Throwback Thursday




H&M-wanties : black and copper.

Har ungefär hundra ljusstakar, lyktor och kuddar som jag vill inhandla. Vill bara sitta hemma och mysa runt i tofflor som någon himla mysfarbror, trycka kakor och kolla på mina pryttlar. Drömlivet just nu. Hade fan inte varit fel att vara en Hollywood-fru! :D
 
 


Fransar.

I helgen köpte jag en ny väska som jag har spanat in ett tag. Mina andra väskor är antingen trasiga eller ungefär 100 år gamla, så det behövdes verkligen en ny! Får se om jag pimpar den eller om den får vara som den är :)
 
 


Tatuäringar.

Tog lite bilder på mitt ben idag för att skicka till Marrrrtin eftersom han glömde att ta kort när han var klar i fredags. Så, jag kan väl lika gärna lägga upp dem här också!
På bilderna är den oinsmörjd och lite torr. Den har börjat klia lite liite också, så det kommer nog börja flagna imorgon. Lätt jobbigaste delen i läkeprocessen! Det enda jag gör om dagarna (och nätterna) då är att tänka på att inte klia. Får gå omkring och banka på mig själv som en galning, haha!
 
Skallepär (visst är han snygg?!?!!) har fått lite mera skugga i ögonen och näsan, och så har det blivit skuggat runt om. Vill fortfarande fixa lite mer linjer i hänglåset. Sen så ska det skuggas ännu lite mer runt om så det hänger ihop bättre och inte ser ut som ett klotterplank, rosorna ska skuggas och sen ska vi lägga till en Acherontia lachesis, Death's-head hawkmoth. Ingen aning om vad de heter på svenska. Dödskallesvärmare? Kommer bli tjusigt som tusan!
 
 


Kungsbacka.

I helgen så åkte vi till Kungsbacka en snabbis efter att jag kom hem från jobbet. Vi var först en snabb sväng på Kungsmässan (haha, hade typ 30-40 minuter på mig att shoppa!), och åkte sen och käkade thai/kina/whatever. Om det inte hade varit för att jag skulle upp klockan 4 dagen efter så hade vi gått på bio och kollat på Dawn of the Planet of the Apes, men det får bli en annan gång helt enkelt :) Har sett fram emot den filmen som tusan, och känner att ett Planet of the Apes-marathon hade varit på sin plats!
 
Stället vi käkade på hade juldekorationerna framme i juli månad, haha! Jaa, varför orka ta bort dem när de ändå ska fram igen efter några månader? xD
 
Skillnad på vårrullar.
 
Bääärss // Ful lampa.
 


Latest instagram.

 
 
Några av de senaste bilderna från min instagram.
Jag försöker lägga upp bilder på insta så ofta jag kommer ihåg, kan, och har något "roligt" att lägga upp. @mimmiaxelsson heter jag där och vill gärna ha fler awesome folk att följa. Så säg mig, vad heter ni på instagram? :)


Nytt - Black n' White.

När vi var i Kungsbacka i helgen så hade jag max 10 minuter på mig att kika inne på Indiska innan de stängde, men hann hitta både en lampskärm och en matta på rean. Fick båda två för typ 150 spänn, som hittat! Mattan går att ha utomhus och ska göra det lite mer mysigt ute på balkongen, och lampan får hänga i hallen och se cozy cozy ut. Det blir ju lite provosoriskt eftersom det bara är TVÅ månader kvar tills vi flyttar! Tjoho :D
 
Har för övrigt suttit ute på balkongen med tända ljus ikväll och bara njutit av kvällen, så himla skönt ute! Om det är någonting jag kommer sakna med den nya lägenheten så är det en stor balkong. Känns som att folket knappt kommer få plats att stå ute och bolma när vi har fest D:
 
 
 


Gåshud!

Igår kväll släpptes den officiella trailern för The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Jag hade inte tid att kolla försen nu ikväll, men det var verkligen värt att vänta på! AAAH vad jag längtar till december nu! Vill både se den och inte. Vill se den för att jag vet att den kommer vara grymt bra, men efter att man har sett den...så är Hobbit-triologin slut :( Buhu. Vill att den ska fortsätta i all oändlighet! Något som hade varit grymt hade varit om Peter Jackson och gänget hade gjort en serie baserad på Silmarillion. Det hade inte bara varit grymt, det hade till och med varit fantastiskt!
 


Tisdag.

Gomorron gomorron! Det har varit en stressig jobbhelg, så här har det ekat ganska tomt (förutom tidsinställda inlägg). Sen så var ju Olle hemma en sväng i helgen också så vi passade på att spendera lönen :) Ska bli skönt när han kommer hem om några dagar och allt blir som vanligt igen, det är såå tomt och tråkigt utan honom!
 
Av någon anledning så fick jag för mig att kolla på fastighetsägarens hemsida, och sista anmälningsdagen för våran lägenhet är idag. Fick precis lite panik. Jag tror inte att folk bryr sig, men när jag visar lägenheten så vill jag inte att det ligger pryttlar och kartonger framme. Blir nog ett litet panikröj både före och efter jobbet idag. Är väl inte så kul att behöva snubbla över 100 par Converse, jeansvästar, shoppingkassar osv haha :)
 
Hittade förresten min drömtävling igår som TWIGGY la ut på sin blogg. Peter Jackson och de andra skaparna av LOTR och The Hobbit har bestämt sig för att ha en tävling! Vinnarna kommer få åka till Nya Zeeland och få se vart allting spelades in med egna ögon, och dessutom få se The Battle of The Five Armies tillsammans med Peter Jackson - innan den kommer ut på bio i resten av världen. Det här är ju den bästa tävlingen någonsin, är helt jävla salig!
 
 


Guldklimpen!

