Ridhelg

Nu blir det väldigt mycket häst här känner jag, men eftersom jag jobbar i ett stall så gör jag inte så mycket annat om dagarna, haha :)
Ohwell. Har haft en sån himla bra och hästig helg! Fick en kurs för en superduktig islandstränare som heter Jóhann av henne som jag arbetar hos. Är så himla himla nöjd och glad över att jag fick den här möjligheten! Mycket tips och råd hur jag ska arbeta 5-åriga Prins, som precis varit på töltsättning. Så nu när man har varit på kurs för Jóhann och sett hur jäkla duktig han är så känner man att man har vääääldigt många år kvar i ridningen, haha! Tur att man bara är (snart) 22 år och har hela livet på sig att utvecklas och bli en bättre hästmänniska :)Cute

Blev mitt för 40 spänn på Gina Tricot. Som hittat!Påskigt

Är inte den som älskar att pynta en massa på påsk, men i onsdags fick jag faktiskt ett ryck och tog in lite påskris. Köpte även några tulpaner för att få det lite vårigt här hemma (sen att jag lyckades ta de fulaste tulpanerna i hela affären är ju en annan sak..). Får se hur länge påskfjädrarna får vara ifred innan Kosmos river ner alltihop :)

Isak

Hästinlägg :)

Förrförra veckan så var jag och red en häst som Veronica (som rider på ridskolan jag jobbar på) hyr fram till sommaren. En halvblod-/varmblodsvalack som tyvärr har blivit så jävla felriden innan han hamnade hos Veronica. När han kom gick han med huvudet rätt upp i luften till och med på långa tyglar(!!!). Som tur är har hon gjort ett jättebra jobb med honom så nu sträcker han ut halsen på långa tyglar, och bara man hittar knapparna på honom så söker han sig fint i form när man jobbar med honom. Eftersom han är både väldigt felmusklad och omusklad så orkar han inte hur mycket som helst, men var väldigt trevlig att rida ändå. Trots sin enooorma underhals ;)

Känner att jag har blivit väldigt bortskämd med att alltid rida i antingen dressyrsadel eller islandssadel, så herrejösses vad man tappar sitsen i en allroundsadel! Nu när man dessutom är van att ha lite längre läder så kändes det som att skänklarna var lite här och var när man hade långa läder i den sadeln. Ähä.Hästskrälle

Hello folks! Long time, no see. Tänkte att det kanske kunde vara kul att uppdatera här lite för ovanlighetens skull, haha :)

Ikväll sitter jag hemma och stönar och stånkar och tycker synd om mig själv. Blev sparkad av en unghäst i stallet idag (som tack och lov inte var skodd!) så har jävligt ont i låret och ovanför knät. Skulle jobba lite med henne i paddocken, men hon var väldigt töntig pga att det båste ganska mycket idag. Helt plötsligt får hon ett ryck, lyckas slita sig, jag råkar hamna väldigt dåligt bakom henne och PANG! Fullträff mitt på låret. Tror att knät på något sätt sträcktes bakåt när det blev en sån jävla smäll, för fan i helvete vad ont det gör. Ibland vill man bara gråta en liten skvätt. Så jag sitter i soffan och varvar med att kyla med frysta ärtor och smörja in med Arnica.

Ganska galet hur lite jag har skadat mig under de åren som jag har ridit och hållt på med hästar. Detta kan nog faktiskt vara den värsta skadan jag varit med om, haha. Och då har jag ändå hållt på i cirka sisådär ungefär 15 år. Fast..en gång druttade jag av i full galopp (barbacka) rätt på en djupfryst sorkhög med röven före. Jävligt ont i svanskotan, ja. Kan nog vara ganska likvärdigt med detta, ähä.

Nu ska jag hasa mig ut i köket och slänga ihop världens godaste fisksoppa, stående på ett ben. Kanske till och med slår på stort och diskar upp vårat evigt växande diskberg, bara för att fjäska lite för karlsloken.