Tatuering

Oj, just det ja. Någon vecka innan Sweden Rock så låg jag under nålen igen. 11e tatueringen i ordningen och det blev lite blömster denna gången! Vi hann bara med linjer, så skuggningen är kvar. Är än så länge väldigt nöjd, och det är kul att de Martin utvecklas. Kul också att det börjar bli lite ordning på mitt lår nu! Snart är vi halvvägs :)
 
 


Back Patch.

En backpatch på, bara en kvar. Tar ju en halv evighet eftersom jag bara har 2 stycken knappnålar och får sy för hand. Får verkligen ta fram mina obefintliga sykuskaper, haha! Lite snett blev det också, men äsch. Orka bry sig.
 
 


Sotis, kom hem!

Jag är helt förtvivlad just nu!
Denna veckan så är pappa utomlands, så jag är kattvakt åt min 13-14 år gamla katt Sotis som bor kvar uppe i Falköping efter att jag flyttat hemifrån.
Inatt så satt jag och pysslade i soffan framför en film, när jag hör att det brötar till från balkongen. Både Kosmos och Benjamin brukar bröta runt där ute bland stolar och blommor, så jag tänkte inte mer på det. Typ en haltimme-timme senare så var jag färdigpysslad och skulle gå och lägga mig. När det är tillräckligt varmt ute så får katterna gå ute på balkongen på nätterna, men inatt var det regnigt, kallt och ruggigt, så jag gick för att hämta in dem. Fick in Kosmos och Benjamin som vanligt, men ingen Sotis var där ute. Konstigt, tänkte jag och började leta runt i hela lägenheten. Letade precis överallt, bakom och under allting. Inte en skymt av gammelkatten. Insåg kanske snabbt att han måste ha ramlat ner från balkongen (som har kattnät) , fick panik och gick ut i mörkret för att leta i buskagen här runt vårat hus. Har ropat, lockat, lyst med ficklampa..men det är så jäkla vildvuxet så det är svårt att över huvud taget se någonting. Och så bäcksvart mörker på det.
 
Han är ju van att vara ute, men har aldrig varit ute häromkring så han måste ligga och trycka någonstans och vara livrädd. Och eftersom han föll från andra våning så är det inte omöjligt att han är skadad heller. Vi ska printa ut lappar och sätta upp i vårat hus också så grannarna förhoppningsvis håller ett litet öga öppet, och sätta upp lappar på bland annat ICA. Är så jäkla orolig, har sovit max 4 timmar inatt :(
Pappa försöker övertala mig om att inte lägga energi på det, att det får bli som det blir. Får försöka följa hans råd! Men om det råkar vara någon vänlig själ som bor i Mark/norra Halland som ser någonting så får denna gärna höra av sig. Har skrivit en efterlysning på Facebook, fått delningar på djurorganisationers sidor, postat på olika hittekattssidor osv. Fått en del delningar, så hoppas att i alla fall någon håller ett litet extra öga öppet :'(
Har haft Sotis sen jag var 9-10 år gammal, så vill verkligen att han kommer tillbaka! I alla fall att man hittar honom, levande eller inte.
 
 


Ålleberg

Söndag 25 maj, mors dag.
 
Dagen efter att jag hade festat med Therése så var det mors dag. Jag vaknade obakis och pysslade med min bil, så den fick sig både en tvätt och blev städad. Väldigt välbehövligt med alla hästhår! Sen fick vi besök av en nära vän till familjen som vi satt och tjötade med ute på altanen innan pappa, syster och jag åkte och hämtade upp farmor för att käka uppe på Ålleberg. God mat och superfin utsikt över Falköping :) Vi träffade även en gammal jobbarkompis till mamma och mig och även en kusin till oss. Kul att man träffar på folk man känner när man ändå är uppe och hälsar på!
Efter maten så åkte vi och lämnade stora, röda rosor till mamma på minneslunden ♥ Det är inte försen nu, över ett halvår senare, som man verkligen fattar att mamma är borta. Jag har liksom accepterat det innan, men hjärnan hade ändå inte riktigt förstått det. Det är såklart fortfarande väldigt tomt och jag saknar henne så otroligt mycket varje varje dag. Och tanken på att man inte kommer fortsätta att skapa roliga minnen tillsammans med sin mamma är så jäkla konstig. Som tur är har vi väldigt många fina minnen att tänka tillbaka på :) 
 
 


Partaj med Therése!