Försökte få lite bilder på guldklimpen igår i det urtjusiga pannbandet som jag köpte på mässan på Göteborg Horse Show i våras (bättre sent än aldrig?). Pannbandet har Perfect Sit of Sweden's logga på sig, men jag köpte det inte i deras monter, såaatteeee..men jag antar att det är därifrån? Lite för dyrt, men hur fint som helst i alla fall :) Lyckades inte fånga färgen så bra, men det har jättefina 10 mm stora gröna, grågröna och vita pärlor tillsammans med guldrondeller. Nu ska vi bara hitta en fin mörkbrun nosgrimma, inte så snyggt matchat med en svart till mörkbrunt träns, ehe :) Aja, inte det största problemet här i världen.
 
 


Tatueringsbilder.

Bilder från gårdagen! Inplastat, kletigt, svullet. Härligt.
 
 
 
 


Snygging!

Jag skulle ta lite fina bilder på Prins efter ridpasset idag. Han är så bra på att posa, den där hästen!





Ledig fredag!

Har haft en väldigt bra ledig dag! Vaknade av att solen lös på mig så jag höll på att få värmeslag. Myste med Benjamin i sängen i en timme innan jag åkte iväg till stallet och red en nyskodd Prins som kändes helt fantastisk. Tölten blir bättre och bättre, han är väldigt lyhörd för hjälperna, kan skänkelvikning, rygga, bak- och framdelsvändning utan några problem. Känns så fantastiskt när vi bara klickar vissa stunder under passet och dansar runt tillsammans, sån härlig känsla!
 
Efter ridpasset så tog jag en raggardusch och åkte och tatuerade mig hos Martin. Linjerna på hänglåset blev tillsnyggade, skallen fick lite mer svart i sig, och så påbörjades det lite skuggning runt om så allt inte ser så platt och tråkigt ut. Har en känsla av att det här kommer bli riktigt bra :) Somnade till en stund under tiden vilket var jäkligt gött, men mot slutet var jag väldigt öm och det gjorde riktigt jävla ont. Svullnade upp väldigt mycket också, vilket jag inte brukar göra annars. Såg ut som att jag hade feta blåsor på benen! Vet inte om det berodde på värmen. Vi höll verkligen på att smälta bort; typ 30 grader varmt och varken AC eller någon fläkt. Att vi svettades som grisar är en jävla underdrift! Min teckning som tatueringarna är uppmålade på låg lite under mitt arsle, men efter lite go rövsvett så var ju den teckningen inte så fin längre, hahaha! Så himla mysigt :D
 
När jag kom hem från tatueringsstudion så hade min älskade fina underbara sambo precis kommit innanför dörren! Vi har bara träffats några ynka timmar de senaste två veckorna, så det blev lite puss- och kramkalas innan vi beställde pizza och tjockade ner oss i soffan. Härligt att ha min andra hälft hemma! ..tills han åker på måndag igen, he he heeee. Det suger.
 
 
 
Mysigt svettigt!
 
 
 


Bullet Belt.

TJOHOO! SOM jag har väntat på det här! Jag har velat ha ett patronbälte i fleeera år, men det har inte riktigt varit prioriterat att köpa ett bälte för 800 spänn. Men nu när både karlslok och jag tjänar storkovan så ska jag få ett i försenad födelsedagspresent av honom! Är så jäkla glad!
Men nu kommer det svåra..vilken färg ska man ta? Jag är verkligen en silvermänniska, men om jag kommer ihåg rätt så kändes det silvriga så plastigt jämfört med det i koppar när jag provade dem på Shock i Göteborg i våras. Men kommer jag trivas i det i koppar om jag väljer det? Beslutsångest!
 
 Bild 1 . Bild 2 . Bild 3
Patronbälten till höger från Shock.


Sleeping Beauty

Det är inte bara jag som blir helt utslagen av den här värmen. Mina katter ligger mest och väntar på att det ska bli kväll och svalt. Är inte riktigt van att se dem så, utan de brukar springa omkring som riktiga vildingar och vara allt annat än lugna.
Benjamin har såklart sin egna stil när han ligger och slaggar. Måste ju säga att han påminner lite om Sid från Ice Age, haha :)
 
 
 


Nytt!

Det är verkligen inte ofta som jag köper nya kläder, men igår så hittade jag en kimono/tunika på rean. Det var den sista de hade och den är i XS, men det gick ju finfint ändå. Perfekt nu när det är så varmt!
 
 


Onsdag.

Satans varmt det har varit idag, här har det verkligen inte gått i många knop. Men har fått lite gjort ändå, har till exempel skrivit på hyresavtalet för nya lägenheten, köpt isglass (som fick ätas upp snabbare än snabbast eftersom den smälte direkt), kollat i affärer och pillat naveln. Kvar att göra är bara att fixa morgondagens frukost och ta en lång kalldusch. Sen ska jag sova som en liten gris, upp klockan 4 imorgon bitti!

Tjoflöjt!





Tillfälligt.

Byte ut min apdåliga header till en annan apdålig header, bara tillfälligt dock. Duktiga EMMA ska hjälpa mig att få lite ordning på torpet, måste bara fixa lite bilder så hon har någonting att jobba med. Inte det lättaste eftersom min kamera börjar protestera och bildkvalitén bara blir sämre och sämre..men denna får väl duga tills vidare.
Har även fixat med lite nya ikoner (som jag hittade på DEN HÄR sidan) i sidospalten så det blir lite mer ordning, la även in vart man mer kan hitta mig (Tumblr, Weheartit och Pinterest). Småpyssel hela tiden!
 
 


Halvvägs.

Nu har jag ont i ryggen...lär mig aldrig att jag ska sitta vid köksbordet och inte i soffan och teckna. Kommer ju få puckelrygg när jag är 30 annars, haha!





