Göteborg Horse Show

Oj vilken lång dag det blev idag! Upp i ottan och åkte till stallet, hjälpte till att släppa ut hästarna och alla stallsysslor. Sen så susade vi in till Göteborg Horse Show! Vi traskade runt på mässan i fem timmar, kollade på en islandshäst-clinic och träffade massor av folk. Det fanns så jäkla mycket snyggt; jag kom hem med tre par nya ridbyxor, och Prins fick en ny grimma, ett broderat schabrak och väääärldens fiiinasteee pannband! Allting (ehm, förutom ridbyxorna) går i grönt och ska användas på tävlingspremiären den 22 mars :)
Sen på kvällen så var det teorilektioner i stallet, så vi hade teori för min lilla grupp som jag har och sen var jag med på teorin med gruppen jag rider i. Sen när jag kom hem hade karlslok gjort tacos, smarr smarr! Lär ju däcka i soffan vilken minut som helst. 

En av tjejerna och hennes mamma hade bakat dessa söta kärleksmumsen! :)




Onsdag.

Jag kom hem, käkade, däckade på soffan..och vaknade inte försen två timmar senare! Haha, vart försvann energin liksom?! Känns som att halva kvällen försvann och kommer nu behöva kuta runt som en virvelvind om jag ska hinna med allt som jag tänkt göra ikväll. Vill komma i säng i god tid, för imorgon ska jag till stallet tiiidigt och fixa med stallsysslorna, och sen så åker Madde och jag till Göteborg Horse Show! Vi ska bara gå på mässan, men ändå. Har inte varit där på typ 10 år så det ska bli sjukt kul.

Nu ska jag pyssla resten av kvällen och ha Jills veranda, Nashville på TVn i bakgrunden. Det handlar om Kristian Gidlund ikväll, vilket är både intressant och avskräckande. Det här med döden ger fortfarande en knut i magen och vissa TV-program, som till exempel 112 på liv och död, vägrar jag bara att kolla på ifall det skulle vara med någon som har fått en stroke. Kan kanske låta konstigt, men det skulle bara bli jobbigt helt enkelt.

Köket väntar på att bli uppröjt, baj baj!





Photography.

En dröm jag har, och som jag haft i flera år nu, är att skaffa en bra kamera och bli riktigt duktig på att fotografera. Jag är medveten om att bara för att man råkar ha en hysfsat bra kamera så blir det inte automatiskt bra bilder, utan det spelar ju faktiskt roll vem som står bakom kameran, hä hä. Men det känns som att förutsättningarna för att kunna utvecklas och lära sig skulle vara lite bättre. Tyvärr så finns det hundra andra grejer som prioriteras högre än en systemkamera.
Tills denna drömmen går i uppfyllelse så får jag helt enkelt kolla på andras bilder och inspireras! Och jag har hittat en tjej (Gígja D. Einarsdottir) som är väldigt duktig på att fånga de underbara islandshästarna på bild. HÄR är hennes hemsida, och HÄR är hennes Flickr.
 
Någon som har tips på duktiga fotografer? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hästmorgon.

Dagen idag blev lite annorlunda mot annars; istället för att åka till Eductus direkt på morgonen så åkte jag till stallet. Annars så brukar jag ju åka dit och rida Prins (förutom på Tinas dagar) på eftermiddagarna. Men idag blev det mockning och lite sånt morgonfix istället. Hur skönt som helst att börja dagen utomhus, hoppas att energin håller i sig hela dagen.
Nu ska jag vidare mot Eductus. Hoppas jag inte luktar för mycket häst, hä hä hä.





Soluppgång.

 
 


Inflyttningsfezt.

Eftersom jag var sjuk förra veckan så har jag bara tänkt ta det lugnt i helgen, pyssla och städa hemma och sådär. Men på fredagskvällen så fick jag en inbjudan till en inflyttningsfest som skulle vara redan på lördagen. Och jag som verkligen inte kan tacka nej till partaj ville såklart gå, så så fick det bli. Tänkte ta det ganska lugnt vilket det såklart gick sådär med, hah. Men så kan det vara :)
 
Festvärden, haha!

Olles fjong i pannan var ju värry kjute!

 
 
Ma gurl! <3

 
 
 
 


Tongue Piercing.

