Sista februari

Denna dagen har inte gått i många knop. Vaknade ganska tidigt och satte mig och spelade The Sims 3, och sen mitt på dagen när Olle och Emma hade vaknat så fixade jag ihop massa god frukost som vi sen mumsade i oss framför lite Game of Thrones. Sen har det bara varit en himla massa slappande i soffan och en liten promenad till sjön. Soligt men svinkallt i vinden!
Nu har jag perkerat mig framför Elizabeth som går på TV, lär somna om inte allt för många minuter. Imorgon ska vi på loppis i Sätila, Agnes ska stå vid ett bord så vi tänkte göra henne lite sällskap. Sen så kanske man hittar något fint för en billig peng :) Älskar loppis!
 
 
 
 


Tjejkväll

Igår kväll hade Agnes, Emma och jag lite tjejkväll med god mat och dricka. Så mysigt att fixa mat tillsammans, tjöta och pimpla vin :) Tillslut så somnade vi med Super Size Me (öh?) på TVn, och när jag vaknade igen vid 4 så var Agnes borta och Emma låg och snarkade i soffan haha!
Vi åt en konstig jäkla blandning på maten, tog bara allt som var gott..vårrullar, bacon- och broccolipaj, baconinlindade dadlar, baconinlindade sparrisar, 3 sorters choklad, chips, jordnötsbågar.. eh ja. Gott var det i alla fall :D
 
 
 


Tavelvägg

Även om vi har kommit iordning helt här hemma nu så är fortfarande kattrummet (dvs extrarummet) väldigt tråkigt och kalt. Och tråkigt. Och ännu mer tråkigt. Vi använder det mest för att ha bokhyllorna i, jag sitter och målar och tecknar där ibland, och Olle spelar på gitarren där inne. Skulle gärna vilja göra det till ett mysigt och kreativt rum där man kan få massor av inspiration. Kanske med en läshörna där man kan kura ihop sig under regniga dagar.
Har dock inte så många idéer på vad jag ska göra, så tills vidare har jag börjat pyssla med en tavelvägg som jag ska fylla med bilder som jag har målat. Har typ ingenting som får plats i någon av mina små ramar eftersom jag nästan alltid målar på A3-papper, så jag får knåpa ihop nya små bilder. Kul att ha som projekt :)
 
 


Batcave

I helgen blev jag lite pysselsugen, så jag fixade ihop några väggdekorationer som jag tänkt göra i flera månader (det där med att få tummen ur är inte alltid så lätt).
Jag tog bara vanligt kopieringpapper, målade ut mina fina fladdermöss i olika storlekar (sen är det ju bara att måla av dem så går de hundra gånger fortare), fyllde i dem med vanlig svart tusch och klippte ut. Lite tidskrävande, men hur roligt och enkelt som helst :) Hade egenligen velat ha lite tjockare svart papper, men eftersom jag inte äger något sånt så fick det bli vanligt vitt, vilket gjorde att det tog lite längre tid. Behöver verkligen köpa nya svarta tuschpennor nu i alla fall, haha.
 
Hur roligt som helst med sånna här väggdekorationer, för man kan ju variera i all oändlighet med färger, former och motiv. Bara att köpa papper i de färgerna man vill ha så går det att göra allt från blommor och fjärilar, till spindlar och fladdermöss. Lär komma upp några fler här hemma om inte allt för lång tid :)
 
 


Wanties - Black Moon Lilith

Kimono . Topp . Klänning
Leggings . Kimono . Topp


En sån där måndag

Idag är en sån där måndag då man bara vill stanna kvar under en filt i soffan, läsa en bok och pimpla varmt te hela dagen. Sånt jäkla pissväder ute - halvstorm och snöblandat regn. Var i stallet imorse och fixade all mockning osv, men Prins fick stå. Aldrig att jag rider ut i den här skiten! Hoppas på bättre väder imorgon så jag kan ta en mysig tur ut.
 