Ledig dag!

Är ledig idag och hade en tatueringstid inbokad, men Martin känner sig inte helt 100 idag så vi skjuter fram den lite! Det betyder mer tid till att teckna :D Riktigt rolig att göra är den, så blir nog klar med denna i ett nafs.
Förutom att teckna idag så har jag tänkt göra en brakfrulle, ta en tripp med bilen och pyssla lite hemma. Blir en fin onsdag :)





WIP

Är i full gång med Agnes sugar skull. Så roliga att göra, fattar inte varför jag inte tecknar det oftare :) Myser till det med film, tända ljus (älskar Indiskas doftljus) och M&M. Taggar för tatueringsdag imorgon!








Charmtroll.

Alltså, mina två små katter..
Benjamin trampar alltid på min degiga mage så fort tillfälle ges, och då står han där svinlänge och trampar trampar trampar och kurrar ihjäl sig innan han lägger sig på magen eller på armen/vid armhålan. Mysigt! Och så Kosmos som ääälskar att tugga på min mobil. Han drar till sig mobilen och gnager på den, haha! Charmigt när de har sina små egenheter :)
 


Bushäst!

Oj oj oj, vilken underbart bra mobilkamera jag har. Eller inte.
Hur som helst, jag åkte till stallet direkt efter jobbet för att rida Prins. Svinaktigt varmt har det varit ute idag, så efter ridturen var vi lika svettiga båda två. Det blev en härlig rullning följt av några krumpuktsprång tillsammans med några uff-ljud i vanlig ordning när jag släppte ut honom i hagen sen. Tokstolle :)
 
 
 


Frozen.

Jag har faktiskt aldrig sett hela Frozen-filmen, utan har bara somnat till den så har sett kanske..halva? Jag har inte varit sådär supersugen att se klart hela, har tyckt att den verkar lite överskattad..men så råkade jag snubbla över denna videon på Youtube, och jag som är en sucker för Disneyfilmer och Disneylåtar föll ju såklart pladask! Har lyssnat på videon typ 100 gånger nu, tror våra grannar börjar bli lite trötta på mig, haha!
Anyways. Så, ikväll när jag börjar på Agnes teckning som hon har "beställt" så ska jag baske mig kolla/lyssna klart på hela filmen! Känns som att man måste sa sett den.
 
 
Och bara så ni vet, ungefär såhär vackert låter det när jag sjunger:


Ajrån Mejdän.

Såhär tuff är jag när jag handlar krubb. Snygga moves och så vidare! Sprillans nya pjuck också, de riktigt lyser! Är inte riktigt van vid det då jag har haft mina andra svarta Converse sen jag gick på högstadiet, dvs i typ 8 år..så ni kan ju tänka er hur fina de skorna är :D
 
 
 


Häst vs....mammut?

Jag kollade igenom lite bilder på mobilen, och jag har ju typ en miljon bilder på Prins (såklart!). Hittade en supercharmig bild från i vintras, hehe..alltså, är det en häst eller är det en mammut?! Man glömmer verkligen hur mycket päls de har på vintern! Och jag som tyckte att halvbloden jag red för några år sen var lurviga, det är ju verkligen ingenting mot islandshästarna! :D
 
Den översta bilden är tagen för ca 2 veckor sen, den undre är tagen i januari.
 
 
 


Läsvärt!

För snart två månader sedan så kopierade jag ett inlägg rakt av från en av mina favorithästbloggar baraelvira.se som handlade om Sverigedemokraterna. Ni kan läsa det inlägget på hennes blogg HÄR.
Nu har Elvira publicerat ännu ett välskrivet och tänkvärt inlägg som jag tycker fler ska läsa, så ännu en gång kopierar jag rakt av. Originalinlägget kan ni läsa HÄR!
 
 
"Blunda för problemen
 
Det här med att blunda för problem känner jag ofta är en ganska vanlig teknik hos hästmänniskor, säkert även hos mig själv från och till. Vi vet alla att hästmänniskor är ett alldeles särskilt släkte, med en önskan om att alltid ha rätt. Av någon anledning är det liksom så som vi fungerar. Fråga mig inte varför, men vi alla (hästmänniskor, alltså) är en del av denna märkliga hantering av normer, diskussioner och i vissa fall konflikter.

Att hamna i diskussion om hästar, med en hästmänniska, kan vara riktigt svårt. Oftast kommer man ingen vart, eftersom båda parter är lika envisa åt sitt eget håll. Ingenting annat än vad man själv gör är rätt, för att dra alla över en kam. Vad jag däremot aldrig tidigare gjort är att svepas in i en diskussion, made by hästmänniskor, om köttindustrin. Detta hände dock igår och låt oss säga som så: jag stannade inte länge, eftersom jag var såhär: <---> nära på att slita av mig håret av frustration. Vad är det egentligen med hästmänniskor och diskussioner!?!
 
Det hela började med att en tjej sa att hon sedan ett tag tillbaka varit vegan. På senare tid hade hon börjat fundera på vad vi gjorde mot hästarna, hon kände att det började bli dags att ta avstånd även från det - inte bara missbruket av djuren som hamnar på tallriken. Själv tycker jag att det låter rimligt och jag förstår hur hon tänker. Hade hon däremot valt att vara vegan och fortsatt med hästarna som tidigare, då hade jag varit okej med det också, även om jag kanske inte hade kunnat identifiera mig lika väl med tankesättet. Det är helt och hållet hennes val tycker jag, helt enkelt. Tjejen delade med sig av sina reflektioner, utan att på något sätt lägga in pikar eller dra på med en provocerande ton.
 
