Nyår

I år blir det en lugn nyår med kalkon-middag hemma hos svärföräldrarna. Jag ska köra hem oss inatt så ingen alkohol för min del. Ganska skönt faktiskt, är inte alls pepp på något nyårsfirande. Framförallt skönt att slippa vakna upp bakis imorgon, hähä. 

Gott nytt år på er alla fina!







Wanties

REA-wanties från Shock.
 
Västen . Toppen . Bodyn . Jackan


Mini-julafton

Så länge Olle och jag har bott ihop (vilket faktiskt är två är nu ^^) så har vi firat jul på två olika håll hos våra egna familjer. Samma sak i år, och eftersom jag jobbade kvällen innan julafton och skulle åka upp till Falköping direkt efter så hade vi vår egna lilla jul redan den 22a. Vi hade ett mini-julbord, gav varandra julklappar (de som hade hunnit komma fram) och hade det mysigt.
 
 
 
 
 
 


Ny design

Äntligen klar! Blogg.se har krånglat som tusan med mig idag, så det tog ju säkert 20 gånger längre tid än vad det skulle göra. Men nu har i alla fall bloggen fått sig ett ansiktslyft vilket känns väldigt bra. Fortfarande lite småsaker som jag inte är nöjd med, men samtidigt vet jag inte hur jag skulle vilja ha det istället så det får vara tills jag får lite nya idéer.

Hur ser designen ut för er?
 
 


Just nu;

Käkar lunch, kodar och kollar på film. Gjorde pajen igår, och om den var god då så var den ju verkligen supergod idag när smakerna satt sig. Hur smarrig som helst, receptet finns HÄR. Dock inte så smart av mig att göra den där avokadosalladen med grapefrukt. Jag gillar inte grape i vanliga fall, och av någon dum anledning tog jag vit grape till denna, och den smakar antagligen ännu värre än de röda/rosa/whatever om jag förstått rätt. Inte för att jag har smakat skillnaden men. Så lite crème fraîche med stenbitsrom till det istället så blev det ju supersmarrigt :)
 
 


Tisdag morgon

Hej hej hallå efter lite frånvaro under julen. Men nu ska det väl kommas igång igen med både inlägg och annat. Jag har till exempel aldrig känt mig riktigt klar med min bloggdesign, så ska försöka fixa och trixa med det idag. Vet inte riktigt om jag vågar, men what the fuck. Sen så ska det ringas till läkare, bakas bröd, rensas garderob, färgas hår och läggas upp inlägg från julen. Hektisk dag, haha!





One last time

Förlåt för långt inlägg.

Igår var det äntligen dags för sista Hobbit-filmen! Något man väntat på med blandade känslor eftersom jag älskar dessa filmer och vill inget annat än se dem dagarna i ända, men att se den betyder att allting är slut. 
Vi var ett gäng på 8 personer som hade bokat en hel rad i VIP-salonen på Bergakungen i Göteborg. Ingen av oss hade gått på VIP-film innan så vi visste inte vad vi skulle vänta oss.

Innan vi stack till bion så käkade vi lite thai på Moon Kitchen, ett mysigt ställe med superflummig och rolig inredning. Till exempel när jag gick på toa så gick jag in i ett litet djungelrum med bambubeklädda väggar, fullt med bambulöv, kokosnötter, snäckor och blommor överallt och djungelljud spelandes i en liten högtalare. Älskade det!
Hur som, efter lite gött käk och några öl så traskade vi iväg till bion. Vi och de andra som skulle gå på VIP fick gå in i en liten egen salong en timme innan filmen började med bar, en brinnande eldstad på TV-skärmarna på väggarna och obegränsat med godis. Och innan vi gick in i vår egna biosalong så kunde vi ta med så mycket popcorn och läsk som vi ville. Sedan kunde vi kura in oss i våra stora ställbara skinnfåtöljer med myyycket benutrymme och eget litet sideboard att ställa läsk och snacks på. Alltså, så jävla värt att betala nästan 300 spänn för VIP! 

Sen till filmen. Alla har pratat om hur fantastiskt bra den var men jag känner mig fan besviken, vilket gör att jag känner mig som värsta tjuven för jag älskar LOTR och Hobbit. Tycker allting var så segt och utdraget, för mycket (så mycket att det bara ser fel och helgalet ut. Trodde ett tag att jag kollade på ett datorspel) som är gjort helt digitalt i stridsscenerna. Hade velat se mer av Smaug, och hur lite Beorn var med ska vi inte ens tala om. Hoppas verkligen att han inte är så brutalt bortklippt i den förlängda versionen!
Sen fanns det såklart mycket bra också och flera roliga karaktärer. Jag tycker till exempel att Alfrid är hilarious, grisen som Dain kommer inridandes på är ju hur underbar som helst, och Galadriel Thranduil är ju helt fantastiska. Och Bolg. Och Azog.

