5 dagar kvar!

Idag är det bara fem dagar kvar tills årets Sweden Rock Festival drar igång, och om bara TREEE dagar så drar vi! TJOHO!
 
Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att lineupen till årets Sweden Rock är ganska dålig. Läser lite här och där att folk tycker att det är en "sjukt bra lineup i år", så sitter jag här och bara.. näe!? 
De banden jag verkligen vill se är W.A.S.P., Arch Enemy, Black Sabbath, U.D.O., Masterplan och Kamelot. Och Di'anno VS Bayley, men de spelar på onsdagen och då har jag ingen biljett. Sen gör det ingenting om jag råkar se typ Alice Cooper, Billy Idol, Annihilator, Sodom, Madam X, Q5 eller Royal Republic, men känner att det inte är något måste. Eddie Meduza Lever hade i och för sig varit lite kul att se, men de spelar på onsdagen..
Alltså vad är det här? Antingen så är min musiksmak jävligt trång och dålig, eller så är lineupen väldigt torr. Det är bara sex stycken band som jag verkligen vill se. Sex?! Hur många band är det som spelar? Typ 80?

Nej, ska fan inte klaga. Är superglad över att jag har en biljett, och jag kommer ha så jävla kul oavsett om jag kollar på mycket band eller inte. Men visst blir man besviken eftersom man sitter hela året och hoppas på att massor av ens favoritband ska dyka upp. Får helt enkelt hoppas på att det kommer fler band i min smak nästa år :)
 
Jag är ett vilt barn, kom och älska mig, jag vill ha diiiiiiiiig!


Kvällsritt.

Torsdagen den 22 maj.
Efter en sviiinvarm dag på praktiken (typ 28 grader varmt) så åkte jag ut till Emma. Vi tog en mysig ridtur ute tillsammans med en av hennes grannar, såå skönt att rida ut typ klockan 8 på kvällen när det varit dödsvarmt hela dagen!
 
 
 
 
Emma skulle se om det var lika roligt att rulla ner för backar när man är 23 som när man var 8, haha! Mupp!
 


4 år! ♥

Den 21 maj är min och karslokens dag, och i år har vi hängt ihop i 4 år! ♥ Min kärlek och bästa vän, för fortfarande helt nykär i honom! Tiden har gått så jäkla snabbt, för inte känns det som fyyyyra år, snarare..ett haha!
 
Kvällen till ära spenderade vi på sofflocket med suupergod mat och 2 avsnitt av våran favoritserie Game of Thrones. Passade oss väldigt bra :)
 
Miiiin fina! ♥
 


Bra inlägg!

I måndags så publicerade en av mina favorithästbloggar ett väldigt bra och läsvärt inlägg som skiljer sig från vad hon annars brukar skriva om, dvs hästar. Jag tycker att det är så himla viktigt att engagera sig och vara påläst, så jag kopierar rakt av vad hon har skrivit i hopp om att i alla fall någon här läser det. HÄR hittar ni originalinlägget.
 

"Vi alla är bara människor

Detta är ett inlägg som skiljer sig från resten här på bloggen, men jag tycker att det är så pass viktigt att jag lägger hästarna åt sidan för en stund.