En stund senare var det kaos i kommentarsfältet. Vad som förvånade mig mest var all kritik hon fick, från (häst)människor som tyckte hon borde äta kött (för det är ju deras val att göra åt henne... Eller..?). Deras upprörda känslor verkade bubbla upp på nolltid och kommentarer i stil med "slaktdjuren har det jättebra! Ska vi släppa alla djuren lösa eller??" (skräll, har aldrig hört det uttrycket förr) publicerades ihärdigt. Här någonstans kände jag: "vänta... va?".
 
Jag la in en vänlig kommentar, eftersom jag verkligen inte höll med de köttförespråkarna som påstod att alla djur har det bra. De bönder som behandlar sina djur med omsorg ska naturligtvis respekteras, men det var som att diskussionen inte riktigt handlade om dem. Köttförespråkarna verkade snarare försvara de levnadsförhållanden som verkligen förtjänar kritik, åtminstone i mina ögon. Där grisarna står inne i trånga, trånga boxar hela livet och där de lever ett liv utan ett uns av solljus. Där de är så stressade att de biter av varandras svansar och där de inte har någon halm att böka i - trots att det är lag på det. I min värld är det fullkomligt omoraliskt att behandla levande varelser på det viset, därför blev jag så förvånad när folk faktiskt försvarade det så pass. Anledningen till varför jag kommenterade var för att en kvinna hade sagt ungefär "gå inte på alla vinklade bilder med dålig grishållning, så ser det inte ut!!!". Svar: jo. Det gör ju det, i väldigt många fall. Jag har själv sett det med egna ögon, även om jag kanske helst hade sluppit det. Vilket jag även sa till henne, på samma gång som jag bifogade denna bilden:
 
 
Fotot ovan tog jag när jag gjorde ett reportage om svensk grishållning. Jag ringde runt till många grisbönder i hopp om att få fotografera i deras stallar, men ingen ville få sin djurhållning dokumenterad på bild. Den gård som lät mig komma och plåta var ett naturbruksgymnasium. Att de är stolta över hur de behandlar grisarna är naturligtvis en förutsättning, eftersom det är den kunskapen som lärs vidare till kommande generationer. Trots det möttes jag av total misär. Det första jag såg när jag kom in i stallet var en stor whiteboard med texten "OBS! Ingen halm till grisarna!". När jag vandrade vidare in möttes jag av grisar som skrek, bråkade och gnagde frenetiskt på gallren. Det är den sortens grishållning som anses som bra, något som vi svenskar "bör" vara stolta över att representera. Om det där är bra, då vill jag helst inte ens veta vad som är dåligt.
 
Trots att jag var på plats med min kamera och trots att jag själv sett det med egna ögon gick poängen inte fram hos kvinnan jag försökte diskutera med. Hennes svar löd följande: "för mig ser bilden ut som om grisar rymt (vilket händer) och hamnat i fel box och kommit i slagsmål." i ett annat sa hon "du hade kunnat få en minst lika otäck bild på min tacka när hon hade ögoninflammation, med rätt vinkel på bilden skulle du kunna få en relativt otäck bild på henne idag också eftersom hon är blind på det ögat = ögat är blåvitt".

Jag har nästan, men bara nästan, slutat förvånas över denna typen av ignorans. Nu pekar jag ingenting personligt mot kvinnan jag kort argumenterade med, jag menar generellt. Precis samma typ av argument användes mot exempelvis Falsterbobilderna. Även om jag var på plats och såg hästarnas gapande munnar och ryckande svansar så viftar folk bort det. Jag blir lite smått galen på det hela. HUR ska vi få förändring om vi inte vågar SE problemen? Eller är det rent utav så att människan är för lat i sin natur, att vi värdesätter slentrian och andra individers misär högre än vårt eget engagemang? Jag blir så vansinnigt trött på att vi är så fruktansvärt duktiga på att blunda för det vi har precis framför näsan.

För vet ni vad? Även om kvinnan ville sätta sin egen historia på grisbilden; att grisen "hade rymt till en annan box och hamnat i slagsmål", så var det inte verkligheten. Likt att Falsterbobilderna var långt ifrån de "ögonblickbilder" som många försökte få det till. Det handlade över huvud taget inte om några grisrymlingar på bilden ovan, det var enbart en ursäkt för att slippa se uppförsbacken som vi har framför oss. Grisarna var blodiga, trasiga och väldigt, väldigt ledsna. Att vända bort blicken och försöka övertala sig själv att djurhållningen är bra kommer inte ge resultat. Djuren kommer inte bli lyckligare av att vi intalar oss det, för att rättfärdiga vår överflödiga köttkonsumtion. Det finns ingen ursäkt för den typen av ignorans, vi måste börja bry oss. Oavsett om det gäller grisar, getter, kor eller hästar. Öppna ögonen, det är dags att börja se."
 
 
 
 
 


Syjunta!

Pimpar min favoritväst och lyssnar på senaste avsnittet av relationspodden. Känner mig som en fnissande liten pysseltant! :3






Mina tatueringar.

Det ligger uppe lite under kategorin Body Modification, men tänkte att det kunde vara kul med ett "sammanställande" inlägg om vilka tatueringar jag har idag. Har ju trots allt samlat på mig några stycken, och på onsdag är det dags att fortsätta på benet :)
Så här kommer ett låångt inlägg fullt med tatueringsbilder! Orkar inte bry mig om att valkar, celluliter, bristningar, halvorakade ben osv kom med, det är ju faktiskt så jag (och de flesta andra) ser ut, så varför dölja det? Jag gillar mig själv ändå.
 
