Tecknartorsdag

Vaknade lika tidigt idag som igår. Hade ju gärna sovit till i alla fall tio när man är ledig, men samtidigt är det skönt att man inte sover bort hela dagen. Hur som helst. Blev väldigt sugen på att teckna, och eftersom jag varken har haft tid eller lust till det nu det senaste så tänkte jag att det är lika bra att passa på nu när man är ledig.. Frågade på Facebook för ett ganska bra tag sen om det var någon som ville bli avtecknad. Förväntade mig ingenting, men det var några stycken som var sögna så jag hade minsann lite jobb framför mig. Meeeeene, ja..det var inte riktigt blivit av, så att säga haha :D Så idag är det väl en perfekt dag att börja på den första!
 
 


Galej

Efter en heldag med pyssel hemma och träning på Prins så åkte Olle och jag in till Varberg på lördagskvällen för att festa med några kompisar. Först ut var en kul förfest med bra folk hos Anna och Jonatan. Vi drog sen ut på krogen. En av Olles kompisar har öppnat en rockbar som heter Back Stage, och vi var med på gästlistan så vi stack först dit. Det var inte riktigt Annas cup of tea, så jag hänkade med henne till Harry's så hon blev lycklig :) Efter lite catfight mellan Anna och någon brud med väldigt långa naglar så traskade vi hem och drack rosévin med hallonsoda. Efter typ 30-40 minuters garvande åt Olles fylle-prata-i-sömnen-snack så blev det bingen. Bra kväll! Nu jobbar jag varje helg, både lördag och söndag, i minst tre veckor framöver, så det blir ingen fest för mig på ett bra tag. Buhu.
 
 
 
 
 
Hahaha, förlåt Anna men de här bilderna är så jävla söta!
Vänster: Anna tjyvröker under spisfläkten och dricker Fanta och rosé. Försökte övertyga henne om att det var gott, men det gick inte så bra haha. Höger: Anna har gått och lagt sig, men kommer ut till TV-rummet med sovmask och nattsärk på och ser allmänt efterbliven ut. :D


Thomas-träning

I lördags så hade vi en hel kursdag i stallet med Thomas, som är B-instruktör och har bland annat har ridit in Prins. Har ridit för honom innan, och lördagens lektion var lika givande och rolig som de tidigare gångerna. Thomas tyckte att jag hade gjort ett bra jobb med Prins och han tror att tölten ligger bara runt hörnet. Han säger att om jag klarar av att rida och tölta Prins så kan jag fixa i princip vilken häst som helst, och jag tror honom haha! 

Hur som helst. Här kommer några bilder. Det blev inte många som jag blev nöjd med från själva lektionen, mest massa suddigt och massa staket och grejer i vägen. Tyvärr.
Nu ska jag googla hur fan man får bort sina fruktansvärt fula Kalle Anka-fötter när man rider. Ser fan förjävligt ut! Förstör verkligen hela sitsen något otroligt.
 
Framskrittning.
 
 
Framskrittning och lösgöring (kan man skriva så?). Vilken stor och pluffsig tröja jag har :D
 
 
 
Fin Prins i galopp. Fick en så jävla fin galopp i vänstervarvet! Thomas sa att det hade blivit höga poäng på den om det har varit på tävling ;)
 
 
Pluffströjan ser ut som ett tält, hähä.
 


Bakfyllekäk

Vilken helg! I fredags kom mamma och pappa och hälsade på. Jag bjöd på tacopaj, och sen segade vi framför TVn med massa chips och godis tills vi gick och la oss klockan 10, svintrött allihopa haha!
I går åt vi en brakfrukost, sen tog mamma och jag en liten shoppingrunda och åkte sen hem igen och pysslade hemma. Har nu min ryamatta i vardagsrummet igen, myyysigt! Och har nu äntligen två taklampor där! Innan har det inte gått dammsuga efter typ klockan 6 på kvällen, vilket sög. Sen åkte vi till stallet där jag red på Prins för Thomas (som är han som ridit in Prins), och svischade sen hem igen. Mamma och pappa åkte tillbaka till Falköping, och Olle och jag åkte in till Varberg för att partaja. Fullt upp i helgen med andra ord! Så nu tänker jag inte göra något annat än käka bakfyllekäk och kolla på film. Och gå och lägga mig tidigt. Kneg imorgon, så ska upp klockan 4 som vanligt. Kommer vara väldigt lycklig när lönekampen kommer!





