i skogen på Prins :p Träningsvärken kommer sitta som en smäck på söndag och måndag!
 
 
 


Nyårsafton

Nyår blev som sagt väldigt lugnt. Vi började med kalkonmiddag, följt av päsande i soffan framför JVM i ishockey (fyfan vad jag hatar hockey, så jävla tråkigt) och sällskapsspel innan vi skålade in det nya året. Då blev det tomtebloss och bonnafirande i form av hur många skott som helst med hagelbössan, haha!
 
 
 
 


Brunch

 


Gott nytt år!