I Falköping

Såhär mysigt hade vi det igår kväll när vi kom till mina föräldrar. Öl, cider och grillade hamburgare! Ikväll är det kräftskiva :)



Hur jävla klantig får man bli?

För ett par dagar sen bokade jag tvättstugan, och imorse gick jag upp tidigt för att hinna tvätta flera maskiner + göra lite annat innan jag åker iväg till stallet i eftermiddag. När jag gick ner till tvättstugan igen en timme efter att jag startat tvättmaskinen så var det någon som har lagt ur all vår tvätt ur tvättmaskinen (kan ju tillägga att det var endast underkläder och sockar..) innan den hunnit bli tvättad, så den var helt genomblöt OCH smutsig. Mums. Blev minst sagt förvånad så jag gick och kollade på bokningstavlan, and guess what? Jag lyckades börja tvätta på fel dag..det var ju IGÅR förmiddag som jag skulle tvättat! Så nu hänger det en jävla massa genomblöta och otvättade trosor, kalsonger och sockar på tork på balkongen. Så jävla klantigt! Tycker mest synd om han/hon/det som fick lägga ur våra blöta underkläder, HAHA! Om någon hade råkat tvätta på min tvättid och det hade varit underkläder så hade jag bara väntat i en timme och låtit maskinen tvättat klart. Inte så jävla fräscht att gräva i någon okänd människas använda kalfjupper liksom..

OHWELL! Bara att boka igen och hoppas att det finns en ledig tid den närmsta veckan och att man inte tar fel på dagarna igen..i värsta fall får vi väl ta med all tvätt till mor och far i helgen och låna deras tvättmaskin, hähä.

Det är mest såhär jag ser ut nuförtiden..trött, ofixad och fula kläder. HAHA vilken pingla jag känner mig som!
 


Kvällsbabbel..

Nu har ridskolan dragit igång igen efter sommarlovet, och jag ska som vanligt hjälpa till tre dagar i veckan :) Kommer dessutom ha tid att rida Prins alla de tre dagarna, och en av de dagarna så ska jag vara med i en ridskolegrupp med honom så han vänjer sig vid det. 
Red ut på honom själv idag och det gick hur bra som helst, känns verkligen att det har hjälpt att ligga först för han känns tryggare för varje gång jag rider ut honom; går fram överallt och blir mindre och mindre tittig. Och så bra som han gick i tölten idag har han aldrig gjort innan, i alla fall inte när jag har suttit på honom haha. Så jäkla kul när man känner sån skillnad från gång till gång och hur allt går framåt, vilket är det roligaste med att rida unghäst. Blir så jäävla glad! 

Imorgon ska jag orka gå igenom alla bilder som jag (och alla andra) tog i lördags. Vill nog helst inte se, haha..my god. Vilken kväll. Tills vidare blir det bilder på när Jóhann rider Prins. Hittade dem på Facebook, så himla kul att ha :D Lilla plötten, så fin han kommer bli!

 
 


Lördagsparty

Sitter och fönar håret, dricker grogg och lyssnar på röck'n'röll. Ikväll äre fest :D skål!



Mentor

ÅÅÅH vad roligt med massa hästinlägg för de som inte är ett dugg intresserade. Hoppas det inte är alltför jobbigt :)

Hittade lite bilder på Prins pappa; Mentor från Västanåsen. 2007 dog Mentor i tarmvred, endast 11 år gammal, och bara några veckor (dagar?) tidigare så var Prins mamma Erla det sista stoet som Mentor betäckte. Eftersom Prins blev hans sista avkomma så sa ägarna att han fick ta Mentors namn, därav namnet Prins Mentor.
2003 blev Mentor högst bedömd på hingstbedömningen med 8.32 i ridegenskaper och 8.24 i exteriör. Inte undra på att Prins är världens finaste ;) Och när jag kollar på bilderna så ser jag många likheter mellan Mentor och Prins! Så roligt :D Sen att Prins är väldigt mycket tjockare är ju en annan femma..

Hittade bilderna hos fotosidan.selollosislandshastar.blogg.se och hejelte.dk
 


Tokhäst

Var i stallet i förmiddags och red ut tillsammans med Marianne. Red längst fram med Prins och han skötte sig så himla bra! Pigg och glad som vanligt, jättefin i traven, rullade på perfekt i galoppen och kämpade på med tölten. Vi hade lite kort om tid så vi red på i ganska bra tempo, vilket gjorde att Prins blev minst lika svettig som vanligt efter de korta 40 minutrarna, haha! Lilla plutten. Så efter avsvampning blev det den obligatoriska rullningen när han fick gå ut i hagen igen, och självklart full fart till polarna efter det. Idag blev det dessutom en serie ordentliga bocksprång. Hjälp, visste knappt att den hästen kunde bocka! Han är så himla snäll när man rider och har aldrig visat någon tendens till att varken bralla eller stegra sig. Förutom när han såg kossor för första gången, då stod han mer på två ben än på fyra, hähä..men det är en annan historia :)

En hel hög med knäppa bilder på LillGrisN;
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hallelujah!