Höst i stallet

När jag ändå hade kameran med mig till stallet (som Freyja fotade oss med) så passade jag på att ta lite höstbilder på hästarna i hagarna!
När solen är framme på hösten så är det ändå helt okej. Inga jobbiga insekter, inte jobbigt varmt..jag gillart.
 
 
 
 
 
 
 


Markarbete

Idag tog Freyja i stallet lite bilder på Prins och mig när jag arbetade honom från marken. Har inte gjort det på typ två veckor, så ville hellre göra det än rida :)
Så, här kommer en bildbomb på vad jag bland annat brukar göra när jag arbetar Prins från marken! :) Försöker få in ett sånt pass en gång i veckan.
 
Prins poserar för fullt! Snygging :)
 
Rygga.
 
Kastar grimskaftet över ryggan på Prins; börjar framme vid halsen och fortsätter bakåt till rumpan. Han står såklart snällt stilla som en litet ljus och sover ;)
 
Helt plötsligt ringer det en försäljare till ett elbolag. Mitt i allt försäljningsfjäsk avbryter jag henne och säger att vi minsann är nöjda med det elbolaget och elavtalet vi har. "Men du vet väl att det är det dyraste man kan haaaa?!" svarar försäljaren med ärtig röst. "Du vet väl att det bara är oseriösa företag som ringer upp och försöker trycka på folk saker?" svarar jag då. Okej, det gjorde jag inte, men jag tänkte den tanken. Svarade istället "Men vi gillar att betala mycket, så det är lugnt!" ha ha! Ligger ju absolut ingen sanning i det, men vad gör man inte för att bli av med telefonförsäljare? 
Nästa sak att sätta upp på Att-Göra-Listan: gå med i Nix.

Självklart stod Prins som ett litet ljus under telefonsamtalet och rörde inte en fena :)
 
"Kom Prins, så går vi!"
 
Följa John. I takt :D
 
Longering i skritt..
 
..och trav..
 
..och (kors)galopp!
 
Att galoppera i vänstervarvet tycker Prins är lite svårare, så fick jaga på honom lite. Snygg trav fick han i alla fall :D
 
Prins står helt stilla och väntar när jag samlar in longerlinan.
 
Och så traskar vi runt lite utan grimskaft igen. Självklart i takt ;)
 
Duktig Prins får beröm! Smekningar i pannan (som är ett magiskt ställe på hästen) eller på halsen/bogen. Inga hemska, hårda klappningar på halsen som i storhästvärlden här inte. Nej usch nej, skulle aldrig få för mig något sånt.
 
Självklart lite gullande och fjäskande! Fina, fina lilla femåring!
 


Freedag

Äntligen fredag! Har jobbat hela veckan men idag är jag ledig, så jävla gött :) Ska jobba hela helgen så jag behöver verkligen få lite energi. Skönt att ha en helt ledig dag när man inte har någonting planerat för då kan ,man göra saker som man annars inte hinner med, till exempel teckna.

Ska till stallet om någon timme eller två och rida Prins. Älgjakten drog ju igång i måndags så jag vågar inte rida ut riktigt än..så vi har hållt oss i paddocken hela veckan. Mycket roligare att rida ut i skogen, men man vill väl inte att några galna jägare ska missta en för att vara en älg. Som är skäck. Med refelxväst. Ähä.
Bara under denna veckan så har tölten gått framåt. Tölttränade i ondags, och jeeeeeez! Han har aldrig känts så bra! Det blev aldrig någon grisepass, utan bara lite passaktig tölt. Dessutom ren tölt lite här och där, som mest en hel långsida i sträck! Så jävla roligt när det går framåt! Är sugen på att fokusera på tölten idag också bara för det :)
Lite rolig info. Prins ägare tror att han är värd 70-80 tusen just nu. Och när tölten kommer på plats kommer han vara värd runt 100 tusen, beroende på hur bra tölten är. HUNDRA TUSEN! Förstår ni vilken fin häst det är? Helt galet. Fina plutten!