Jag har precis börjat läsa Bilbo, äntligen! Har dragit mig i flera år eftersom jag misslyckades totalt när jag försökte läsa Sagan om Ringen-böckerna för typ 10 år sedan. Tycker de har ett så jobbigt språk att läsa, så tänkte att alla Tolkiens böcker säkert var sånna. Men Bilbo är mycket lättare! Kanske inte så konstigt eftersom det från början är en barnbok. Anyways. Sen när jag är klar med denna hoppas jag på att få tummen ur och läsa Kampen om Järntronen, och sen läsa hela serien. Får se om det finns någon bokmal där långt inne :)
 
Nu ska jag försöka beta av alla inlägg på Bloglovin', har bara sisådär 350 stycken att plöja igenom. När jag är inne i min vanliga rutin och kollar Bloglovin' 2-3 gånger om dagen så tycker jag att jag följer för få bloggar. Men som nu när jag har haft "uppehåll" från allting så följer jag definitivt för många. Ses igen om ett år när jag plöjt igenom allt, haj.
 
 


Valentines Day

Det har blivit lite uppehåll här det senaste, dels så händer det inte speciellt mycket och dels så har jag inte varit speciellt taggad på att uppdatera. Men nu ska jag försöka fortsätta som om inget har hänt :)
 
Alla hjärtans dag. Vad gjorde ni då? Olle och jag hade bjudit in två kompisar (som också är ett par) för lite gott käk och alkohol. Viktigt är dock att det inte var någon parmiddag, haha! :p Killarna stod för matlagningen och vi tjejer stod för vindrickandet. Mycket trevligt och maten var förvånandsvärt god! Dagen efter var dock inte lika rolig och jag var svindålig till sent på kvällen. Aldrig mer en fylla på endast vin! Usch.
 
 
 
 
 
 
Efterrätten fick slukas upp dagen efter istället till Sex And The City-filmerna :)
 


Throwback


De senaste två åren har det inte hänt så mycket på utseende-fronten för min del. Det största är väl att jag försökte mig på rött under en period, men gav upp och färgade tillbaka till svart när jag insåg hur mycket produkter, tid och tålamod det krävdes för att hålla färgen jämn och snygg. Så om man räknar bort avsaknaden av en medusa och att håret är 15 cm kortare på bilden än vad det ät nu så hade man ju kunnat tro att den är tagen nyligen. Hah :p Fick precis ett jävla behov av att göra någon förändring! Ögonbrynslyft, klippa av allt hår eller byta till en gullig rosa stil. Vi får se.



Inflyttningsfest!

Förra lördagen så hade Agnes och Darny inflyttningsfest i sin nya lya. Hade en grymt kul kväll med massa roligt folk. Som vanligt när man har kul så var kvällen slut alldeles för snabbt, och precis när man hade som roligast så var man trött och helt plötsligt låg man på en madass och sov med smink och patronbälte fortfarande på - precis som vanligt :p
 
Dagen efter så åkte Olle och jag hem till hans föräldrar för lillajul (öh?), någonting som antagligen är tradition hos dem. Asknäppt med julmat i februari. Hur som helst, eftersom julmat är det bästa som finns så var det såklart svingött, och ännu bättre är det att käka det på bakfyllan. Så jag har gärna lillajul varje månad :D
 
 
 
 
 


Sjukstuga

Har varit kass i några dagar nu. Bihåleinflammation (som vanligt...), spränghuvudvärk och illamående till och från. Har tack och lov inte fått någon feber än, men det känns som att den lurar runt hörnet. Blä, jävla skit. Känns som att jag är sjuk jämt, vilket är skitjobbigt. Hinner liksom knappt bli frisk innan det kommer igen. Ska börja skriva upp när jag har bihåleinflammation så jag får det svart på vitt hur ofta det är.

Hur som helst. Jag kände mig så himla ynklig igår kväll så jag slängde ihop 4 stycken semlor - 2 nutellasemlor och 2 jordnötssmörssemlor med hallongrädde. Supermumsigt, men ingenting slår ju originalet :)





Date Night

Nää superseriös date night blir det inget av, men någon kommer visst hem idag :3 Ett stort lass med riktigt god mat, och sen så kommer nog karlslok slockna i ett par timmar om jag känner honom rätt!
Det har varit väldigt skönt att ha varit ensam och pysslat här hemma, varit och ridit, målat, osv. Men det ska bli mysigt att Olle kommer hem igen. Det har varit väldigt ensamt som nätterna, speciellt eftersom han tog med sig både sitt täcke och kudde. Nu kan jag äntligen lyssna på hans fisande igen!
 