När karlsloken kom hem från jobbet idag så låg jag på sofflocket, frusen och hungrig. Som en räddare i nöden kom han och lät mig värma fossingarna på hans plöffsmage och köpte en pizza till mig! Vilken karl! Mat OCH värme! Hallelujah! Vi kommer sluta som ett sånt där feeder-par, wähä.

 


Heja heja!

Under veckan som gick så kände jag mig väldigt duktig, för förutom de nästan nio timmarna i sadeln så var jag även ute och gick/sprang i sammanlagt fyra och en halv timme. Oooooch så en jävla massa squats och benlyft på det. Ganska okej för en soffpotatis! Var dessutom väldigt duktig med käket (tills Olle kom hem med en jävligt god bröllopstårta..). Belöningen? Jag gick UPP i vikt, haha! Får helt enkelt skylla lingonveckesvullnad (bra ord va?) och ta nya tag för denna veckan :) Känner mig så jävla plöffsig och otränad, och det ska baske mig bort! Vill ha en bra kondis och känna mig stark, inte degig, svag, trött och mullig. Nej fy fan. Så framöver blir det massa positiva tankar, motion och bra käk! Heja heja!
 
Haha, måste ju säga att Prins och jag inte är de bästa på att posa :D


Fina naglarrrr

Jag har haft akrylnaglar nu sen juni kanske? Och det har varit kanonbra! Kan verkligen inte ha långa naglar annars eftersom de går sönder och skivar sig aslätt, speciellt när jag håller på i stallet och med hästarna. Men akrylnaglarna har hållt svinbra, och allt från hästskötsel och ridning till mockning och att hålla på med vatten är nemas problemas. Men nu börjar de typ vittra sönder, haha! Akrylen och den riktiga nageln har gått isär på nästan alla naglar, och på tre av naglarna så mycket att jag bara har kunnat ta av dem. Sen är glittret nästan helt bortslitet på tipparna och det ser lite allmänt förjävligt ut. Så nu börjar projekt pilla bort akrylnaglar med hjälp av synål och nagelsax! Inte så jävla bra för naglarna, men just nu saknar jag mina kortklippta och svartmålade väääldigt mycket..
 
 


Applause Music Video

Idag släpptes musikvideon till Lady Gagas nya låt Applause. Gillar låten mer och mer, och till musikvideon tycker jag om den. Sen att musikvideon i sig inte är den bästa av hennes gör inget. Den är lite småcool ändå :) Vill ha en såndär topp/överdel/bandeau/BH/whatever med händer om tuttarna! Hade varit cooooool att ha en sån bikiniöverdel.
 


Skogsmulle

Lite bilder från i lördags på bland annat mig och Prins.

 
 


Bröllopsitårta

Kolla vad jag möttes av när jag kom hem från stallet i eftermiddags! Karlsloken var på bröllop för en kompis igår, och idag när han skulle hämta bil och grejer så fick han med sig en bröllopstårta hem, eftersom den hade slängts annars. Gissa vad vi kommer proppa i oss för något ikväll :D

 


Ponnyridning

Lördagen den 10e augusti.
Varje år så har de någonting som heter Bondens Dag i Väröbacka, och både förra och detta året blev vi i stallet inbjudna att ha ponnyridning där. Fullt upp med andra ord! Men så kul att se alla ungar skina upp när de får rida. Hästarna skötte sig såklart hur bra som helst :)


 
 
 
 
 
 


Bättre sent än aldrig..

Känner att jag är lite seg med att uppdatera det senaste här..i alla fall. För lite över en vecka sen så träffade jag mina brudar Emma och Evelina för att catcha upp lite. Vi gick omkring på stan lite och kollade på skor och åkte sen och mumsade i oss glass på Tre Toppar. MÖMS! Mysig dag i solen :)
 

På skospaning


Vi tog Emmas bil till Tre Toppar. Jag som hamnade i baksätet fick sällskap av en bäddmadrass, haha! Lagom trångt ^^






I väntan på Evelinas tåg


Trassel :D
 
 


Applause

När jag har band som Motörhead, Iron Maiden, Accept, Judas Priest, W.A.S.P, etc osv som ligger mig närmast om hjärtat så höjer folk ofta på ögonbrynen när de får veta att jag älskar Lady Gaga. Vissa som vet att jag gillar Lady Gaga tror till och med att jag bara lyssnar på henne och inget annat och typ "klär ut mig" lite rockigt för att verka lite häftig (garvar bara jag tänker på det), vilket jag tycker är väldigt underligt då jag bara är mig själv och ser mig själv som en liten tönt, haha!
Tycker det är så konstigt att vissa är så jävla insnöade på en enda genre och vägrar lyssna på någonting annat. Visst är det så att det är hårdrock och metal som tilltalar mig mest, men jag försöker vara så öppen som möjligt för allting, för man vet aldrig vart man kan hitta några guldkorn som man verkligen gillar, även om de råkar vara utanför genren man vanligtvis lyssnar på. Som till exempel Lady Gaga, jag blir jätteglad och mår jättebra av hennes musik, så varför skulle jag inte lyssna på henne? Skulle bara vara korkat att låta bli att lyssna på någonting man mår bra av. 