Igår var det EU-val. Jättespännande tycker jag, ju mer insatt jag blir i politiken, desto intressantare blir det. Jag är absolut ingen expert inom området, men jag lär mig och förstår allt eftersom. Vad jag har tyckt varit mest engagerande är partierna Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ, de båda är kompletta motsatser till varandra och skapar två helt olika flöden i människors förhållningssätt till varandra. Hur jag själv har röstat spelar inte någon större roll, men jag kan säga som så: det var inte SD. Jag tycker det är viktigt att alla får göra sin röst hörd, vi lever i en demokrati och även Sverigedemokraterna har rätten att nå ut. Precis som att motståndskrafter har rätten att ställa sig emot det invandrarkritiska partiet. Demokrati betyder dock inte att man kan säga och göra precis hur man vill, det gäller åt båda hållen. Jag tycker det är fel att Sverigedemokraternas opposition förstör för partiet under torgmöten och liknande, det hindrar SD:s demokratiska rätt om de inte har möjlighet att tala. Jag tycker dock det är minst lika fel när SD, och i vissa fall partiets anhängare, blandar ihop demokrati med yttrandefrihet. Demokrati är inte en synomym för att kunna bete sig hur som helst, eller säga precis vad man känner för. I Sverige har vi fyra grundlagar, en av dem är yttrandefrihetslagen. Yttrandefrihetslagen säger, bland annat, följande: "förmedlas något som kan ses som hets mot folkgrupp [...] kan det räknas som brott mot yttrandefrihetsgrundlagen".

Den 19 oktober 2009 skrev Jimmie Åkesson en debattartikel i Aftonblandet. I slutklämmen skriver han såhär:

"Som sverigedemokrat ser jag detta (islam) som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år."

Jag är inte tillräckligt påläst för att säga var gränsen går för hets mot folkgrupp, men gissar jag så antar jag att det här ligger på gränsen till oacceptabelt. Precis som mycket annat som glidit ur partiets munnar. Järnrörsvideon är ett av flera sådana exempel. En film som inte var menad att nå allmänheten, där Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling betedde sig oerhört osympatiskt.
 

 
Självklart är det så att media vinklar fakta och uttalanden. Eftersom SD är ett extra hett samtalsämne är det många uttalanden som blåser upp, just för att medierna verkar ha stenhård bevakning på detta parti. Å andra sidan finns det många, många saker som de själva sagt utan någon vinkling från tidning, TV och radio, som jag själv kan tycka känns obehagliga. Citatet från Jimmie Åkessons debattartikel ovan är ett av oroväckande många exempel. Kent Ekeroth, och flera andra av SD:s partimedlemmar, hymlar inte heller med sina främlingsfientliga åsikter på Twitter och liknande sociala medier. Varje vecka kryper det fram mer eller mindre rasistiska åsikter från partiet, uttalade av medlemmar i Sverigedemokraterna. Att folk accepterar, eller blundar, för alla klavertramp som partiet gör utifrån ett moraliskt perspektiv, det gör mig rädd.

Har man läst SD:s partiprogram och man sympatiserar med partiets ståndpunkter, då bör man få göra det, oavsett vad jag eller andra tycker om paritet. Vad som gör mig ledsen är all den okunskap som grundar för många av rösterna, jag märker det inte minst i min egen närhet. Om man röstar på SD för att "invandrarna tar jobben" eller för att "man är trött på att alla bråk startas av folk som inte bor här egentligen" (obs, inte mina åsikter, än dock vanliga uttryck hos SD-sympatisörer) tycker jag att man bör läsa på. Det är inte svart eller vitt, även om det känns enklast att framställa det som det. Det är ett omfattande beslut att lägga sin röst på Sverigedemokraterna, med tanke på de värderingar de har som går emot den moderna tiden. Vill man rösta på SD för att man förstår innebörden av det, då är det är ett bra tillfälle att använda sin demokratiska rättighet (även om jag personligen inte står bakom ett sådant val). Men har man glömt att sätta sig in i partiets värderingar och röstar på SD för att "de vill ha ut invandrarna" så hoppas jag, med hela mitt hjärta, att man tar sig en funderare på sitt beslut. Det är bra mycket mer invecklat än så.

År 1939 startade det andra världskriget. De främsta komponenterna till att nazisterna fick makten var dålig ekonomi och en regering som inte levde upp till förväntningarna. Det skapade en missnöjd befolkning. När nazisterna kom med sitt tydliga budskap kände man att det fanns möjlighet att förändra. Då alla andra partier brast i vad de lovade, så kunde medborgarna lätt se direkta resultat i nazistpartiet. Det blev en politisk folkrörelse, plötsligt hade man möjlighet att bli en del av ett sammanhang där ens åsikter backades av många andra. Samhörighet är något som vi flockdjur gärna strävar efter, som ni säkert vet.