Lördag 24 maj

Direkt efter öppet hus i stallet så svischade jag vidare upp till Falköping för att partaja ihop med min fina kusin Therése! Allting blev typ 2 timmar senare än vad jag hade planerat, så det blev lite (läs: mycket) stressdrickande innan vi sprang vidare till O'learys. Så kul att gå ut i Falköping, för till skillnad från här så känner jag ju faktiskt folk där haha. Träffar alltid gamla klasskompisar, barndomsvänner och jobbarkompisar. Kul kul :)
 
Vet inte riktigt vad det är för fel på Therése och mig, men när vi träffas blir vi alltid så..flippade. Helt superflummiga! Hur kul som helst! Och när man kollar på bilderna i mobilen dagen efter ser det ut såhär, HAHA!
 
Försöker vara seriösa // Det seriösa håller inte speciellt länge
 
HAHA! Alltså, Theréses tänder?!! xD Och eh..mitt fejs?
 
Okej, där spårade det ut // Ja, en av oss är fin i alla fal haha!
 


Tottohäst

 
 


Sweden Rock Festival 2014 #2

En andra sväng med bilder från årets Sweden Rock. Mina bilder, och det är väl ungefär såhär många bilder jag tog på hela festivalen haha! Alltså, åh..blir så jävla besviken på mig själv :( Tog inte en enda bild med mobilen. Den stendog på typ tisdagen, och jag orkade inte bry mig om att ladda den. Jävligt skönt att vara helt okontaktbar av omvärlden i en vecka, men mindre bra eftersom jag inte kunde ta kontakt med festivalmänniskor och de inte fick tag på mig. Jag hellre tar kort med mobilen än med kameran eftersom den är smidigare att ha med sig. Får helt enkelt skaffa en liten, billig skitkamera att ha med mig på partaj och fetivaler :D
 
Jag bakom ratten, väntar på att de sega skorstenarna ska bolma färdigt så vi kan åka iväääg!
 
Chauffören hela vägen ner!
 
 
 
 
Linslusen själv!
 
 


Flashback Friday part 5 - Barcelona.

Efter att vi hade kommit hem från våran vecka i England så behövde vi bara gå i skolan i en vecka innan vi skulle dra vidare på nästa resa - Barcelona! De som pluggade ett språk skulle självklart åka till landet, och jag läste spanska. Samma sak här som med Englandsresan; vi åkte snorbilligt. Tror vi betalade max 2000 spänn för resan och gå ingick flyg dit och hem, en vecka på vandrarhem och alla inträden och avgifter till grejerna som vi gjorde tillsammans med gruppen. Hur billigt?!
Vi bodde på ett skruttigt vandrarhem och gjorde massa turistiga saker som att gå på La Rambla, åkte turistbuss genom hela Barcelona, kollade på La Sagrada Família, besökte Camp Nou, gick på Barcelona Zoo, shoppade, såg en fontänshow, åkte karusell, var på konstmuseum, kollade på mänskliga torn, festade, besökte Parc Güell, etc osv. Men starkaste minnet är väl när Zanna hade en stor, fet, grön larv på sin pizza, haha! Så jävla äckligt xD
 
Jag råkade tyvärr ta bort alla mina Barcelonabilder en gång när jag skulle rensa min dator..såååatteeee, bilderna är från Facebook. Inte världens bästa kvalle kanske.
 
 
La Rambla.
 
 
I princip varje kväll så gick vi och käkade Donken och blev helt höga på socker och flummade runt hur mycket som helst. Här utanför akvariet posandes med en..haj?
 
La Sagrada Família.
 
Camp Nou.
 
Barcelona Zoo.
 