Babbel babbel. Dags att käka sen frukost. HAJ!
 
 


Aftershock

På måndag släpper ett av världens bästa band sitt 21a album och jag är helt exalterad! HÄÄÄR kan man förhandslyssna på Motörheads album Aftershock :) Woohohoohooo!
 
 
 


Sweden Rööööck

När de börjar släppa band till Sweden Rock så försöker jag vara snabb med att göra en playlist på Spotify, dels för att smidigt kunna lyssna in sig på band som man inte hört innan, och dels för att kunna tagga ordentligt! Sen när de släpper fler och fler band så är det bara att fylla på, så slipper man göra en playlist med typ 70 band sen i april.. Sen så lägger inte jag till ALLA band de släpper på denna playlisten, hade varit lite drygt att lyssna på sånt man inte gillar. Utan det är bara i mitt tycke bra musik, plus att det kan bli någon enstaka låt med band man inte lyssnar på annars, men som ska ses på bara för att.
Tänkte att jag kunde dela med mig av denna playlisten! Klicka HÄR för att komma till den. Den fylls på allt eftersom de släpper fler band.
 
 


Stay here and listen to the nightmares of the sea

Har jag lagt upp denna här innan? Jag vet inte, och skiter i om jag gjort det haha :D Förbannat jävla bra låt, speciellt på högsta volym. Så synd att den inte spelades i somras.
När jag ser på livekonserter med Maiden på Youtube och ser alla tokiga grabbar och brudar som står längst fram tänker jag "Där har Agnes och jag stått!" och börjar garva. Kan verkligen inte se det framför mig hahaha!
 


Kissade på mig. Typ.

I onsdags hade jag planerat att rida ut på Prins en sväng innan ridskolan drog igång på kvällen. Blev lite tveksam till mitt beslut när jag kom till stallet på eftermiddagen och regnet i princip öste ner. Men tänkte att eftersom han hade gått mycket i paddock veckan innan så skulle han tycka att det var kul att komma ut. Sagt och gjort, det var bara att dra på sig hela regnmunderingen. Och eftersom regnjackan är lite för tight för att säkerhetsvästen (som jag alltid har på mig när jag rider ut på Prins eftersom han är en unghäst!) skulle få plats under så fick västen helt enkelt sitta utanpå allting. En ganska lustig syn, haha! Efter cirka tio minuters ridning så kände jag att det blev ganska blött i grenen..och det var inte för att jag hade kissat på mig, utan för att regnbyxorna började läcka in! Inte direkt världens mysigaste känsla. 
Prins tyckte att världen var lite småläskig när det var blött och regnigt. För vem vet, de Prins-ätande monstren kanske föredrar att vara ute på jakt när det regnar? Vi får helt enkelt börja ta oss ut i skogen i regn så ofta det går så han väljer sig vid det också. Efter att jag har köpt nya regnbyxor det vill säga.
 
Haha, Prins ser ju sådär lagom nöjd ut över att vi ska ut på tur i regnet :D
 


Snygga spiror.

 


Trötter.

Gomöra! Har sovit som en liten gris inatt, så gött.
Det var planerat att jag skulle vara med på oktoberfesten som var hemma hos Olles föräldrar igår, men näe..kände inte riktigt för det. Plus att jag var svintrött efter en jobbdag med övertid och massa folk. Somnade på soffan klockan sex igår kväll, vaknade två timmar senare och gick och duschade tatuääringen och käkade. Gick sen och la mig igen och somnade som en jäkla gris. Och vaknade inte försen nu klockan halv åtta. Haha, trött much? 

Idag är jag helt ledig, och eftersom det nuförtiden hör till ovanligheterna så ska jag passa på att STÄDA! Det är så jävla stökigt här hemma och jag trivs verkligen inte då. Så just nu håller jag på att skriva en fet to do-list och ska snart sätta igång och röja. Gött mos.
 
Fet utväxt och dagen-efter-smink. Kan ju inte bli annat än succé!