Att det går högerextremistiska vindar genom Europa är det inget tvivel om. Vi har haft, och har, en dålig ekonomi. Många människor känner att riksdagen inte anstränger sig tillräckligt. Stora delar av Europas befolkning är därför missnöjda och söker andra alternativ. Ringer det en klocka här, tro? Är det inte dags att vi tar lärdom av historien?

Storbritannien, Danmark, Holland, Grekland, Finland, Ungern och inte minst Frankrike är bara några av de länder där främlingsfientliga partier är på frammarsch. Även Tyskland skickar nazister in i EU-parlamentet, för första gången sedan 1945. Polen är också ett land där denna rörelse är i full gång, där ledaren Janusz Korwin-Mikke bland annat uttalar sitt förakt mot förståndshandikappade. Han har även ifrågasatt om Hitler verkligen kände till Förintelsen, för att bara nämna en av flera punkter som jag tycker känns märkliga. När partiet Front National presenterades som klara vinnare i Frankrike natten mellan söndagen och måndagen så brast ett jubel ut i Sverigedemokraternas vallokal. Jimmie Åkesson har åtskilliga gånger uttryckt att han inte ställer sig skeptisk till ett samarbete i EU med det franska partiet; ett parti som vill förbjuda abort (vilket visserligen går i en relativt lik linje med hur SD ställer sig till frågan), belöna kvinnor som inte arbetar, införa dödsstraff och förbjuda utomeuropeisk invandring. Detta är alltså värderingar som Sverigedemokraterna ser som förnuftiga. SD står nödvändigtvis inte för allt som Front National säger, men att de uppskattar det franska partiets vinst talar väl ganska mycket för sig självt.
 
 
Visserligen försvann Erik Almqvists officiella roll i SD efter järnrörsskandalen så vitt jag vet, men tweeten känns minst
sagt relevant ändå.

Varför jag engagerar mig i det här, till och med så pass offentligt som på bloggen, är för att jag tycker det är viktigt. Jätteviktigt. Och för att jag blir rädd. Rädd för att vi successivt backar bakåt ungefär 75 år i tiden. Jag blir också rädd av tanken att jag och min familj kanske inte skulle ha någonstans att ta vägen, om det blir krig i Sverige. Precis som att andra länders flyktingar blir invandrare för oss, så blir svenska invånare lika mycket invandrare när vi behöver bosätta oss någon annanstans. Om det en dag skulle bli krig i Sverige, vart ska då jag och alla de jag älskar ta vägen? När allt fler länder uttrycker rasistiska åsikter och stänger dörrarna för människor i nöd, hur kommer vårt framtida Europa då se ut? Det svider i hela mig när jag tänker på scenariot där min älskade familj skulle behöva ta till flykt, på grund av dödshot och en osäker tillvaro. Då hade jag velat att Europa tog emot dem med öppna armar, så att mina nära och kära kan få leva i trygghet. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, kort sagt.

Slutligen, det är helt upp till var och en hur denna vill rösta. Jag vill inte förneka någon annan rätten att tycka. Däremot vill jag att alla som läser det här tänker till inför riksdagsvalet 2014, på de konsekvenser som ens val får. Inte bara på kort sikt, utan även längre fram i tiden. Vi alla är bara människor, kom ihåg det."


Födelsedagsfest.

Bilder från födelsedagsfest den 17 maj.
Eftersom jag fyllde år på en måndag i år så hade jag fest lördagen efter istället. Förra året hade jag ju kalas på dagen med typ en miljarrrd kakor, och sen fest senare på kvällen. Men kände att jag inte riktigt orkade ha en sån heldag i år, he he..börjar väl bli gammal.
Jag ställde fram kameran och ville att folk skulle ta kort med den, och kort blev det. Väldigt många till och med. Men man ser typ ingenting på något av dem, haha! Så jäkla suddiga. Så här kommer 5 stycken där man i alla fall fattar vad det är på bilden.
 