Förra veckan så tog jag ur min tungpiercing. Den har suttit för långt fram mot tungspetsen, vilket har gjort att det har blivit en grop i tandköttet på insidan av underkäken och det senaste har det gjort ganska ont. Eftersom jag har kunnat känna tandrötterna med tungan genom det tuuuunna tandköttet så har jag blivit jäkligt nojig, tänk om man tappar tänderna eller något! Så den fick helt enkelt åka ut. Hellre utan piercing och med tänder, än tvärt om. Men fy sjutton vad tomt det har känts! Den har ändå suttit där i fem år så det känns som att jag har blivit av med halva tungan.
 
 


Liten blir stor!

Jag har väldigt svårt för att se om Benjamin växer någonting, kanske mest för att jag ser mina katter varje dag. Helst skulle jag vilja ha en våg så jag kunde väga dem, för den vanliga vågen funderar inte så bra när de vägen så lite, haha..men nu när jag jämförde två bilder som det är nästan exakt två månader emellan så ser jag ju att lillskiten visst har växt! Han har både blivit högre och längre. Benjamin fyller för övrigt sex månader idag vilket betyder att det är hög tid för kastrering och ID-märkning (någonting som alla borde göra på sina katter..)! Och han lär ju bli ett riktigt fetto sen när det är gjort, så glad i maten som han är.
 
 


Nytt in!

OJ vilka skarpa, ljusa, och fina bilder. Not, ehe.
Anyways, jag var iväg innan för att handla lite på systemet och passade på att kolla i andra affärer efter ett par nya leggings. Har inte köpt nya kläder på jag vet inte hur länge, så allt jag har känns gammalt och tråkigt. Och jag hittade fanimig tre par leggings! Helt otroligt, brukar aldrig hitta någonting jag tycker om. Kul med lite nytt :)
 
 


Kosmos.

Igår kikade solen fram så passade på att ta några kort på Kosmos när han satt där och poserade. :)
 
 


Flashback Friday part 3 - Hungary.

Efter Egypten-resan i december 2008 så blev det inte mindre än tre utomlandsresor under 2009, och den första var till Ungern och Budapest. Så otroligt fin stad som jag gärna skulle vilja åka tillbaka till! Vackra byggnader, ungerska bad och lángos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bakelser från Gerbeaud!
 
 


Mys!

 
Åkte till stallet en snabbis och släppte in alla pållisarna, och på hemvägen åkte Olle och jag och köpte thaimat. Så nu sitter (ligger) vi här med proppfulla magar och mysiga kissar och kunde inte vara mer nöjda! Och jag har inte haft någon feber alls idag. Bra fredag!


Flashback Friday part 2 - Egypt.

Nästa resa var två år senare, och då åkte vi tillbaka till Egypten. Denna gången snorklade vi en massa och åkte ner till Luxor och Konungarnas Dal.
Och om araberna var galna i en blek och småfet svensk tjej två år tidigare, så var det ingenting mot när jag hade rosa färg i håret denna gången! Fick till och med ett helt seriöst frierierbjudande. Han hade ett allvarligt deep-talk med mig (hjälp, dör bara jag tänker på det! det var fruktansvärt!) och pappa blev bjuden hem till karln (som redan hade en höggravid fru) så han skulle se vad han lämnade bort sin dotter till. Pappa tyckte såklart att det var dökul och spelade med och gick hem till nissen som bodde i ett litet skyffe någonstans i Hurghada. Som tur är så sålde han mig inte för hundratalet kameler, så jag fick komma hem igen, haha! Tack pappa!
 
Bildbomb!
 
Solnedgång över Hurghada / Fin utsikt från hotellrummet!
 
 
 
Nilen.
 
 
 
 
 
Mammi och jag <3

 
 
 
En liten, jättesöt tjej började jaga mig i vattnet! / En av killarna som jobbade på stranden kom fram och ville ta kort tillsammans med mig. Han och hans kompis ville ta kort med sin kamera också, ehe. Vad de nu skulle ha de bilderna till..man ba "eh jaha ja, ja jag får väl stå här och se näpen ut då. he he.." HAHA! xD
 
Några japaner begravde sin polare!
 
 
Mums!
 
 


Flashback Friday part 1 - Egypt.