Min första tatuering gjorde jag våren 2010 hos Vector Mossby hemma i Falköping. På den tiden hade Vector inte tatuerat speciellt länge och hade ingen egen studio. Tatueringen är en frihandstatuering (dvs, han målade den direkt på mig) och även min favorittatuering. Det gjorde sjuuukt ont att tatuera upp mot revbenen, säkert den värsta fysiska smärtan jag någonsin varit med om. Så att tatuera på revbenen framöver kommer det inte vara tal om, haha!
Såhär ser rosorna ut idag:
 
 
LÄNK till studions Facebooksida.
 
Nästa tatuering är den enda som jag ångrar att jag över huvud taget gjorde..eller, jag ångrar inte att jag gjorde den, jag ångrar att jag gjorde den hos den personen. En kompis till mig skulle åka och tatuera sig i Skövde och frågade om jag ville hänga med och samtidigt göra en liten jag också. Självklart hänkade jag! Jag skulle ha något så enkelt som ett hjärta på ovansidan av handleden. Jag fick en snorkråka. Och eftersom denna historien inte var tillräckligt bra redan här så lyckades han dessutom felstava min kompis tatuering. Vilken lirare! Antagligen har den här killen bra rykte i och runt Skövde, men jag tänker fan aldrig sätta min fot i hans studio igen. Helt seriöst, kolla hur skiten såg ut när den hade börjat läka:
 
 
 
Efter missödet med snorkråkan så bestämde jag mig för att aldrig mer tatuera mig hos någon som jag inte hade kollat upp ordentligt innan. Så nästa tatuering (hösten/vintern 2010) blev hos Vector igen, då i hans nyöppnade studio i Falköping. Jag fick precis det jag frågade efter och blev himlans nöjd! Älskar såklart min kungakrona, och planen är att den så småningom ska byggas ut och bli en helsleeve. Han var snäll och fixade linjerna på snorkråkan också, så det känns okej att leva med den fram tills dagen då den ska tatueras över! Såhär ser kungakronan ut idag:
 
 
Och såhär ser snorkråkan ut idag. Och ja, den är lika skev i verkligheten som den ser ut att vara på bilderna. Usch.
 
 
Mitt ben har det ju varit en del bilder på här det senaste, så kanske inte behöver spamma bilder i det här inlägget. Har i alla fall 6 (egentligen 7) stycken tatueringar från olika tillfällen på mitt högra lår; ett litet hjärta och en sugarskull (som är en coverup på en ful spindel) som jag gjort på mig själv med min egna tatueringsmaskin. Sen så har Martin gjort alla rosor, hänglåset och döskallen. Han har ju som sagt fått mitt lår att köra på så han kan öva och bli en bra tatuerare! Döskallen är jag väldigt nöjd med, men i hänglåset ska linjerna fyllas i eftersom de ser lite galna ut, den ena rosen ska fyllas i och få lite mer djup, och sen så ska ju rosorna på baksidan av låret skuggas. Sen så vill jag att det skuggas en del runt om så att det hänger ihop mer, vill inte se ut som ett klotterplank (vilket jag tycker att jag gör just nu). Men i alla fall, såhär ser det ut idag:
 
 
Sen, sist och minst, har vi tatueringarna som jag gjorde tillsammans med Agnes på Sweden Rock Festival 2013! Agnes och jag satt med de andra i vårat camp och söp när vi kom på att vi ville tatuera varsin kamel på ena stortån (en kameltå), så vi galopperade iväg till tältet på festivalområdet där det satt flera tatuerare och hade drop-in. Vi blev tatuerade av Emilia Lee som kom typ 3a i Ink Master Sverige 2012. Verkligen jättegullig tjej! Samtidigt så passade Anges på att fylla i en text, och jag gjorde min Mimmi-tatuering på handleden! Dessa två är verkligen två av mina favorittatueringar :)
 
 
 


Halvnaken.

Idag är det strålande sol och vaaarmt, och jag njuter av vädret inifrån. Är ledig hela helgen och har bestämt att jag bara ska vara hemma och ta det lugnt. Förutom att jag har tvättid i eftermiddag så har jag ingenting planerat. Ska nog laga broccolisoppa, börja på en ny teckning, måla naglarna och sy fast min Motörhead-patch. Låter som en bra lördag! Olle kommer hem ikväll också, han har ju varit iväg uppe i Dalarna och jobbat i en vecka nu. När man tänker tillbaka så har tiden gått fort, men samtidigt har det varit så sjukt tråkigt att ha varit ensam och saknar honom jättemycket, så det ska bli skönt att han kommer hem igen! ...tills han åker tillbaka och jobbar om några dagar igen, haha. Tur att jag har mina katter! #crazycatlady
 
I alla fall. Idag är det så varmt ute så jag skuttar runt i bara t-shirt och trosor för att inte smälta bort. Får väl slänga på mig ett par shorts innan jag går ner till tvättstugan, kan ju bli ett litet awkward moment annars om man träffar på någon i trappuppgången. Hehe. Har på mig min nya Motörhead-tisha som är en av dem som jag köpte på Sweden Rock. Älskar den!
 


Perfekt avslut!

Har varit uppe sen 4 imorse, jobbat hela dagen, och åkte sedan till stallet för att rida Prins en sväng. Perfekt väder ute, njöt av varje sekund! Underbart att galoppera fram på grusvägen i eftermiddagssolen. En perfekt avslutning på jobbarveckan :)

Nu på eftermiddagen så skrev Agnes till mig att Motörhead ska spela på Way out West i Göteborg i augusti. Åh, vill  gärna gå! Känner att man får passa på att se dem live innan de lägger av, vilket säkert inte är så jättelångt borta. Men det som känns lite sådär är att de (antagligen) ska spela på torsdagen, plus att det tar emot att betala över 800 spänn för en festivalspelning. Hade varit en sak om man hade velat se fler band, men det är ju bara dem jag vill se. Såatteeeeeee. Vi får fundera påt!





Musikhöst!