Tatuering

Idag skaffade jag mig min 8e tatuering! Min sambos kusin håller på att lära sig tatuera (duktig som sjutton är han!) och behövde bland annat en pedal till sin tatueringsmaskin, så han får låna min tills han har köpt sig en egen. Som tack fick jag en tatuering! Och nu framöver så kommer vi fortsätta köra på mitt högra lår; han måste ju få ha ett mänskigt offer att öva på ;)
 
Klockan är bara halv 8 men jag ska baske mig ta och gå och lägga mig snart, är så sjukt jävla trött. Igår gick jag upp klockan 4 (ja, på morgonen) som vanligt och åkte och knegade, och efter det åkte jag till stallet och hjälpte till i ridskolan och red lektion. När jag kom hem skulle maten ätas, lorten duschas av och matlådor fixas. Somnade inte försen närmare 11 på kvällen, och imorse var det upp klockan 4 igen. Sjukt gött att sluta tidigt idag, men imorgon ska jag upp lika tidigt igen så det är lika bra att gå och lägga sig när man är så trött. Alla fattar väl hur mycket folk det är på Gekås en lördag den här tiden på året, så behöver verkligen massa energi tills imorgon haha!

God natt.
 
 


Sär skrivning

Något av det mest irriterande som finns enligt mig är särskrivning. Som tur är så finns det grupper på Facebook som lägger upp sånna här bilder så man kan skratta åt helvetet! :D
 
 


Söndag

Ett stort bildregn från träningshelgen sista dag!
 
Det stod fyra pers och tog kort på Prins och mig innan vi gick in i paddocken. Kände mig inte alls uttittad eller så, haha.
 
 
Flytta i sidled.
 
Tölta lite granna.
 
Vi körde lite kanonkula idag också! 
 
"FRAM MED DJURET!!!" Som Jóhann säger. Och samtidigt samla samla samla, så han inte går på bogarna och är framtung. Min min beskriver nog ganska bra hur känslan i hans galopp är, haha :D
 
De första fyra-fem stegen tölt efter galoppen är faktiskt helt okej!
 
 
Suddig bild, fin häst i trav.
 
Lite mer trav. Vaaarför ska jag böja mig framåt när jag rider lätt?!
 
Haha ingen fager bild, men man ser att jag ibland har en bra sits. Lutar mig minsann inte alltid framåt ;)
 
Galoppii!
 
Samlad galopp i kurvan precis innan vi driver som tusan på långsidan. / Traaaaav.
 
Självklart lite posering på gärdet efteråt! Fina fina (och svettiga) häst!
 
 


Lördag eftermiddag

Ännu en bildbomb, denna gången från eftermiddagslektionen. Here we go.
 
 
 
 
 
 
Passaktig så det skriker om det, ehe..
 
Jóhann satt upp i sadeln lite :)
 
 
Prins protesterar lite..
 
 
Lite mer protest..
 
 
Tänkte ta lite bilder på Anna och Lyngrós.
 
Meeeen, det gick sådär. Helt plötsligt var det massa fukt innanför linsen.
 
Och värre blev det. Haha aja, fina var dem i alla fall.
 


Lördag förmiddag

Nu i helgen är det Jóhann-kurs igen! Här kommer en bildbomb från förmiddagens lektion.
Förresten, varför gör man så otroligt snygga miner när man rider? Har en hel drös med bilder som jag inte vågar lägga ut just pga mina ansiktsuttryck, haha! Av någon anledning så får jag underbett (HAHA!) när jag koncentrerar mig, och då också när jag rider. Ser för fasiken pervers och läskig ut! Får ofta höra att jag ser så glad ut när jag rider, men det är alltså helt enkelt ett fult underbetts-flin som jag inte är medveten om över huvud taget. ähäää.....
 
Sa någon passaktig? Ha ha!
 
Kanonkulan!!
 
 
 
Tungan är ute på vift, som vanligt!
 
 
 
Lite kanonkula igen!
 
Traava kan vi ockå!
 
Prins är expert på att krulla ihop sig..
 
 
Här kommer vi i full karriär! / Välförtjänt paus i hagen innan eftermiddagspasset.
 
 
Gunilla och hennes häst Bylur var såå fina i ösregnet!
 
Jäklar vilken flott trav han fick efter denna galoppen. Tyvärr missade jag att ta kort påre.


Rubrik?