 
När vi var ute och festade så träffade vi på en skön stenad snubbe. Sofia var fascinerad av hans dreadlocks, haha. Varför tog vi kort tillsammans med honom?! xD // Jag i Barca-tröjan jag lovade att köpa till pappa! Den kostade typ 800 spänn, helt jävla galet! Det var på den tiden då Zlatan spelade i FC Barcelona, och just denna dagen så var det hemmamatch. Gissa om jag var populär när jag struttade hem från stranden iklädd denna, haha :D
 
 
Skön snubbe vid Parc Güell.
 


Header

Okej, något var tvunget att göras. Jag kan ju inte gå header-lös hur länge som helst, så sålänge får det vara en ocharmig (dubbelhaka och allt) och suddig bild från Facebook, haha! Ser lite förjävligt ut men skit samma. Måste verkligen fixa en bild till helgen! Detta funkar ju inteeeeee.
 
 


Belle

 
 
 
 
 


Midsommarafton

Fredag 20 juni.

Efter att jag hade gått upp klockan 4 på morgonen och jobbat hela dagen så åkte jag hem till svärföräldrarna för att fira midsommar! Jag var verkligen dödstrött och hade tänkt åka efter bara ett par timmar, men efter att jag hade fått färskpotatis, glass och jordgubbar så piggnade jag till. Men var inte alls sugen på att dricka, så det blev en helt nykter kväll :) Skönt det med. 
Efter smultronplockning, blomplockarpromenad, grillning och en massa skratt så slängde jag in handduken runt klockan 12. Fattar inte att jag orkade vara vaken så länge, haha. Helmysig kväll i alla fall :)
 
 
 
 
 
 


Målarsug!

Om det är någonting jag hatar så är det att vara hemma och vara sjuk. Blir så jäkla uttråkad och börjar nästan klättra på väggarna. Både i tisdags och igår blev jag dock sjukt sugen på att måla med mina Promarkers, något som inte har hänt på länge. Så jag dammade av pennorna och gjorde först Belle från Skönheten och Odjuret, och igår gjorde jag en liten tottohäst. Det är såååå kul att måla med Promarkers, men det är samtidigt så sjukt jäkla svårt! Har varit så insnöad på blyerts så länge nu så det är lite annorluna med tusch :p
 
Workstation


Tidiga morgnar

Hej hej igen. Upp och ner med uppdateringen här, precis som vanligt.
Har äntligen börjat jobba igen, gjorde mitt första pass sen i höstas på självaste midsommarafton. Men vad gör det, skönt att vara tillbaka igen! Dock är det jäkligt tidiga morgnar för min del; måste gå upp klockan 4 på morgonen när jag börjar 6, vilket är de flesta av mina pass. Men jag klagar inte, får ju se urfina soluppgångar i bilen påväg till jobbet :)
 
Har dock varit tvungen att stanna hemma denna veckan, vaknade med en jäkla nackspärr i måndags morse. Fattar inte riktigt hur jag lyckades få det. En vän till mig som är väldigt duktig på massage och sånt knådade lite på mig i måndags och fick mig att stå rakt, och inte med både axeln och huvudet på sniskan. Hon hittade också flera punkter i ryggen och nacken där jag behöver rätta till kotorna. Kan ju förklara varför jag har haft ont ett bra tag..är även påväg att få inflammerade muskler, så käkar Ipren så ingenting ska bryta ut. Kanske kan vara det som ligger bakom nackspärren. Vem vet vem vet. Har i alla fall känt mig som Agda 95 år denna veckan, helt sjukt vad begränsad man blir! Bara en sån enkel sak som att plocka ur diskmaskinen blir ju ett helt jävla projekt. Men idag känns det väldigt mycket bättre, så har till och med varit iväg och jobbat. Imorgon väntar en 5 timmar lång ridtur på Prins tillsammans med tjejerna!
 
Påväg till jobbet klockan 5 på morgonen. Så vackört så!


Flashback Friday (fast det är tisdag) part 4 - England.