Denna hösten kommer verkligen bli awesome! Efter en sommar med massa jobb så är det flera spelningar att se fram emot; Edguy och Accept spelar helgen 20-21 september, Saxon den 9 november, och At the Gates 27 november, alla på Trädgårn i Göteborg. Sen icke att förglöma, jag ju iväg till Danmark med bland annat min systeryster och se fantastiska Lady Gaga den 27 september! Vi såg henne i Köpenhamn 2012 och konsterten var såå grym! Så det kommer bli hur kul som helst :) Konstigt nog har jag inte lyssnat på henne på jättelänge (hon är ju trots allt en av mina favoritisar), utan har varit väldigt insnöad på mina tre favoritband Motörhead, Accept och Iron Maiden det senaste..detta måste ändras på!
 
Telephone är fortfarande min favoritlåt och favoritmusikvideo med Mother Monster. Älskar kläderna, sminket, storyn.. Blev dock lite chockad när jag såg att det var över 4 år sedan som musikvideon kom ut. FYRA år? Vafan hände?
 


Beach 2014!

Gekås vet verkligen hur de ska göda sin personal, haha! Idag tog jag med mig två stooora påsar med M&M, igår var det också två och någon dag förra veckan slank det också med två stycken. Så på mindre än en vecka har jag fått med mig nästan 2,5 KILO godis! Känner hur fettvalkarna växer as we speak. Men fan vad goda de är, man kan ju inte sluta äta när man väl har börjat! 
Fast, jag måste ju tillägga att jag inte har ätit, eller tänker äta, allting själv. I lördags var Emma väääldigt flitig med fingrarna i godisskålen, likaså Ollis. Och när jag tar hem så är det för att ge det till Olle :) sen att de står och ser goda ut och läskas kan väl inte jag hjälpa, höhö. Ännu värre blir det när man kommer hem hungrig från jobbet och inte orkar laga mat.

Det är alltså sånt som datumet har gått ut på som de inte får sälja, så det delas ut till personalen..



Varandras motpoler.

Idag blev det bestämt! Vi kommer med 100% säkerhet att flytta i oktober! Innan har vi bara haft första plats i kön och tackat ja, men nu är det bekräftat och avtalet ligger utskrivet hos fastighetsägaren och väntar på att bli påskrivet :) Underbart!
Och jag är heeelt lyrisk! Samtidigt som jag gillar lägenheten som vi bor i nu så ska det bli så himla kul med något nytt som vi skaffar tillsammans. Jag planerar rensning, hur jag ska packa osv..jag har till och med räknat ut hur vi ska dela upp flyttlasset (ja, i hör ju..) så vi bara tar möblerna och det allra nödvändigaste på "flyttdagen", men att vi tar sånt vi inte kommer använda några dagar tidigare när vi har fått nyckeln. Jag har till och med räknat ut hur vi ska göra med kattskrällerna. Känner mig på gränsen till knäpp i huvudet. Tur att jag är ihop med en kille som är helt tvärt emot vad jag är. Vi är verkligen varandras motpoler, vilket jag känner är skönt eftersom det hade varit väldigt jobbigt om båda två var pilla-sig-i-naveln-och-göra-allt-i-sista-sekunden-männikor eller planera-allt-in-i-minsta-detalj-och-tvunget-göra-hundra-listor-som-ska-bockas-av-människor. Det hade blivit smått hysteriskt.
Det bästa är att han vet hur jag fungerar, så när vi pratade i telefon med varandra ikväll (han är uppe i Dalarna och jobbar när de har semseter på han riktiga jobb) och jag nästan hoppade och skuttade i soffan när jag berättade att jag var så jävla taggad på att börja packa redan nu. "Neeejmen älskling, det går ju inte! Du får tänka att du packar istället, skriv några listor!". Haha! Tur att han vet hur jag ska tacklas :)
 
På tal om varandras motpoler. Någon som lyssnat på Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas podd Relationspodden? Jag har plöjt igenom några avsnitt under tiden som jag har städat, diskat och gjort sånna saker, och det roligaste tycker jag är när de har sina "personliga frågor" till varandra. Sån jääkla stor igenkänningsfaktor! Olle och jag upp i dagen! Olle är den som lämnar den smutsiga tallriken i diskhon, lämnar den blöta handduken på golvet, inte stänger toalocket, inte byter toapapper, inte släcker lamporna efter sig..ja ni fattar. Och jag är den där tjatiga och gnatiga kärringen som går efter och fixar allt efter honom. Blir så full i skratt när jag hör Bingo och Katrin tjattra om detta i sin podd! Skönt att veta att man inte är den enda tjatkärringen här i världen.
 
Nu ska jag lyssna på det senaste avsnittet av relationspodden, sedan ska jag gå och lägga mig. Varit vaken sedan 4 imorse så ska passa på att sooooova när jag har några timmars sovmorgon imorgon.
Sorry för massa massa text. Tjoflöjt!
 
 
Mysiga inspirationsbilder. Alla bilder har jag tagit från DENNA bloggen.
 


Mimmi <3 listor

Finns det något jag verkligen älskar så är det att skiva listor. Jag gör listor till allt. Nästan i alla fall. Som idag, ska bara städa och plocka iordning lite, vanliga vardagssysslor som jag ska komma ikapp med helt enkelt. Då måste jag ha en lista för att bocka av när jag har dammsugit, diskat osv. Hur sjukt är inte det? Kanske hänger ihop med alla tvångstankar jag har? För jag kan ju skriva om listan flera gånger också, vilket är ännu värre. Om något ord inte ser bra ut så måste måste måste jag skriva om hela listan. Jävligt jobbigt.

Dagens lista + lite listor inför flytten. Lär ju komma minst ett par listor till! :D




Skärmshopping.