Förr i tiden (precis som om jag är 83 och inte (snart) 23) så var jag helt galen i att ta kort på allting. Har sjukligt mycket bilder på mina externa hårddiskar! Så igår kväll satte jag mig och kollade igenom lite semsterbilder som egentligen inte är speciellt gamla. Självklart ganska jobbigt eftersom mamma är med på så många bilder, men samtidigt så kommer det upp så många roliga minnen. Vi har gjort så mycket roligt och varit på så många olika ställen tillsammans!
Nu var det några år sedan (om man räknar bort Norge) som jag var utomlands och skulle så gärna vilja spara ihop till en resa tillsammans med Olle. Vet dock inte vart vi skulle åka i så fall för ingen av oss tycker att det är speciellt kul att ligga på en strand och sola hela dagarna, utan skulle hellre vilja uppleva saker. Tågluff i Europa kanske hade varit något? :)
 
Anyways. Tycker att det hade varit kul att arkivera några av resorna här, men eftersom det är så många bilder så är det väl smidigast att dela upp det lite. Så här kommer del 1, som är från när vi var i Egypten 2006!
 
Som väldigt många andra svenskar så har vi varit i Egypten, två gånger till och med. Lagom varmt för mig på vintern och helt underbar snorkling, men sen var ju försäljarna ett folkslag för sig själv..
Innan vi åkte dit så trodde vi att alla araber skulle vara på min syster som iglar eftersom hon är lång, blond och blåögd. Men tji fick vi! Jag som var svarthårig, blek och småfet (haha!) var den som alla var på. Fruktansvärt jobbigt!
Förutom att irritera oss på försäljare, snorkla i Röda Havet och njuta av solen så kollade vi på pyramiderna, och åkte flera timmar ut i öknen till beduinerna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag berättade för våran guide att jag hade ridit och hållt på med hästar i flera år, och VIPPS! Så fick jag köra dromedaren - helt själv!
 
 
Och eftersom jag fick köra själv så fick jag även rida helt själv också. Så muppen där framme i röd turban är jag, haha! Jääävligt annorluna mot att rida häst. Och väldigt mycket högre upp i luften!
 
När vi red tillbaka på dromedarerna så var det totalt bäcksvart ute med en stjärnklar och helt magisk himmel som bredde ut sig, samtidigt som killarna sjöng väldigt stämningsfullt. Helst magiskt!
 
På hotellets strand så var det en dromedar som man kunde få rida på, och när jag berättade att jag fick rida själv på de ute i öknen så fick jag rida själv på den också. Haha, värsta dromedar-tämjaren! Kanske skulle satsa på det istället för hästar? ;)


När jag äter frukost..

..så ser det nästan alltid ut såhär! Haha, man kan ju tro att de inte fått mat på en vecka :p
 




Sjukstuga

Oj oj oj, vad det är synd om mig. Jag har gått och blivit sjuk; sprängande bihålor, feber, fruktansvärt ont i halsen, värk i hela kroppen. Har legat däckad på soffan i snart två dygn och känt mig väldans ynklig. Febern har lugnat ner sig idag och vi har varit på apoteket och storhandlat ont-i-halsen-grejer så nu kan jag äta hyfsat normalt igen (det tar i alla fall inte en timme att få i sig typ yoghurt, haha). Eftersom jag mår bättre ikväll så ska jag baske mig passa på att måla alla 20 naglar, ser inget vackert ut alls just nu. Och så ska jag äta semla! Jävligt intressant!
 



God morgon!

Här har det varit tyst ja, haha. Arbetsförmedlingen har skickat mig till Eductus, för de tycker tydligen att det är bättre att jag hänger där än har praktik som jag hade som förslag..ohwell, börjar snart på Gekås igen. 
Så det är på Eductus som jag har varit hela veckan, och sen varit i stallet efteråt de flesta dagarna så det har blivit låånga dagar. Prins ligger i hårdträning just nu inför vår tävlingspremiär i mars. Han måste framförallt gå ner i vikt så han ska ridas så mycket som möjligt.
 
Igår svämmade Facebook och Instagram över med bilder på rosor, hjärtan och massa gulligull. Inte riktigt min och min sambos melodi, utan igår kväll blev det blev rester från dagen innan, chips, dipp, cola och en bra film. Men vi myste ner oss i soffan så ordentligt så jag totaldäckade typ 5 minuter in i filmen, haha! Happy Valentines Day, älskling!
 
Idag ska jag ha en turridning på dagen och ikväll åker jag ner till Falkenberg och festar. Bra helg!
 




Det kliar i shoppingtarmen!

 


Gårdagen.

Som sagt, David och Linus kom hit igår kväll så vi fyra satt i köket och drack bärs och tjötade fram till småtimmarna. Olle hade köpt jätteäckliga öl till mig så jag höll mig dock till cider och Varm & Kall. Helt okej det med :)
Det var inte direkt tänkt så men fyllnade till ordentligt det sista, ehe. Så efter att vi hade kollat på Samson Biceps fantastiska skådespeleri och Ron Jeremy när han sjunger Wrecking Ball (hahahaha, låter ju som en helt annan fest detta) och festen hade dött ut så satt Olle och jag i sängen och vräkte i oss mat och somnade till Hot Shots. Helt fantastiskt!
 