'Nuff said. Bra och mysig film, men ändå lite av en besvikelse. Sen kan ju inget slå LOTR-filmerna.








Julklappar!

Det blev lite julklappar igår ja..tror till och med att allting blev inhandlat och klart. Skönt, för jag har inte tid att handla fler xD
Nu är det bara Olles syskonbarn som det ska handlas till också, och de är ju bara 11 stycken, ehe. Får se om Olle kanske kommer och hälsar på mig på jobbet idag och fixar det.
Nu ska jag snart iväg till stallet och släppa ut hästarna och pyssla innan jag åker vidare till jobbet. Mår ungefär som ett utsketet äpple, men det ska väl gå ändå.


Kosmos favoritplats har alltid varit under granen. Tokkatt!



Grattis på födelsedagen, mamma!

Idag är det världens finaste mammas födelsedag. Så otroligt saknad. 
Vi ses i Nangijala <3





8 dagar kvar!

Har än sålänge hunnits 2 olika julbord, och i lördags tog vi in granen och pyntade den. På torsdag vankas det julbord på jobbet, och imorgon ska julklapparna inhandlas. Det börjar närma sig! 





Min typ av kväll

Karlslok är iväg på annat, så jag är ensam hemma, njuter av ensamheten och äter rester från igår. Katterna kutar omkring som idioter genom hela lägenheten och busar med varandra (okej, nu satte sig Kosmos precis bredvid mig och började tigga. Ovanligt..) och jag kollar på dokumentärer. Precis min typ av kväll!

Imorgon ska jag till tandläkaren. Ska bli så jävla skönt, men är samtidigt nervös. Har haft väldans massa problem med två visdomständer det senaste och har till och med svårt för att tugga. Vill helst bara bli av med dem eftersom de har varit besvärliga i några år nu, men samtidigt är jag livrädd för att dra ut dem! Har aldrig gjort det hos tandläkaren men tyckte det var läskigt och obehagligt att tappa mjölktänderna, haha! Nu går väl det över huvud taget inte att jämföra, men ändå. Vet att om jag någon gång kommer dra ut en tand så kommer jag få bedövning och knappt hinna fatta att de börjat dra ut den innan allt är klart, men tycker ändå att det är sjukt obehagligt med tanken på att dra ut tänder. Usch.

Ocharmig, ful och suddig mobilbild. Sorry.




Detta gjorde min dag!

Det är min tjej det! \m/
 


Glamourös hobby

Vissa gillar att sitta och måla naglarna, andra att sitta framför datorn och spela. Eller kanske kamma katter. Jag gillar att gå upp tidigt på morgonen, klaffsa omkring i lera, bli smutsig under naglarna och mocka skit. Och pussa på hästarna :3

Yep, har mina megastora termobyxor på mig redan nu! Frusen som tusan.




God morgon

 


Lax i stora lass

Världens mest lättlagade maträtt, men ändå sååå gott - grillad lax med kokt potatis och fetaostkräm. Perfekt när man är sjukis och har noll energi.
Överraskade karlslok med mat på bordet och tända ljus när han kom hem från jobbet. Väldans mysigt! Det bor nog en liten hemmafru där inne någonstans, haha.
 
 
 


#detblirjuländå

Jag älskar årets julreklam från Ikea, garvade högt första gången jag såg den på TV för några veckor sedan. Stor igenkänningsfaktor på de flesta grejerna, hähä.
 


Måndag

Igår var vi i Göteborg och hjälper min syster att flytta. Jag fick med mig två stycken kassar hem med kläder som hon skulle slänga. Hann kika igenom lite av det igår, men var tillslut tvungen att gå och lägga mig eftersom jag skulle upp klockan 4 imorse och åka och jobba.
Well. Vaknade klockan 4, svinsjuk och mådde bajs. Vad fan är det här? Kommer aldrig bli frisk.

Sååå, fram tills nu så har jag legat under mitt täcke i soffan men ett huvud som en vattenballong. Tänkte sortera bort lite kläder som jag fick igår och försöka hitta plats åt dem i garderoben. Hur det nu ska gå till, haha! Det är aningens fullt där inne. Garderobsrensning kanske?

Igår upptäckte jag att katterna har tuggat på min kamerasladd, vilket gjorde mig förbannad. Har köpt en miljon grejer som de kan ha att tugga på, och så väljer de att tugga upp mina kamerasladdar, mobilladdare, sladden till plattången..men aldrig Olles grejer! Morr. Och imorse slängde Benjamin ner min dator i golvet. Så får se om den funkar. Ehe. Kattskrällen.

K.a.o.s i vardagsrummet just nu.




Hello December