Under sommaren 2009 så hade jag som sagt varit i Ungern tillsammans med familjen. När jag sedan kom tillbaka till skolan på höstterminen så åkte vi som var engelskspråkiga klasser till England! Vi fick åka dit snorbilligt genom skolan. Först åkte vi till Eastbourne, som ligger på sydkusten, och bodde hos olika familjer i typ 3 dagar. Sedan åkte vi upp till London och bodde på motell i några dagar tills vi skulle flyga hem till Sverige igen. Superrolig vecka med ett stort gäng :D
Har så jäkla mycket bilder därifrån, och det är svårt att välja vilka man ska lägga upp..så här kommer en jäkla bildbomb :D
 
Ner till GBG tidigt på morgonen // Det var första gången Emma skulle flyga. Nervöööst!!
 
Uppe i det blå!
 
Eastbourne.
 
 
 
Hela gänget! 
 
Ooooch så skulle vi till vårat "hem" på kvällen. Kändes som att vi hade hamnat i en Harry Potter-värld, typ. Haha! Och så jäkla lätt att hitta tillbaka var det inte eftersom alla gator och hus såg exakt likadana ut.
 
 
Sydkusten i England är ju känd för sina höga, vita klippor. De låg en kort tur med en guidebuss från Eastbourne, så självklart åkte vi dit!
 
 
 
Vi åkte vill Hastings för att kolla vart Slaget vid Hastings hade ägt rum.
 
Och så kom vi till London!
Tower Bridge // Ultimata Londonbilden? Big Ben, dubbeldäckare och London Eye.

Sen såg vi även turistiga grejer som Buckingham Palace, Piccadilly Circus, St James's Park, Madame Tussauds etc osv. Men det skiter vi att lägga upp bilder på!


Studentfirande.

Uppe och skuttar över en timme tidigare än vad jag behöver. På fredag börjar jag äntligen jobba på Gekås igen, vilket betyder att jag får börja gå upp klockan 4 på morgonen..så tänkte att jag ska börja vänja mig vid tidiga morgnar denna veckan, och börjar lite försiktigt med halv 7 :p
 
Hur som helst. I lördags så åkte vi ner till Falkenberg för att fira två av Olles kusiner som hade tagit studenten i veckan. Det blev lite gött käk, några bärs, tårta, snask och sådär. Sen däckade jag så fort jag kom hem, tills Olle + kusiner kom hem till oss och skulle ha efterfest och rev ner halva köket, haha!
Gud vad jag saknar studenten! Lätt en av de roligaste dagarna i mitt liv. Men att det redan har gått 4 år sedan jag tog studenten är läskigt; vart fan tog tiden vägen?!
 
 
 


Tumblr.

Jag älskar verkligen Tumblr! Inte bara för att man kan hitta fantastiskt fina bilder, utan det finns ju så himla mycket stört och roligt. Sitter helt ärligt och asgarvar för mig själv emellanåt, hä hä. Har suttit och kollat runt i säkert över två timmar nu, och jag som skulle ha en massa gjort idag. Oh well.
Nu ska jag kolla på The Exorcist (bara jag som tycker att den är ganska humoristisk?) resten av kvällen. Kanske skulle orka laga mat också. Om jag är smart så passar jag ju på att göra någonting som Olle inte gillar, eftersom han är iväg och jobbat tills på onsdag. Typ wookade grönsaker. Smarr!
 
 


Mys.





Nytt från Sweden Rock.

Självklart köptes det lite grejer på Sweden Rock bland alla försäljningsstånd. Hade gärna gått och kollat bland de flummigaste (och enligt mig roligaste) grejerna, men hade en sambo med mig som inte verkade tycka att det var sådär svinkul så vi kollade mest på bandtröjor och patchar. Hittade även en sviiiinsnygg väska, men sa att jag skulle vänta och suga på den karamellen, och sen glömde jag helt enkelt av den. Så det var väl inte meningen att jag skulle ha den. Eller något.
 
Iron Maiden, Black Sabbath och Motörhead. Vet inte om jag ska behålla dem som t-shirts eller klippa till linnen. Ska hur som helst försöka sy lite i dem så de blir lite figursydda. Hur det nu ska gå..
 
Accept och Motörhead. De har legat fuktiga och ihopskrynklade i en plastkasse i en och en halv vecka, därför de ser förjävliga ut :D Får börja ta fram mina sjukligt bra (eh) sykunskaper från högstadiet på allvar nu när jag ska sy fast backpatchar, haha! Får nog använda plattången på dem först.
 