 
Världens finaste kiiise var såklart med.
 
Valross.
 
 
Och idag är vårat kök såhär fint. Nej vi har inte orkat städa än, haha! Tycker det är det värsta som finns när man är bakfull och känner doften av avslagen öl, fyfan. Kväljningar..Har legat på sofflocket och käkat pizza hela dagen istället :) En söndag helt i min smak!
 
 


TRÖTT..

..är väl det mesta jag har att säga om denna söndagen. Vaknade med lite huvudvärk, men det botades lätt med en Ipren. Slog dessutom i huvudet i handfatet igår (ja, innan jag började dricka haha!) vilket gjorde något fruktansvärt ont, så nu har jag en bula som känns men inte syns och det är svullet väl väldigt ömt. Så det är väl mest det som har varit jobbigt idag, hä hä. Får låta bli att headbanga så när jag duschar ;)
 
Tjuvtitt på nya tatuäääringen.
 


Fäzt.

Jag och grabbarna ikväll. Och ölen!





666

Number of the Beast
 








Just nu;




Wanties!

Jag brukar aldrig kolla in på Shock's hemsida eftersom jag tycker att de över lag har ganska dålig kvalité på kläder till överpriser, så det känns ganska meningslöst att kolla på kläder som ligger ute för typ dubbelt så mycket (förutom typ merchen) mot vad de borde..anyways så fick jag ett ryck och kollade ändå och självklart hittade man lite man ville ha. Men inte något man kan köpa (förutom typ merchen) eftersom man skulle bli ruinerad då, haha. Drömma kan man ju alltid.
 
 


Kattjävlar.

Igår kväll när jag gick och la mig så lämnade jag sovrumsdörren (som jag annars stänger om nätterna) öppen så katterna kunde få komma in och slagga i sängen om de ville. Benjamin var väldigt gosig och kurrade och sov nog större delen av natten i sängen. Men självklart så vet de små satygen när det är läge att jävas som mest; en och en halv timme innan mitt alarm skulle dra igång så började de att jama, springa omkring, hoppa på prassliga saker, skrapa på garderobdörren, vässa klorna på en korgstol.. Haha alltså, de måste ju göra det bara för att jävlas för inte går de till vardagsrummet och håller på, nej nej. Man ska vara så högljudd och galen som möjligt i sovrummet, speciellt när det sovs som göttigast.
 
Annars då? Ska iväg på ett möte lite senare och ska passa på att ringa lite samtal innan jag brummar iväg. Sen i eftermiddag ska jag till stallet i vanlig ordning och först hålla i en lektion och sen själv rida lektion på Prins. Fullt upp med andra ord, kul!
 
Grabbarna Grus spanar in fåglar.


Älskart!

Älskar att sitta och pilla och måla såhär! Det är så rogivande och blir alltid full av idéer. Hoppas Martin tycker att detta ser okej ut :)

Det röda är det jag redan har på låret, och det svarta är det jag har målat ikväll och som jag vill göra på fredag. 




Tatueringstisdag.

Har gjort klart två tatueringsdesigner som två olika personer har beställt och kan nu äntligen börja pilla på min egen! På fredag skaffar jag min nionde i ordningen. Det börjar ta sig nu :)





#latergram

 


Helgen

Oj, här var det segt! Har varit uppe i Falköping hela helgen med katterna och pappa. Försökte komma iväg så tidigt som möjligt eftersom det skulle bli skitväder och ville inte hamna mitt i det..men självklart kom jag iväg typ 20 minuter försent, så hela vägen upp var det ett jävla snöande och halt som fan. Bilfärden tog 2,5h istället för 1,5h som det brukar göra, haha. Dessutom sket Kosmos inne i transportburen. Grädden på moset liksom. Luktade förrrjävligt! 

Anyways. Väl framme så käkade vi ute, och sen på lördag tog vi en mindre shoppingtur i fantastiska Falköping. Fick en ny lite tjockare penna att måla linjer med, och ett par supersköna och varma vinterkängor att ha i stallet! Kommer aldrig mer behöva frysa om fossingarna :)
Sen på lördagkvällen så åkte vi till Skövde för att kolla på bio. Det blev The Wolf of Wall Street, mycket bra mycket bra! Så det har varit en riktigt mysig helg :)