Och där klev han innanför dörren! :)
 
 
 


Mandala

..eller något haha :p Slängde ihop den ganska snabbt, ojämt och slarvigt överallt. Men gillar den ändå :)
 
 


Myssöndag

Sen jag vaknade tidigt imorse så har jag mest lyssnat på flummusik, ställt filmerna i bokstavsordning, tänt rökelser och målat. Det är helt underbart väder ute och ska visst vara det hela dagen. Njuter med öppen balkongdörr och katterna är minst lika glada som mig. Gullisarna sitter ute och njuter i solskenet :)
Igår så gjorde jag en liten ritning på en kattmöbel som jag skulle vilja ha ute på balkongen. Katterna älskar att vara där ute på våren och sommaren, men här har de inget bra ställe att kunna sitta och ligga på för att kika ut över omgivningen, vilket de hade i den gamla lägenheten. Så en kattmöbel med hyllor hade varit perfekt! Jag skickade iväg ritningen till pappa och frågade vad han trodde om det, och han fick direkt lite idéer och tänkte börja bygga på den redan nästa helg. Så himla snällt :)
 
Nu ska jag flumma vidare och lite senare börja med maten. Tänkte göra köttfärssås som ska få koka lääänge, smarr!
 
Haha, såhär har det sett ut i vardagsrummet större delen av morgonen!
 
Skönaste byxorna är på.

Såhär mysigt har vi det hemma idag :)
 


Death's-head Hawkmoth


Prickade klart denna lite snabbt i eftermiddags. Nu ska den upp på väggen tillsammans med skallen jag prickade för några veckor sedan. Vart de ska sitta vet jag dock inte, det märker vi.

Resten av kvällen ska jag kolla på The Imitation Game, dricka en öl eller två och eventuellt somna på soffan. Imorgon kommer Olle hem wiiiii!


Pysselhelg

God morgon!
Jag var och fick massage och behandling i ca 2 timmar igår eftermiddag/kväll (var även iväg i måndags) eftersom jag har haft så jäkla ont i ryggen. Antagligen har jag början på diskbråck (eller ryggskott, kommer inte ihåg vilket) plus att jag har en himla massa spänningar i nacke, axelpartiet och utmed hela ryggen som egentligen borde fått behandling för länge länge sen, så det var i grevens tid att jag fick detta gjort. Man vet ju inte när det kan smälla till.
Hur som helst. Var helt slut igår kväll när jag kom hem, så jag gick och la mig redan klockan 9. Hade lika gärna kunnat vara en timma tidigare, men fastnade framför datorn. Såååå, jag har varit vaken och pigg som en lärka sen klockan 6 imorse, haha! Har hunnit kolla på en jättefin soluppgång, pysslat ute på våran lilla balkong, kollat på naturprogram om Afrika (verkligen mitt drömresmål tillsammans med Island!), gjort ritningar, druckit 2 stora koppar te och gjort en färgglad lista på vad jag skulle vilja hinna med idag, vilket mest är städning. Man får ju passa på när man är gräsänka :p Lite senare ska jag iväg till stallet och rida ut en sväng. Hoppas vädret håller i sig tills dess, känns ju som vår ute! :)





Torsdag hela dagen

Oj, har visst varit lite frånvarande ett tag. Har helt enkelt inte haft någon lust att lägga upp något här, men förhoppningsvis så kommer det igång. 
Idag har jag sovmorgon men fick ändå gå upp tidigt imorse. Olle har åkt iväg för att hälsa på sin bror i Norge tillsammans med tre av sina brorsor (ja, han har ungefär en miljon syskon. Nä, men 8). Så jag är gräsänka tills söndag kväll och ska njuta som tusan! Dammsuga hur mycket jag vill, bajsa med öppen dörr, äta vad jag vill, eh ja. Får göra precis vad jag vill när han är hemma också, men ni förstår principen.

Nu ska jag koka lite ägg och sen fortsätta pilla naveln framför Nyhetsmorgon. Ha en fin dag!


Förresten, what's up med K-rautas reklam? Varför ska det se ut som att Jarmo sätter på Arja bakifrån? Och varför ser hon så förbannat lycklig ut under tiden? Många funderingar.