Tjosan Trosan. Tjenis Penis.
Nu har jag börjat jobba på Gekås igen, och förutom att jag behöver gå upp klockan FYRA på morgonen de dagar som jag börjar tidigt så jag trivs som fisken i vattnet. Högt tempo med massor att göra, precis som jag gillart. Det mesta är sig likt och det känns verkligen inte som att det var nästan ett år sen jag var där och jobbade sist.
Har fått så jävla ont i fötterna av bara två dagars jobb; blåsor under lilltårna (haha, också ett ställe att få det på) och värk från fötterna till höfterna. Inte så konstigt eftersom jag står och går hela dagarna på betonggolv i ett par sketna skyddsskor. Så nu ser jag ut som en påsketen liten tant när jag går, haha! Tur att jag ska på kurs denna helgen och är ledig i fyra dagar, annars hade jag avlidit..
 
När jag kom hem idag så fixade karlslok och jag ihop en sviiingod fisksoppa. Sen mumsade vi glass, skedade på soffan och jag däckade som en liten gris. Rena rama fredagen ju! Så nu när han är iväg och kollar på fotboll så ska jag bara mysa på sofflocket och kolla på Vikings som har premiär på fyran idag. Såg två-tre avsnitt i våras tror jag, men det var så dålig kvalité på dem så tröttnade ganska snabbt. Seeeeeen, när det är slut ska jag baske mig gå och somna till en bra film. Aj äm verry verry tajärd.
Bäst att liva upp stämningen med lite Sweden Rock-bilder.
 
 
Hahaha alltså..varför ser jag ut att ha världens största panna när jag skrynklar ihop ögonbrynen?!


Morgontrött? Närå.

Imorgon börjar jag jobbar på Gekås igen, och då är det verkligen tidiga morgnar..kommer behöva gå upp klockan 4 på morgonen, uäääääh! Så idag hade jag tänkt öva lite inför morgondagen och gå upp klockan 6, ta en lång varm dusch, äta en dunderfrukost och bara mysa i soffan tills jag ska till Ullared strax efter 10 och hämta arbetskläder. Ehe jaaa...gick ju sådär! Snoozade i 1 timme, och sen råkade jag stänga av alarmet och sov i 2 timmar till haha! Får ställa 10 stycken alarm på mobilen tills imorgon bitti känner jag :)
 
Idag ska jag som sagt till Ullared och hämta mina arbetskläder på Gekås, sen ska jag direkt vidare till stallet och hjälpa till med lastning osv av Prins eftersom han ska iväg på kurs idag! Sen när vi har lämnat honom så brummar jag hemåt och sätter igång att tvätta och städa och pyssla. Måste hålla mig sysselsatt hela dagen så att jag är svintrött redan vid 8-9 ikväll, annars så kommer jag ju dö imorgon! 

Instagrambild från i lördags.


Markarbete

Idag hade jag tänkt rida igenom Prins lite i paddocken eftersom han åker iväg på kurs imorgon och rids av Jóhann onsdag till fredag. Men han hade tappat en sko så det blev lite arbete från marken istället! Han gick inte alls bra i traven utan sin framsko, så det blev fokus på lydnad idag. Ryggningar, framdelsvändningar, bakdelsvändningar, stanna och vända sig mot mig på "whoa". Även att han ska stå kvar när jag lägger grimskaftet på halsen och säger "whoa" till honom, vilket inte är några problem alls. Jag kan lugnt gå till andra sidan paddocken och pyssla med annat, till exempel hämta longerlinan. Eller knäppa lite kort på honom ;) Han har nu även sen ett tag tillbaka börjat följa efter mig även när jag inte har något grimskaft på honom. Jag svänger hit och dit över hela paddocken och han följer efter mig som en liten hund. Väldigt kul :) Hade varit kul att få det filmat!
 
Går att lämna honom såhär. Bara att säga att han ska stanna så kan man gå och pyssla med annat. Prins står kvar helt oberörd :)

 
Haha okej, nu ser det ut som att jag bara har gått fram, tagit bort grimskaftet och sen tagit ett nytt kort. Men har traskat omkring lite, stannat några gånger och sedan gått vidare igen. Stannat lite till, bett honom stå kvar och sedan tagit något kort. Då tyckte han att det var bäst att stå och sova lite när han hade blivit parkerad :)