Och sen var det komössan också ja, haha..Den fick jag av en helt okänd, full och skum tant som kom fram till mig. Hon petade mig i skrevet, satte på mig denna mössan på mig och gick, typ. Alltså, vafan?! HAHA! Ew.


Sweden Rock Festival 2014

Nu är det en vecka sedan jag kom hem från mitt femte Sweden Rock, så det kanske är dags att vakna till liv och slänga upp lite bilder från årets bästa vecka!

Vi åkte som sagt ner redan på måndagen, och när vi kom fram på kvällen så hade det druckits ganska bra i husbilen. Blev såklart ganska överabitiösa glädjeskutt på parkeringen, vilket ledde till aj aj i högra vristen, haha..hur som helst så var det väldigt gött att slippa slänga upp ett tält och pumpa upp en luftmadrass när man kom fram, bara att parkera husbilen och fortsätta djupare in i dimman. Stackars Emma som körde ner och stå ut med oss, haha!
På tisdagen vaknade vi av att det ösregnade, vilket gjorde att husbilden kändes som att den var värd sin vikt i guld, typ. Som tur var så var det perfekt festivalväder resten av veckan, så det ska fanimig inte bli något klagande på regnet. Men som att det inte skulle räcka med aj aj i vristen så var det någon jäkla Robin som tog tag i min tunga (?!?!??!!) under tisdagskvällen med sina naglar (?!??!?!?) och drog utav helvete (!?!!?!?!) vilket gjorde ont som fan (!!!). Vem gör något sånt?! Hade en svullen och öm tunga resten av veckan. Och tänk om han hade några läskiga sjukdomar i naglarna. Usch.

Resten av veckan bestod mest av ett väldigt stort intag av alkohol, ett litet intag av mat, och festande med underbara människor. Och såklart en jäkla massa bra musik! Stött på en massa skumt folk och inhandlat tjusiga grejer.
 
Slut på flummigt skrivande, här kommer en bildbomb.
Jag tog nästan inte en enda bild (är så sjukt besviken på mig själv!) så alla bilderna är tagna från Facebook.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
353 dagar kvar till nästa Sweden Rock. Dags att börja tagga redan nu?


Långt jävla hår!

Mitt hår växer som ogräs och snart når det stjärtskåran, höhö. Frissan klippte av säkert 5-7 cm i december, men tror att det har växt ikapp redan, om inte förbi. Helt sjukt, för jag färgar, tuperar, plattar, fönar och håller på som tusan med mitt hår, men jag klipper mig med typ 12-18 månaders mellanrum. Och då är det inte speciellt jätteslitet när jag sätter mig i frisörsstolen. Ska bli kul att se hur långt det kan bli :D Tänk om det kommer till knäväcken?! Nä fö fan, så klipper jag av det till stjärten igen. Jobbigt att behöva sätta upp det varje gång man ska baja.
 


Öppet Hus!

Varje år så har de öppet hus i stallet, och de som rider i ridskolan får vara med och tävla i olika grenar. I år tävlade jag med Prins i terränghoppning och fyrgång, med varierande resultat haha..
Prins är jätteduktig på att hoppa och så, men hindrena på terränghoppningsbanan var fruktansvärt farliga, det kunde ju lura sabeltandade tigrar bakom dem..så jag kämpade för fullt med att bara komma i närheten av hindrena. Sen var publiken väldigt skräckinjagande också, så när vi kom ut på andra delen av banan (som var i deras sommarhage) så tog det tvärstopp för där satt det ju folk och tittade på! Men med lite draghjälp av en annan häst så kom vi runt hyfsat och slutade på en hedrande sistaplats ;)
 
I fyrgången gick det väldigt mycket bättre! Han kändes passaktig men ändå helt okej i tölten, fin i traven och skritten och helt kanon i galoppen! Så vi slutade på en andraplats :)
 
 
Faaaarlig pubik! Här kan man ju inte springa!
 
Ett av de hindrena vi faktiskt kom över, haha!
 
 
Fin tottohäst i galopp i fyrgången.
 
 
 
 
Och den där jäkla tungan alltså, haha..bäst att posera med den när alla tar kort!