Hur som helst. Vad jag ville komma fram till är att Lady Gaga släppte en ny singel häromdan. Jag har lyssnat på den säkert 20 gånger i rad nu, och ja den är väl lite schwängig..men jag gillar den inte jättemycket. Vet inte om jag bara behöver lyssna på den några gånger till för att börja gilla den, men känner mest att jag bara blir irriterad på att en person med en sån bra sångröst och talang ska göra en låt där man knappt hör henne för att det ska vara massa konstiga ljudeffekter och syntar överallt så man inte hör henne. Bara i verserna man hör hyfsat bra, men då låter hon nästan..som en dator? Eller är det bara jag som hör helt fel?


Nej, jag tror jag fortsätter lyssna på låtarna hon sjunger live sittandes vid ett piano. I alla fall tills hela albumet släpps så man kan lyssna på det i sin helhet. Kanske låter bättre då :) Och så kanske man hittar något guldkorn!



Finaste Prins

Det går så bra med Prins nu! Efter varje ridpass det senaste så är det någonting som blivit bättre. Idag till exempel så red jag ut tillsammans med Marie och Blaengurr och red först med Prins, bara för att öva. När vi är ute ensamma eller har gått först innan så har han känts väldigt tveksam och ganska tittig, men idag gick han som en klocka! Lite tveksam i början, men kändes bättre och mer avslappnad ju längre vi red. Dessutom, numera kan han inte bara trava på volt, utan även galoppera! Riktigt fint till och med. Longeringen och arbetet från marken har gett resultat :) Han är fortfarande passaktig i tölten, men vi kämpar och jag tror det är på gång. När jag får loss honom ordentligt och kommer åt honom så känns det inte så långt borta. Blir till och med klockren tölt lite då och då. Så det gömmer sig nog en riktigt fin tölt där inne någonstans :)

Hästar hästar hästar..jag gör ju inte så mycket annat om dagarna, haha!
Imorgon kommer äntligen karlsloken hem efter att ha varit iväg och jobbat sen i måndags. Ska bli skönt att slippa kunna breda ut sig över hela stora dubbelsängen, är så kallt när man går och lägger sig. Och så har vi lite roliga grejer planerade nu framöver att se fram emot :)

Ohwell. Ska ta på mig träningskläderna och gå ut och röra på fläsket. Bäst att träna bort träningsvärken!
TJING!


 


Mornin'

Vaknade för snart en timme sen av att lurvbollen PRRRade och hade sig och ville upp i sängen och mysa. Inte mig emot. Tänkte snart snöra på mig promenadskorna och gå ut och gå en sväng innan jag startar med allt som ska göras idag. Har inte kunnat promenera på ett bra tag nu då jag har haft ont i knät efter att en häst skulle sjasa bort en insekt vid mitt ben (när jag satt på) men råkade krocka med mitt knä och träffade kanten av knäskålen. Det gjorde så jävla ont att allt började snurra och jag var tvungen att stanna hästen och bara sitta och andas ett tag, haha. Så det har varit lite svullet och jag har haft rejält ont. Men nu är det äntligen borta så nu kan det minsann börjas promenadas igen :)
Bäst att sticka ut innan det börjar regna. Smell you later!

 


Ut i regnet!

Sitter just nu och slevar i mig frukost innan jag ska åka till stallet. Prins ska ridas i paddock och så ska jag rida ut på Praut en sväng. Och det ösregnar ute, uuuuuh! Hoppas det hinner sluta tills jag ska ut; mitt regnställ är inte så vattentätt längre, och de enda handskarna som inte ligger i tvätten färgar av sig som fan så händerna blir helt kolsvarta. Inte så kul. I alla fall. Frukostunderhållningen idag är ett klipp från T1 finalen i VM. Jaaaa, vad ska man säga? Man har ju en bit kvar haha! Bara att fortsätta träna ^^