Egentligen behöver vi inte köpa någonting nytt i samband med att vi flyttar för vi har det mesta, men det är så himla kul att kolla på massa fint! Skulle lätt kunna åka till tex IKEA bara för att gå omkring och kolla. Min sambo är dock inte så förtjust i det, så det kommer inte att hända haha. Så jag får helt enkelt sitta hemma och skärmshoppa istället :)
 
Alla grejerna kommer från DENNA och DENNA sidan.


Favoritplats.

Idag har det varit k a o s på jobbet. Det har ju varit svinvarmt och jättefint väder i flera dagar nu, och idag spöregnar det = alla åker och shoppar. Så jag fick jobba över i en timme, puh. Och nu är jag så jäkla trött så det blir tidig kväll ikväll!
I alla fall, nu när det har varit så varmt så har mina katter en favoritplats att slappa på; i gardinerna bakom dörren till den franska balkongen. Eftersom vi har öppet där väldigt ofta så är det väl skönt när det luftar, eller något :p Knäppkatter!
 
Sen kanske jag borde fundera på att lägga upp mina gardiner, haha. Så jäkla långa.
 
 
 
 


Sigurd.

Igår satt jag och målade på Emmas häst Sigurd. Linjerna blev klara och var hyfsat nöjd inför färgläggningen med mina Promarkers. Eftersom jag inte har så många färger än så fick jag tänka efter hur jag skulle göra för att få en hyfsad Sigurd-färg, och kom fram till att jag skulle grunda med färgen Walnut (som är typ lite rödbrun). Vad händer mitt i allt? Jo, den torkar! Blir svinsur och fortsätter måla med färgen Henna istället, som är ganska lik Walnut men lite rödare. Men tro fan att den torkar också! Blir svinförbannad och låter dem stå med breda spetsen ner ett tag (vilket man egentligen inte ska göra då de kan förstöras) och får altenera mellan dem. Får ett skitdåligt grundresultat, men skiter i det och går på fägen som jag ska täcka allt med - Umber. Utan någon färg under så är den lite gråbrun (det är färgen som jag färglade skäcken med), så med Walnut som grundfärg skulle det bli en bra Sigurd-färg. Men se på fan, Umber torkar den också! ALLTSÅ, vad är det här?!

Så, det jag ville säga är att resultatet inte alls blev som jag hade tänkt mig på grund av de jävla pennorna som inte alls ville samarbeta med mig. Och inte den svarta mulen heller. Inte på grund av krånglande pennor, utan för att jag inte är speciellt van vid dem än. Har trots allt inte målat med dem speciellt många gånger.
Men Emma blev jättenöjd och det är det som är huvudsaken! Ska försöka rädda den några gånger till så jag också blir nöjd, annars så får det här duga.
 
 
 
Vet inte vad det är med mina katter, men de älskar att lägga sig på teckningarna när jag ska ta kort på dem!
 


Pirates!

Det är så mycket tankar och idéer runt den nya lägenheten just nu! Kollar runt på tapeter, möbler, flyttips etc osv. Det är två och en halv månad kvar tills vi får den, men har redan börjat rensa i förråd, linneskåp och garderober på saker som vi inte använder. Härligt att vara ute i god tid :)
Idag när Emma var här så satt hon, jag och Olle och pratade om inflyttningsfesten och att Emma måste vara bartender på den eftersom hon kommer vara utbildad och allt. Självklart pratades det vidare på att vi måste skaffa ett barbord..vilket är något jag egentligen INTE vill ha i min (eum, vår) lägenhet. Tycker det osar 90-talet lika mycket som tapetbårderna i den nya hallen. Ser framför mig det där typiska IKEA-barbordet med tillhörande halvfula barstolar som ingen kommer använda och som bara kommer stå i ett hörn och ta upp plats, dels för att stolarna är jobbiga att ta sig upp och ner ifrån, och dels för att det är helt off från resten av festen. Men så googlade jag på barMÖBEL istället och fick idéer om en halvshabbig piratbar som är fylld till bredden med rom och cola. DET hade varit något! En barmöbel som ser ut att komma direkt från antingen en pub i Skottland, eller från en pirathamn i Västindien. Självklart ska den vara mörk, mystisk och se välanvänd ut. Och vara fylld med alla möjliga sorters alkohol så Emma kan blanda goda drinkar :D Tror det vankas en Tysklandsresa framöver!
 
Hurra! Vilken pixlig bild jag fick tag på!
 
Källor bild 1, bild 2, bild 3.
 
 


Godmorgon!

Varit vaken i över en timme och kollat på Nyhetsmorgon. Hämtade karlsloken i Varberg i natt och somnade seeent, så är förvånad att jag vaknade såpass tidigt, haha. Olle köpte med sig pizza på vägen hem, så idag blir det pizzafrukost samtidigt som jag plöjer igenom flödet på Bloglovin'. Bilringarna hurrar! 
Lite senare kommer Emma hit. Hon åker till Rhodos på bartenderutbildning imorgon så vi ska ha avskedsträff ^^ det ser verkligen förjävligt ut här hemma, så nu ska jag försöka röja upp lite så hon över huvud taget kommer in i lägenheten. Kan ju vara en fördel :D


Tycker sånna här bilder är så sjukt läskiga, haha! Känns som att något läskigt ska hoppa upp ur diket!






Favoriter!

Vi har inte lämnat in svaret till hyresvärden än, men vi har bestämt oss för att ta lägenheten! TJOHOOO! :D  Så i oktober blir det flytt, heeela 500 meter haha! Firar detta med att lyssna på mina favoriter medans jag rensar och röjer lite inför flytten :)
Åh, vill stå front row på Maiden med Agnes igen :(
 
 
 
 


Just nu:

Har ritat lite nu på morgonen. Håller på att göra en bild åt Emma, vilket är svårt men kul :) Nu ska jag lägga på mig ett face och sedan dra iväg till jobbet. Det är svinvarmt ute idag också, så det blir spännande att se hur varmt det är inne i varuhuset..
 