Fick supersnygga Motörheadshotglas av Agnes!
 
Mina fina tjejör!
 
Mupp // Rosa pantern! Oblandad..
Jag fick en slushymaker av Emma och vi försökte göra slush av rosa pantern några gånger under kvällen, men lyckaden inte riktigt. Hm, undrar varför ;p
 
Sen hamnade vi visst på vardagsrumsgolvet och lyssnade på musik. Och drack cider :)
 


Bilder från tävlingen!

Bilder från tävlingen den 11 maj.
Prinsen skötte sig så himla bra! Något lite spänd och tittig, men var ändå väldigt lugn. Ville inte pressa honom eftersom det bara är hans andra tävling, utan vill att han ska få rutin och en bra upplevelse av hela tävlingssituationen. Så vi gick in på ovalbanan utan några som helst krav (förutom att han skulle gå i rätt gångart då, he he) utan någon press på energi, form eller sväv i steget. Väldigt nöjd med honom!
 
 
Öhhh vad hände med storleken..?
 
 
 
GLAD tjej efter uttagningen!
 
 


Hej hej hemskt mycket hej.

Ett tag sen det hände någonting här nu. Det blir visst lite varannan vecka-uppdatering, haha. Men det kikar in en hög med folk här varje dag trots att jag inte uppdaterar, och det är ju alltid kul :)
I måndags var jag och tatuerade mig, och efter det blev jag sjuk. Vissa får feber efter att de har tatuerat sig, men jag har aldrig fått det innan så tror inte att det berodde på det. Fick dessutom utöver feber en helvetes bihåleinflammation och väldigt ont i halsen, så jag knaprar mest ipren, sköljer näsan och gurglar Captain Morgan nuförtiden. Har lite panik över att jag inte kommer hinna bli frisk till Sweden Rock..vi åker ju ändå på måndag. Så det har blivit väldigt lugna dagar med soffläge och serie-tittande (har plöjt igenom säsong 1 och 2 av Girls).
 
Anyways. Idag när det är röd dag och allt så tänkte jag försöka komma ikapp med lite inlägg. Bäst att få det gjort eftersom vi åker bort om några dagar. Så jävla nice att ett helt års väntan äntligen är över! HURRAA!
 
Varvade nässköljningen med lite sånt här gott.


DöDSskalle!

Nu börjar min senaste tatuering bli hyfsat läkt, så skönt! Läkningstiden är väl inte sådär fruktansvärt rolig med allt kliande och flagande. Nästa gång (förhoppningsvis väldigt snart) så ska vi bygga på bakåt. Dock inte på röven, den vill jag gärna ha för mig själv ;) Sen har vi tatuerat nästan halva låret! Martin fick ju mitt högra lår att öva på, så får se vart vi fortsätter sen. Finns inte så mycket mer plats kvar än insidan och baksidan, och där är jag inte så jättesugen på att tatuera om jag ska vara ärlig..känns som att det gör väldigt ont där, och jag är en mes ^^
 
Ooooooch så kanske jag borde måla tånaglarna, haha! :D Äsch då.
 
 


True That.

Tänk om mina egna ögonbryn hade lyssnat på det också. De lever ju sitt egna liv..


Födelsedag!

Har varit så otroligt trööööött hela dagen! Blev ju en sjukt lång dag igår (gick upp kvart i fem och kom hem vid halv 9-9 på kvällen..) så har varit helt mos i skallen idag. Men har haft en jättemysig födelsedag ändå! Varit i stallet i vanlig ordning, sov i typ 2-3 timmar när jag kom hem och hade sen en sen och jättegod middag tillsammans med älskling som kom hem idag efter att ha varit iväg och jobbat sen i fredags. Vi mumsade i oss potatisgratäng, baconinlindade sparrisar, fläskfilé och supergod sås. Och så kladdkaka med grädde på det. 
Nu: Game of Thrones och däcka på soffan.
Tjoflöjt!
 