Brudarna

GODMORGON!
Idag är det en riktigt bra dag! Jag vaknade av mig själv för typ en timme sen och är svintrött. Men inget gör väl det, för lite senare ska jag bege mig in till Varberg och träffa mina två favoritbrudar Emma och Evelina! Vi jobbade ihop på Gekås förra året och fortsatte umgås efter det. Emma bor fortfarande kvar i Varberg, men Evelina, som tidigare bodde i Falkenberg, flyttade tillbaka till Skellefteå som hon från början kommer ifrån. Så vi har inte träffat henne på evigheter! Men nu är hon nere och hälsar på på Bästkusten :) 

Ikväll var det meningen att jag skulle träffa Veronica och rida på hennes häst Raudhetta. Hon köpte henne någon gång i maj, och jag har inte hunnit rida henne än! Men lilla rödis har antagligen fått IR (insulinresistens) och kanske till och med måste avslivas. Så det blir såklart inget med det idag. Usch, blir så ledsen :(
Istället ska jag tvinga karlsloken att kolla på film hela kvällen med mig! Han har varit iväg sen i måndags och jobbat (IGEN!) och kom hem igår kväll. Så vill såklart passa på att vara med honom, för på måndag åker han iväg (IGEN!) och kommer inte hem försen till helgen. Vi träffas aldrig längre, haha! 

Nu ska jag börja snygga till mig så Emma och Evelina inte svimmar av skräck när vi träffas. 
TJING!

Mina snyggingar i högform!
 


Skyll dig själv!

Tjejen i artikeln är bara 17 år gammal. Är man dum nog att gå till en tatuerare som tatuerar personer under 18 år får man fan skylla sig själv. Och, kollar man inte tatuerarens portfolio innan man bokar tid får man fan skylla sig själv. Att gå till Aftonbladet och grina över det är ju bara fruktansvärt pinsamt. Skyll dig själv bruden!

Hela artikeln finns HÄR.

 

 



Hipp Hipp Hurra

Min syster har fyllt år, så i helgen åkte vi hem till henne i Göteborg för att fira! Vi blev bjudna på supergod pulled pork och tårta, och sen på kvällen så käkade vi mat på Miss Sophie. När vi hade käkat klart och var vääldigt mätta och belåtna så våldgästade vi en vän till dem som precis flyttat till Göteborg. Efter någon folköl där så gick vi istället ut och tog en öl. Kvällen blev inte jättelång, men ändå väldigt lagom.

 
 
 
 
HAHA mitt ansikte?! :D
 
 
 
 
 
Kosmos rensar ogräs; mums!
 
 
 


Måndag hela dagen

Just nu ligger det ett moln av rök över vår lilla by, och inom loppet av kanske 20 - 30 minuter så har det åkt förbi minst 6 brandbilar, 3 befälsbilar och 1 ambulans. Har säkert missat några då alla inte har sirenerna på utan bara blåljuset. Ganska obehagligt! 

Annars då? Sitter hemma i min svala lägenhet samtidigt som solen gassar utomhus. Även om jag inte föredrar att hänga i solen hela dagarna så tycker jag att det är underbart att sommaren har varit så varm och solig i år; känns inte ens jobbigt att det är september och höst om bara fyra veckor.
Karlsloken skulle kommit hem på eftermiddagen i lördags, men överraskade mig och kom hem redan fredag kväll. Gissa vem som blev glad! Men redan tidigt imorse åkte han iväg för att jobba några dagar till, så nu är jag gräsänka igen. Tur att man har lite att pyssla med här hemma och ett stall att åka till i veckan. Och att tiden går ganska fort trots allt :) 

Nu blir det pyssel pyssel här hemma. När det blivit lite svalare ute så ska jag bannemig (haha!) ta mig en pauör vuåk och lyssna på förbannat bra musik! Eller kanske skulle börja använda min nästan oanvända cykel istället? Vi får se vi får se.

 


Lyckaaaa!

Det är så jävla underbart att kolla på klipp från Iron Maiden på Friend Arena och bara minnas hur förbannat bra det var och hur lycklig man var! Trängdes bland alla svettiga killar, log hela tiden och sjöng (läs: gapade) med i låtarna. Vilken jävla kväll! Får gåshud. Synd bara att det inte finns typ ett enda bra klipp från den spelningen, haha!




Världens finaste Kosmos

Denna helgen som kommer så är det ett år sedan som jag kom hem med mina fina lurvboll! Då var han bara 12 veckor gammal, supersöt och busig. Nu är han både högre och längre än gammelkatten hemma hos mamma och pappa (jisses vad stor han kommer bli när ungkatts-spinket försvinner och han lägger på sig mer muskler!) Vart tog tiden vägen?! 

 
 
 


Trasmatta

Jag har blivit väldigt trött på ryamattan som jag hade i vardagsrummet. Visst, den är jättefin och hur mysig som helst när det är vinter och kallt ute, men annars samlar den mest en jävla massa damm och katthår. Dessutom är ju den här trasmattan hur jävla underbar som helst! En riktig godisbit. Så nu är det äntligen lite luftigt och fräscht här inne :)