Tapetinspiration.

Nu har vi varit och kollat på lägenheten! Det var mycket som var bra; perkettgolv i vardagsrummet, glashällsspis, inbyggd ugn med micro, diskmaskin, två stycken klädkammare..men ett av väldigt få minus var att det var fruktansvärt fula tapeter! Riktigt gräsliga, till och med Olle tyckte att de var svinfula. Såg ut som att människan som valt dem fastnat någonstans på 90-talet. Usch. Så hela eftermiddagen har jag kollat på fina tapeter och drömt mig bort lite..inte för att vi har bestämt oss än, utan vi ska tänka på det och väga för- och nackdelar lite till. Men drömma bort kan man ju göra ändå :)
Lär dock inte kunna gå så wild and crazy med tapeterna eftersom det är en hyresrätt. Men vad tusan!
 
Oavsett om vi flyttar i oktober eller inte så behöver här rensas. Älskar att rensa! Och vårat förråd fullkomligt svämmar över av grejer. Vi får nog inte plats med en pryl till där nere, och då har vi typ dubblet så stort förråd än vad som är "normalt". Så resten av kvällen så ska jag slänga grejer som vi inte använder :)
 
 
 
 Bilder från DENNA och DENNA sidan.


Blekfis.

"HELVETE vad blek du är! Det riktigt lyser om benen!" Hahaha, jotack jag vet :D And I löööve it!
 
 


Onsdag.

Godmorgon!
Klockan är inte 9 än och det är redan sviiinvarmt. Idag är jag ledig och hade tänkt åka och rida ganska snart så det inte hinner bli kokande hett, och sen i eftermiddag ska Olle och jag åka och kolla på lägenheten! Yep, vi fick erbjunade på den och vi står först i kön :D Vi tycker dock att den är lite för dyr och att hoppet i hyran från det vi har nu blir ganska stort..1600 kronor dyrare för att vara eakt. Men vem vet, den kanske är jääättefin och värd varenda krona? Så det ska bli spännande att kolla på den :)
Dessutom, den vi bor i nu har ju Olle flyttat in hos mig i, men om vi bestämmer oss för denna så blir det ju mer att vi flyttar till våran lägenhet tillsammans. Svårt att förklara, men hoppas någon fattar haha.
 
Hade kort dag på jobbet igår vilket kändes otroligt skönt. Det är inte bara svinmycket folk nu i semetertider, utan det är så jääävla varmt i varuhuset också! Även på morgonen innan varuhuset har öppnat. Man kan liksom bara stå helt stilla på golvet och svetten bara rinner, helt sjukt är det. Så man känner ju sig lagom fräsch när man kommer hem och har svettats som en gris sen klockan 6 på morgonen..
I alla fall. Efter jobbet åkte jag till stallet och såg fram emot en utetur på Prins. Men vad händer när jag håller på att fixa iordning honom? Det börjar såklart regna och mullra. Så jag skippade uteritten och red i paddocken tills det brakade för mycket i himlen. Och preciiis när jag kom tillbaka till stallet så började det att hällregna, sån jäkla timing! Och sen brakade åskan loss så det skakade i marken, haha. Mysigt :)
Så eftersom det inte blev någon tur igår så får den bli idag istället. Håll tummarna för att han inte är på rädd-för-allt-humör.
Tjing tjing!
 
Från Sweden Rock. Bara 329 dagar kvar till SRF 2015!
 


Till Agnes!

Snygging på gårdagens 50-årsfest.

Agnes klagar på att jag aldrig uppdaterar bloggen, så jag får väl ta mig i kragen! 
Igår: åkte på 50-årsfest direkt efter jobbet, därav den snygga outfittan. Käkade god mat och hade sjukt kul, men var tvungen att sticka hem tidigt eftersom det är kneg idag.
Idag: jobb hela dagen. Sjukt bra betalt på söndagar, så augustiplånkan jublar och slår frivolter.
Annars: Sotis har inte kommit hem än :( både jag och andra runt om har sett honom i veckan, men han är så jäkla rädd och svår att fånga. Men folk är så himla snälla; grannar håller ögonen öppna, flera stycken har ringt när de har sett honom, efterlysningen har över 300 delningar på Facebook, folk jag inte ens känner har varit ute och letat och ropat. Folk är så otroligt snälla och hjälpsamma! :)


Fingers crossed!

Igår lämnde Olle och jag en intresseanmälan på en ny lägenhet! Vi trivs bra i den vi bor i nu; vi har bra grannar, stooor balkong, stort kök, hyftat nyrenoverat badrum. Men nu när Olle har fått fast heltidsjobb (Har jag berättat det förresten?!) så vill vi gärna gradera upp oss lite och har pratat ett tag om att försöka få tag på en trea. Och igår kom det ut just en trea! Vi har blivit så bortskämda med stor balkong, så jag tycker denna är så jäkla liten..men å andra sidan har lägenheten diskmaskin, två stycken klädkammare, och hyfsat nyrenoverat kök och badrum. Dessutom så ligger det mycket lugnare än vad vi bor nu, för vi bor mitt emellan järnvägsspåret och en väg med mycket och tung trafik. Men sen så ska man hosta upp mer än en tusenlapp mer för den andra lägenheten också. Så man får väga för- och nackdelar hela tiden! Oh well, vi får hoppas att vi har tillräckligt med poäng så vi i alla fall får kolla på den, så bestämmer vi oss efter det :) HOPPAS HOPPAS! Det bästa är att det inte är alls långt att flytta i så fall, sisådär 400-500 meter, haha!