Hahaha, fina födelsedagskladdkakan jag fick! :D


Happy Birthday to Me!

23 bast idag. Rena rama tanten!
 
 


Tävling!

Trots en otrolig trötthet så har vi haft en jätterolig och låååång tävlingsdag! Gick upp kvart i 5 imorse och var i stallet klockan 6. Väl framme på tävlingsplatsen så mer eller mindre ösregnade det hela förmiddagen, men under eftermiddagen så sprack det upp och var riktigt skönt i solen.
Prinsen skötte sig otroligt bra hela dagen och var väldigt snäll och tog det hela med ro. Väldigt skönt med tanke på att han bara är (snart) 6 år och det är andra gången som han någonsin har varit på en tävlingsplats med massor av folk, hästar och hög musik. Det kan ju bli riktigt bra det här :)

Vi red V5 i B/C-klass och han skötte sig väldigt bra, men eftersom det är väldigt många bra och fina hästar även i lättklass så hade vi ingen chans till någon finalplats. Men är så otroligt nöjd ändå :) Och trots den nya domarhandledningen så fick vi helt okej omdömen, vilket känns jättebra! Nu ska vi bara få bukt på den där rackarns passaktiga tölten...och massa andra grejer, haha! :D
 
 


Idag har jag..

..bland annat:
 
Vaknat svintidigt och legat i sängen och glott upp i taket. // Myst med Benjamin i minst en timme.
 
 Lusläst FIPOn. // Skrivit pack- och lägga-fram-lista inför imorgon.
 
 Käkat ett paket bacon till frukost. // Städat (våran dammsugare är för snygg för att vara med på bild). // Käkat en svingod hamburgare till lunch.
 
 Badat en väldigt smutsig häst och gjort honom tävlingsfin! Han har nog aldrig varit såhär ren innan, haha :)


Hoppning!

Idag hoppade jag Prins för allra första gången! Har bara löshoppat honom tidigare, men nu var det alltså dags för jättebebisen att få hoppa under ryttare :) Och det gick hur bra som helst, duktig pålle!
 
 
När alla hade hoppat klart så fick Blaengurr löshoppa lite. Han sprang mest omkring och tokade sig och hoppade hindrena han inte skulle hoppa, haha! Knäpphäst! Tillslut kom han även över hindret som vi ville att han skulle skutta över :)
 
 
 
 
 
 


Det kliiiaaarrrr!

 


Kattbebisar!

Hemma hos Olles föräldrar så har det pluppat ut 5 små, supersöta kattbebisar! Vill bara ta med alla hem och mysa :)
 
 


Fina pållen!

Det har varit grått, regnigt, lerigt, blött och kallt hela dagen. Har mockat åt 13 hästar och fixat 21 påsar med hösilage i vinterjacka och töppeluva och funderat på hur många filtar jag skulle vira in mig i när jag kom hem, haha! Känns verkligen inte som att det är maj och bara 5 dagar kvar tills jag fyller 23. Hade dock ett sjukt bra ridpass på Prins i en kladdig paddock, så just nu känns det helt okej inför tävlingen på söndag! Han kändes så mjuk och fin i båda varven, var stundtals ren i tölten, kunde korta stunder jobba i form i traven och växlar inte över till korsgalopp lika ofta längre. Och när jag red igenom programmet (V5) så fattade han rätt galopp  klockrent från samlad skritt. Fina pålle!
 
Har sovmorgon imorgon så ska passa på att lyssna på heavy metal och städa hela kvällen. Så jävla underbart!
 
Tjoflöjt!
 
 
 
 
 
Bilder från Jóhann-träningen i mars.
 


Nötter hela högen!

Vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör detta. Förutom att snubben (+ partiet som han representerar) har en helt idiotisk människosyn så är det så fruktansvärt pinsamt att han är totalt opåläst och måste läsa innantill från ett papper när han svarar på frågorna. Och en sådan skickar de iväg för att bli intervjuad av Sveriges Radio. Gömmer mig bakom skämskudden! Nötter hela högen.
 
Lyssna: Svenskarnas Parti i Mora om sitt parti och hjärtefrågor
 


Bara för det så kör vi en gammal goding som är lika pinsam den. Skämskudden åker fram igen.
 


30 dagar kvar!

 


Flower Power.

 


Tattoo Inspiration.

 


Lillskit.

När jag var på ICA tidigare idag för att köpa lördagsgodis (folkisar) så fick jag visa legitimation. Tror jag aldrig har behövt göra det tidigare när jag köpt folköl, så jag blev lite chockad haha! Härligt att få känna sig som en snorunge igen nu när födelsedagen inte är långt borta ^^
 
 


Tumblr.

 


Snyggaste Utfittan!

Haha, måste ju visa det här! I förrgår när jag var och tatuerade mig så kände jag mig så jävla snygg. Eller inte. Osminkad, äckligt hår i en knut på huvudet, Motörhead-linne över en klänning, skinnjacka, jeansväst, och Bambi-sockar i ett par Converse. Och bärandes på en systemet-kasse. SNYGGT! Kan ju försöka försvara mig med att jag åkte dit i ett par svarta jeans men såklart var tvungen att byta om. Ska nog satsa på att gå omkring såhär i sommar :) Fast kanske med tubsockor i ett par snygga gubbsandaler med kardborreknäppning. #fashion
 
 


Lastträning.

Idag var tränaren Jörgen Schwartz i stallet för att hjälpa till med lastningen av en av hästarna som annars är väldigt svårlastad. Så himla intressant att kolla och lyssna på! Så roligt med duktiga och inspirerande hästmänniskor.
Och hästen ja, han gick ju på utan några som helst problem sen :) Så nu ska de bara fortsätts att träna!
 
 
 


New Tattoo.

Nu är vi uppe vid bikinilinjen och nosar, så nästa gång får vi börja bygga på bredden istället för höjden! Kan ju inte påstå att jag längtar något förfärligt till nästa gång för det gjorde ganska ont mot slutet denna gången. Jäkligt svidigt och ontigt, var bara att bita ihop och vänta på att det skulle bli klart.

Inplastad, svullen, röd, slibbig, halvnaken och charmiga sockar..Bjuder på en bild ändå!
 
 


Loppisfynd!

FYFANNNN vad kallt det var ute i morse! Sol och fint såklart, så när man kollade ut genom fönstret så trodde man att det skulle vara gött ute. Höll ju på att dö när jag stack ut snoken och det blåste iskall halvstorm, haha! Men ändå fick jag upp en trött och bakfull sambo och drog med honom till loppisen som öppnade klockan 8. Och trots att det var fullt av folk och att tanterna var helt hysteriska vid insläppet så hittade vi minsann några fina grejer! Två orientaliska mattor (ÄNTLIGEN!) för 25 kronor styck, fina böcker, en plåtburk och ett par Converse för 5 kronor styck. Och så hittade Olle ett bordshockeyspel för typ 40 spänn. Så kalaset slutade på strax över 100 kronor. Helt okej ;)
 
En av två mattor. Den andra är egentligen finare, men den behöver en liten uppfräschning innan den hamnar på vardagsrumsgolvet.
 
Tre böcker och en plåtburk. La ingen större vikt i att kolla vad som var i böckerna eftersom de bara ska vara fina att kolla på, men det var ju trevligt att jag fick med mig en svensk uppslagsbok :)


Hello May.